Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (280)

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to solidní, i když né moc originální thriller, který sráží docela částý díry ve scénáři, taky aby ne když ho psal Lambert a v některých scénách přehrávání christophera Lamberta, ale na to co předváděl poslední dobou to je kvalitní výkon za který se rozhodně nemusí stydět. Určitě taky prospělo, že je ve filmu dostatek krve a zmrzačených těla, jinak by tenhle film snad ani nestál za skouknutí. Co se týče děje, tak je pravda, že je podobný Sedm, ale bohužel taky je pravda, že je daleko horší, ale zase na druhou stranu to rozhodně děj sedm nekopíruje a občas to bylo i napínavý, ale to co tomu chybí asi nejvíc je pořádná mrazivá atmosféra, ale i tak jsem se vcelku ani moc nenudil ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka, jaká se v dnešní době už nevidí. Není to samozřejmě nějaká super pecka, ale v rámci žánru nadprůměr. Jedna věc, která mě ale docela štvala, byla ta rozmazaná kamera. Navozování nepříjemné atmosféry rozmazáváním obrazu fakt není ideální varianta. Hudba byla dobrá, takže tohle byla zbytečnost. Ale jinak dobrý film a hodnocení 70%. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Rutinní pásovka, která si může vesele hovět na poličkách videopůjčoven, jelikož do originality chybí tomuto filmečku docela hodně ve všech směrech. Hustý déšť s modrou oblohou v pozadí se ještě skousnout dá, ale nudná story, lacině opřená o náboženský fanatismus bez silnějšího dramatického oblouku, s ledabyle nahozenými charaktery (navíc s trapně vyrobeným flashbackem pro ten ústřední) a bez nulové aury tajemna kolem vraha, už přejít bez povšimnutí nejde. Nuda to není ani minutu (řemeslník je Mulcahy více než solidní), ale všechno už někde bylo… a v lepším. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhá půlka devadesátek byla doba, kdy mezi režiséry panovalo skálopevné přesvědčení, že k výbornému thrilleru je potřeba věčný déšť, potemnělý obraz a šokující násilí. Russell Mulcahy se osvědčené šablony držel s otrockou doslovností, aniž by si uvědomil, že kouzlo jeho velkého vzoru bylo úplně jinde. Jenže tady není kde brát. Herci jsou dávno za zenitem a on sám měl v kariéře jen jeden opravdu dobrý film - a ani ten nebyl nikdy kvalitní. Snaha o vyhrocené emoce působí občas zoufale, občas trapně. Některým scénám nemůžu upřít působivost, jenže to byly jen ostrůvky pozitivní deviace v moři podprůměru. Jejich existence navíc není ospravedlnitelná mazaným scénářem, jehož nepěknou vizitkou je, že vraha jsem odhadnul na první dobrou. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý hororový thriller, který na konci 90. let filmovým fanouškům připomněl, že Christopher Lambert ještě není odepsaný herec. Režisér Russell Mulcahy (Highlander), natočil kvalitní snímek a i když je inspirace Fincherovou Sedmičkou více než zjevná, jedná se o napínavou a dobře natočenou záležitost. P.S. V roli kněze se zde představí slavný režisér David Cronenberg. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama