Reklama

Reklama

Sonchiriya

  • Indie Son Chiraiya (více)

Recenze (3)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film je drsným pohľadom do nedávnej reality Indického vidieka, kasty, banditi, postavenie žien v spoločnosti. V krátkom časovom úseku a niekoľkých retrospektívach je vyrozprávaný krutý príbeh dvoch žien a bandy rebelov, ktorí možno neboli rebelmi a banditami ani tak z vlastnej vôle ako z prinútenia životnými okolnosťami. Veľmi emotívny a silný príbeh. Veľmi dobrý film. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Ou, tak to byla totální paráda! Tak nízké ohodnocení? Musím se smát a nevěřícně kroutit hlavou. Tento film jsem chtěl vidět od doby, co bylo avizované jeho uvedení. Téma banditů a psanců je určitě zajímavé, ale rozhodně jsem nečekal způsob a kvalitu sdělení, které pozvolna přicházelo a rostlo. Ze začátku jsem si říkal, že se bude jednat o další „žalozpěv“, kde si budou „ti dole“ stále stěžovat na systém a nespravedlnost, když přitom sami vrší zločin za zločinem, ale k mému nadšení jsem se spletl. Nádherně zpracované charakteristiky postav a jejich následný vývoj. Úchvatná a napínavá atmosféra nesoucí zřetelné stopy meditativních poloh. Přemítání o životě a jeho směřování, aneb o smyslu výrazů dharma/karma každého z nás. Že nic není jen černobílé, že následkům svých činů neunikneme, ale můžeme si kdykoliv zvolit novou a hlavně lepší cestu. Dostane se i na téma kast a postavení žen v indické společnosti. Jelikož se jedná o venkov, je všem informovaným jasné, že to nic hezkého nebude. To vše doplňuje krásná hudba na podkresu, která dokáže jednoznačně celý vnitřně silný a emotivní příběh vygradovat k nezapomenutelnému zážitku. Na své si přijdou dozajista i příznivci akčních přestřelek, o které není rozhodně nouze. Kdo viděl snímek Královna banditů, tak určitě v jistém okamžiku zbystří, neboť se s ní hlavní hrdinové setkají a ani poté se municí šetřit nebude. Závěr je naprosto dechberoucí a samotný konec..., třešnička na dortu! Tady vážení nejde jen o přestřelky mezi bandity a policií, zde je přítomno i něco mnohém hlubšího. Zápletka není něčím mimořádná, ale natočené je to skvěle, k čemuž přispěly i herecké výkony všech zúčastněných. Nejdříve jsem chtěl dát za čtyři hvězdy, poté jsem rozmýšlel i o pěti, ale pak už nebylo co řešit a přiděluji plný a zasloužený počet hvězd. Mám moc rád příjemná překvapení a zde jsem jedno zaručeně dostal. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Indickou kinematografii mám rád, ale v tomto případě se opravdu jednalo o slabší dílo. Někoho to možná chytne, ale mě to vůbec neoslovilo. Moc se tam toho neděje, což by ani tak nevadilo, ale nedokáže to ničím zaujmout. ()

Reklama

Reklama