Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest let vězení za nevydařenou bankovní loupež udělalo z Karen McCoy (Kim Basinger) úplně jiného člověka. I když ve svém fachu patřila k nejlepším profesionálům, dnes je rozhodnuta začít nový, bezúhonný život. Proto radikálně odmítne nabídku spolupracovat s J.T. Barkerem (Val Kilmer), nešikovným, bezvýznamným podvodníčkem a jejím velkým obdivovatelem. Zklamaný Barker vyhledá pomoc u Jacka Schmidta, gangstera velkého formátu. Jeho vinou se Karen dostala do vězení. Schmidt plánuje novou akci se ziskem 18 miliónů dolarů, proto by se mu zkušenosti šikovné Karen velmi hodily. Protože nemůže počitat s dobrovolnou pomocí své bývalé společnice, unese jejího syna. Za jeho život žádá spolupráci na výnosné bankovní loupeži. Karen - propuštěná z vězení na podmínku - je stále pod dozorem. I přesto nemá naději získat podporu u svého policejního ochránce, protože vypočítavý a násilnický policista patří mezi Schmidtovy komplice. A tak jediným, kterému je v této beznadějné situaci ochotna ještě důvěřovat se stává J. T. Barker. Spolu vymyslí riskantní plán, od úspěchu kterého závisí její vlastní svoboda a život jejího syna. (Intersonic)

(více)

Recenze (41)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Asi jsem ten film už někdy viděla, protože některé scény mi byly známé. Nemohu říci, že by se jednalo o "trhák", ale rozhodně se na to dívat dalo. KIM BASINGER tam byla výborná a VAL KILMER se tam výborně jako ozdoba hodil (protože jinak tam byla jeho úloha "zanedbatelná"). Závěr se mi líbil, nebyl tak ošuntělý. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Nedobrovolně jsem nyní, odsouzen ke sledování našich čtyř největších tv stanic. Asi tak měsíc a ještě nehméně jeden budu. Žádný jiný kanál, žádné domací kino. A tak mám dobrou průpravu k tomu, abych si mohl potvrdit jak slabou filmouvou úroveň televizní vysílání má. Mělo ji asi vždy, ale teď mě to přijde dvojnásob. Kolik dobrých filmů jsem za ten leden na obrazovce spatřil? Dva? Tři? Snímek Riskantní plán reputaci jedné nejmenované stanice nezlepšil. Ačkoliv si Mulcahy o svém dítku myslel opak, nedokázal kvalitou film dosáhnout ani průměrné laťky. Pěkná, jednoduchá dějová linka je zničena dialogy, hereckými výkony, často samoúčelným dějem, nedokonalou realizací, plytkou hudbou, statickou kamerou a příšerným českým dabingem. Pozornost při sledování mě neustále kolísala kyvadlovým pohybem nahoru, a zase dolů. Ačkoliv herce Kilmera mám rád, i přes jeho časté neúspěchy, zde dostal roli, která mě byla nesympatická a tak jsem měl zkaženou i tuto malou soukromou radost. Charakter pubertálního zlodějíčka mu nešel dobře projevit a neustále jsem musel pozorovat jeho přihlouplý úsměv. Basingerová se snažila dát do své role celé srdce, ale scénář ji trestuhudně nechával na holičkách a tak její snažení se často míjelo s účinkem. Film prohrává boj s časem a jeho videová kvalita nemůže obstát s okolní konkurencí. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný akčný film so zaujímavou zápletkou a fungujúcim zábavným príbehom. Basinger je síce iba za peknú a nič postave naviac nedáva, ale plne to nahradzujú Stamp s Kilmerom. Občas sa vyskytnú logické chybičky, hlavne pri lúpeži banky, príbeh mohol mať vyššie tempo a menej klišé, ale film svoj účel plní a zabaví. Happyendový záver je presne v duchu deväťdesiatok. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Film je díky abnormálně příšernýmu dabingnu opravdu místy až směšný, je úplně jedno zda je to verze v hlavní roli s Petrou Hanžlíkovou nebo Kateřinou Brožovou, je to prašť jak uhoď! Snesitelné je jedině původní znění, pak to působí úplně jinak. Škoda, že se v tomhle filmu na všem tak šetřilo, jinak by to mohlo dopadnout o dost lépe, protože zápletka je originální a herecké obsazení s hudbou je také vynikající. Nemůžu si pomoct, ale časem možná ta 1 * ještě přibyde. A ještě něco - kde vyhrabali toho příšernýho rezavýho kluka? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V ranne pubertálnych časoch som tento film videl x-krát lebo božská Kim Basingerová. Vau, spolu s Demi Moore patrila k mojim obľúbeným bohyniam. A aj tá zápletka mi pripadala v pohode. Bohužiaľ dnes vidím jak nudný a televízne vyzerajúci ten film je. Zápletka tuctová, spôsob vykradnutia banky nie je ani nijak extra prefíkaný a ani štýlový. Sú oveľa oveľa lepšie heist filmy. Ani postavy za veľa nestoja. Kim hádže smutné pohľady, Val sa tvári ako idiot a záporák Terence Stamp asi len zarábal na nájom. Len to točné hovädo, ktoré terorizuje Kim, je fakt nechutné. Takže po rokoch ustála zub času len krása Kim. Tej to stále sekne. Ale na dobrý film to je málo. 4/10. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Atlantě (Georgia, USA). (GASTON73)

Reklama

Reklama