Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Recenze (167)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malinko slabší tempo druhé epizody, ale o to více depresivní a sugestivní podívaná. Elektrárny lehce ubylo, postav trochu přibylo. Doufejme, že se dále nezmění studený a přímočarý koncept prvního dílu. I po dvou epizodách absolutní špička televizní produkce. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo si uvědomí nevyhnutelné následky? A včas? Jadernou katastrofu sledujeme velmi podrobně a velmi intenzivně, jen se mění postavy, které s námi zrovna tráví čas: zaměstnanci elektrárny, její hlavouni, hasiči a lékaři, odborníci na jadernou problematiku, tvrdohlaví politici, kteří chtějí mnohé ututlat. Z jedné strany totiž nemilosrdně útočí radioaktivita, z té druhé silná sovětská moc (holt oni „umějí žít v hrůze, to je jejich životní prostředí“). O neobyvatelnosti Evropy samozřejmě pochybuju, jinak je to ale tvrdá realita s několika chybnými detaily nebo logickými berličkami. Přitažlivý formát hrané rekonstrukce reálných událostí lehce ruší mix angličtiny a ruštiny, s příchodem známých tváří (jaderná fyzička Emily Watson, sovětský místopředseda vlády Stellan Skarsgård) se objevuje i několik heroických promluv. Na druhou stranu i díky nim se krapet rozdmýchalo ono odosobněné vyprávění, které jsem cítil u prvního dílu. Jednoduše se víc dostáváme k postavám, které stojí na pevném scénáři. ()

sheen

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělám opět výjimku a ohodnotím a okomentuji jednotlivý díl seriálu, což nedělám :). Tak mrazivá a hutná atmosféra tady dlouho nebyla. Na tento seriál jsem se opravu ale opravdu těšil a jsem rád, že nezklamal. K naprosté dokonalosti chybí malinko .Kdyby byl seriál točen v ruštině...ale toto je opravdu jen kosmetická vadička na kráse. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co mi v první epizodě trochu chybělo - důraz na postavy, mi druhý díl bohatě vynahradil skrze fantastické duo Skarsgard/Harris. Skarsgardův soudruh Ščerbina je sám o sobě pro mě dostatečně silný důvod, proč zcela opovrhovat všemi totalitními a diktátorskými režimy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani si nepamätám, kedy ma naposledy bavila, či skôr mrazila nejaká epizóda ľubovoľného seriálu. Harris, Skarsgard a Watson konečne dostávajú poriadny priestor. Divák, ktorý o neho vie iba zbežne niečo z médií, čo som ostatne aj ja, sa toho dozvie neuveriteľne veľa a uvedomí si, čo všetko bolo vtedy v stávke. No a myslím, že nikdy inokedy som si pri žiadnom kinematografickom diele neuvedomil, čo to je skutočne sebaobetovanie pre vyšší cieľ, vtedy, keď sa proste musí. A to bez zbytočných patetických rečí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by to byl býval řekl, že radiace může být takhle příjemná. Úvodní tutlání přešlo v řešení, protože ti vlivní si konečně naplno uvědomili, že čelí největší katastrofě, klidně si to troufnu říct, všech dob. Opět nechyběla naprosto úžasně mrazivá atmosféra. Velmi vydařená záležitost. Tvůrci podchytili tuto katastrofu z velmi širokého pohledu. Krásně se mísí, politický, vědecký a sociální kontext. Seriálu se podařilo přehoupnout napětí na úplně novou úroveň, kde už tohle napětí začíná být dokonce nepříjemné. Po zhlédnutí každé epizody mám nesmírně skličující pocity. Silně nedoporučuji sledovat těsně předtím, než půjdete někam pařit. Přiznám se, že stále nespatřuji na tomto seriálu nic, proč by měl být považován za ten úplně nejlepší na této databázi, ale rozhodně se jedná o vysoce kvalitní záležitost, a to jak ve smyslu předání zprávy o důležitém momentu v historii lidstva, tak i dokonale zvládnutou dramatizací. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty krávo!!! Silná káva. Na panáka, na cigáro, možná by se šikla i nějaká zázračná tabletka na uklidnění. Povinně promítat na středních i na vysokých školách a ČT prosím, aby seriál zakoupila a odvysílala v osm večer na jedničce. Žádné takové, že ve čtvrtek na dvojce kolem 23. hodiny, ale v osm. Aby to viděly i starší ročníky, kterým HBO nic moc neříká... Naše krajina by si to zasloužila. Je, doufám, zřejmé proč. K seriálu: no výborné! Masakr. A dobrý je i aktuální rozhovor s Danou Drábovou, která se k prvním dvěma epizodám vyjádřila z odborného hlediska. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Túto seriálovú udalosť (tak dobre, Mini-sériu) r. 2019 (silno pochybujem, že sa Černobylu vôbec niečo aspoň kúsok priblíži za poslednú dekádu ?) odporúčam naozaj úplne každému, kto má aký-taký potenciál, t.j. koho vkuse baví sledovať depresívne zábery ako sviňa ! Existenčná atmosféra je poriadne extrémna ! _ V druhej epizóde som bol priamym pozorovateľom rôznych sekvencií, odohrávajúcich sa cca. 56 hodín (2 dni + 8 hod.) po úvodnej havárii, keď sa celý svet de-facto dozvedel, čo sa stalo, a pritom katastrofa nebola ešte ani zďaleka zažehnaná, ktoré spája spoločný handicap ! Myslel som si, že začiatok už nič neprekoná, ale vyzerá to tak, akoby si tvorcovia udržiavali (skrátka, majú esá v rukáve) stále vysokú latku obdivuhodnej atraktivity. Možno (určite) tomu vďačím za príchod nových postáv - Stellana Skarsgårda a Emily Watson (pre zaujímavosť: stretli sa už pred viac, ako 20. rokmi v snímku - Prelomiť vlny, ktorý považujem za maximálny skvost provokatéra Larsa von Triera), ktorí ozvláštnili, t.j. zatraktívnili hlavnú problematiku, v ktorej najviac vyčnieva Jared Harris, ktorého Valery Legasov je dominantný líder celého ansámblu. Je to moc strhujúce, že strhujúcejšie si to ani viac nedokážem predstaviť ! Najlepšie na všetkom je to, že keď sa zapozeráte, tak od obrazovky nedokážete oči odtrhnúť ! Výnimočná práca švédskeho d.p. Jakoba Ihreho ! ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Zatím nelze přesně odhadnout do jaké pozice to letos HBO s Černobylem dotáhne, ale druhý díl představuje špičku současné Quality TV a chvílemi za sebou nechává i závěrečnou řadu Game of Thrones. Tahle zhmotnělá hrůza, nabírá neuvěřitelné obrátky a doufejme, že tempo vydrží až do páté epizody. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě trochu divného Gorbačova nemám ani ke druhé epizodě negativní připomínky. Tento seriál mě zaháčkoval hned od prvních momentů a nedokážu si představit, s jakou hrůzou by museli tvůrci přijít, aby mě to celé přestalo bavit. Zatím velká spokojenost. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Zatímco na HBO zoufale finišuje Hra o Trůny, objevil se seriál s atmosférou tak hustou, že by se dala krájet... Všichni tak trochu tušíme, co se tam tenkrát stalo, ale tahle forma vyprávění je tak poutavá, že celý díl sedíte skoro s otevřenou pusou a jen zíráte... Ať už usedne na železný trůn kdokoliv, máme tady nového seriálové krále... 🙂 ()

Reklama

Reklama