Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (280)

Matty 

všechny recenze uživatele

Sedm x Christopher Lamber - David Fincher = 70% Zajímavé komentáře: Kaka, igi B., K.O.vi (drobet spoileroidní, ale jinak OK) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi na snímku vadilo, že nebylo mnoho věcí jaksi "mimo děj." I když si šel koupit policista něco k automatu, vyklubala se z toho další indicie ;-) Film je Sevenem evidentně inspirovaný, ale že by ho přímo kopíroval? To ne. I když je vrahovo chování nelogické, dobře se na to dívá. I na Lamberta :-) 70%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Rutinní pásovka, která si může vesele hovět na poličkách videopůjčoven, jelikož do originality chybí tomuto filmečku docela hodně ve všech směrech. Hustý déšť s modrou oblohou v pozadí se ještě skousnout dá, ale nudná story, lacině opřená o náboženský fanatismus bez silnějšího dramatického oblouku, s ledabyle nahozenými charaktery (navíc s trapně vyrobeným flashbackem pro ten ústřední) a bez nulové aury tajemna kolem vraha, už přejít bez povšimnutí nejde. Nuda to není ani minutu (řemeslník je Mulcahy více než solidní), ale všechno už někde bylo… a v lepším. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na film, kde hraje Christopher Lambert je toto sakra dobrý thriller s příběhěm, který sice není nikterak vyjímečný, ale chytá záchraným lanem po tématu který je v dnešní době holt v módě, což je pro něj, ale i pro diváka samozřejmě dobře. Chvílemi mi vadila chaotyčnost kamery a poslední dobou oblíbené "když se něco děje, zabereme na autentičnosti a budeme nervózně s kamerou klepat, ať si to divák užije", neboli toho čeho jsem zaregistroval například už v seriálu Místo nahoře, když se do něj pustila N@va. Christopher Lambert měl okolo sebe dobrou podporu včetně herců a celkově štábu a podařil se mu natočit nebéčkový film, který rozhodně za shlédnutí stojí už nejen kvůli svému příběhu a depresivní atmosféře, ale i díky zajímavému příběhu, který si bere na paškál v dnešní době oblíbené téma: křesťanství, i když jen z okraje. --- Proč nevzal celé tělo? - Třeba chtěl jenom sváču... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby Celosvetovo $6,500,000║ Nevydarená bez solídnejšieho napätia upečená vykrádačka thrilleru SE7EN, príbeh si ide až moc okato v šľapajach spomínaného thrilleru, ktorý natočil talent ako je David Fincher, lenže Russell Mulcahy je len rutinér a tak tu to aj všetko vypadá, kamera miestamy otrasná, vedenie hercov slabunké, k hlavnej postave(Christopher Lambert) si nenájdeme za celý ten čas cestu, takže sympatie nehrozia, záporák nakoniec vyznie k smiechu, napodobniť Johna Doe im teda absolútne nevyšlo, dokonca sa tu nájde aj jedna zle poskladaná scéna, kde pri naháňaní zločinca, lezie tento zločinec najprv po schodoch hore relatívne na vrch budovy, potom odrazu uteká dole druhými schodmi kde zhodí jedného detektíva a odrazu cez vchodové dvere vybehne! na rovný vrch budovy so svetlíkmi odkiaľ potom šikovne zoskáče do uličky... nuž je som si toto všetko doslova televízne tápanie dostatočne pretrpel. /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film podobný genialitě Se7en. Bohužel se slabším obsazením, režií, střihem, hudbou, kamerou... vlastně vším :-). Hlavní role Christophera Lamberta je nevýrazná a nebýt pohledů na zjizvená lidská těla, film by byl o ničem. Na druhé možná i třetí shlédnutí někdy večer v televizi překvapivě atmosférické a bez slabších okamžiků. ()

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha kde se vzalo to vaše vysoké hodnocení. Zcela překopírovaná Sedmička. Hrozná kravina jak od Ed Wooda. Lambert už je totální mimo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz tu dost kopirujou Sedm, tak to je porad kvalitni thriller. Lambert ukazuje, ze kdyz chce, je docela dobrej herec. Hlavni problem je, ze tenhle film neprinasi nic noveho, ale zase ma docela dusnou atmosferu. Ze zacatku se prvni tri vrazdy stanou silene rychle a Lambert hned vse vyresi, takze by film moh klido mit 45 minut. Jenze pak zacnou tvurci natahovat a to je docela skoda. Ale porad tu je stupnovany napeti, takze tim se to kompenzuje. Zaporak je docela dobrej a tela jsou hezky zkrvaveny. Navic tu je nekolik fakt dobrejch scen, cemuz taky napomaha hodne dobra kamera. Proste supr thriller, u keryho jsme se dobre bavil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film který extrémně kopíruje a vykrádá "SEDM" a to i v nejmenších detailech. Například náboženské téma vražd, charakteristika vraha, neustálý déšť a ponurost, trest v podobě zdánlivé vraždy ženy hlavního hrdiny, ... a v mnoha dalších ohledech. V době vzniku se mi film velice líbil i nehledě na tyto skutečnosti. Ovšem po letech jsem z něj již tak odvařený nebyl. Ve všech ohledech filmového umění je to prostě jen slabší odvar nepřekonatelného kultu. Občas zajímavé i když laciné kamerové nájezdy film nezachrání, jsou zde jisté silnější nelogičnosti, herecké výkony nejsou zvlášť výrazné a to ani u Lamberta, atmosféra nedokáže diváka vybičovat tak dokonale, jak by tvůrci filmu možná chtěli. Kdysi v mládí ano, byla to pro mne bomba, dnes pouze velmi dobrý kriminální thriller... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Christophere Christophere, ještě štěstí, že i ty občas získáš roli v nějakým dobrým filmu, jinak bych ti už nikdy nevěřil a na žádnej novej film se nepodíval (jako to provozuju se Stevenem Seagalem a Dolphem Lundgrenem a J-C VanDammem). Má to sice trošku podobnou zápletku jako Sedm (fanatický náboženský cvok vraždí za cílem očištění lidstva a svého zvýraznění), ale jinak to moc podobný není. Je to taková lehčí černější zábavná detektivka. Ne tak náročný, jako Sedm, ale ani nijak blbý nebo šedý nebo nudný. Řekl bych, že kdyby tam přibylo trochu víc té temné atmosféry, tak by to byl zatraceně dobrej film. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený krimi-thriller, který nejspíš trochu čerpal z Fincherovo veledíla Sedm. Christopher Lambert je zde velmi dobrý a i ostatní herci hrajou slušně. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mohl spíše jmenovat >Vraždy podle hollywoodských klišé< , ale objektivně vzato je to prostě další rutinní krimithriller s provařenou pointou, průměrný film pro průměrné uživatele žánru. Prostě zase detektív má trauma, ve vypjatých situacích prší, policajti si ve dne svítí baterkami a chvílemi má člověk pocit, že bystrosti též moc nepobrali a nakonec i ty vraždy jsou nechutné jen do té míry, aby i adolescenti a těhotné ženy v poklidu popcornové slasti vše řádně zkonzumovali a zdvižené žaludky a dávení přenechali jen chvílemi zbytečně přehrávajícím hercům... Tudíž nečekejte pranic horrorového, jak se snaží namluvit nám kategorizace filmu... Resumé: Dobrý hollywoodský průměr - a i ten Lambert je - až na ten líbací závěr - tentokráte vcelku snesitelný... Dvě a půl hvězdičky, protentokrát bezdůvodně zaokrouhleno nahoru... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě inteligentní krimiální trihller, který sice zjevně čerpá ze Se7en, ale čerpá z něho dobře. Postavy ve filmu nejsou hloupé, celá ta zápletka má jakýsi smysl, přelévání poměru sil mezi policií a vrahem je velmi rafinované, napínavé, a líbí se mi i způsob nasnímání filmu (kamera neustále v pohybu, zajímavě zvolené úhly) Celkový dojem kazí momenty, kdy se tvůrci snažili být efektní, paradoxně však film stahují do "videopůjčovnového" bahna - rádobyefektní rychlé oblety hlavního hrdiny, rozkolíbané sekvence a odporně uspěchané finále. Jinak jsou ale Vraždy příjemným překvapením a to i po herecké stránce, protože vyjma hlavního záporáka, který především v druhé polovině značně přehrává, jsou všichni herci OK, což ze všeho nejvíc potěší u Lamberta. Člověk by skoro řekl, že ten chlap umí hrát :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to solidní, i když né moc originální thriller, který sráží docela částý díry ve scénáři, taky aby ne když ho psal Lambert a v některých scénách přehrávání christophera Lamberta, ale na to co předváděl poslední dobou to je kvalitní výkon za který se rozhodně nemusí stydět. Určitě taky prospělo, že je ve filmu dostatek krve a zmrzačených těla, jinak by tenhle film snad ani nestál za skouknutí. Co se týče děje, tak je pravda, že je podobný Sedm, ale bohužel taky je pravda, že je daleko horší, ale zase na druhou stranu to rozhodně děj sedm nekopíruje a občas to bylo i napínavý, ale to co tomu chybí asi nejvíc je pořádná mrazivá atmosféra, ale i tak jsem se vcelku ani moc nenudil ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Asi kdyby Sedmička neexistovala, měl by tenhle film vyšší hodnocení. Já ho vlastně viděl dřív, než Fincherův film, a i proto jsem docela shovívavý. Samozřejmě pro skutečně silný film nestačí samotné zapeklité odhalování nejasných indicií, ale také schopnost donutit diváka se zamyslet. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Videoklon Sedm, který se mi kdysi docela líbil, ale s odstupem času mi přišlo, že kopíruje Sedm až moc okatě a působí až jako její parodie. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

3,5* Pěkná žánrovka, která bohužel přišla až po filmu SEDM a ztrácí tak na orginalitě. Co sem ocenil byl twist v podobně odhalení hlavního zločince, to se povedlo ! ()

Reklama

Reklama