Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Recenze (127)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé v tom smyslu, že se tvůrci nezaměřili jen na výbuch jako takový a instantní dobrodružství v tom co přišlo těsně poté, ale mapují širší souvislosti, i delší časový úsek mnoho měsíců od katastrofy a kupící se další a další problémy a záležitosti, které je potřeba řešit. Už to nemá tak nekompromisní drajv a brutální autenticitu, ale pořád setsakramentsky dobře udělaný koncept se spoustou "nebezpečných" scén. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé dojmy z výborné třetí epizody dolů příliš neklesly. Síla samotného příběhu nepolevuje, ačkoliv jsme už měsíce po fatální katastrofě. Tvůrci z různých pohledů mapují pátrání po jejích příčinách a souvislostech i zdlouhavé a komplikované odstraňování následků. Rozsah havárie dál zkoumá především trio běloruská jaderná fyzička, sovětský vědec a vedoucí vyšetřovací komise a stranický byrokrat. Stále bojují s něčím, co přesahuje jejich zkušenosti a vymyká se všemu, s čím dosud pracovali. Tísnivou atmosféru plnou děsu a beznaděje doplňují dílčí linie (těhotná vdova po mrtvém hasičovi, likvidace zvířat včetně bezbranných štěňat), vše je navíc srozumitelné a nesnaží se publikum nějak přechytračit. Zlověstné, chladné a s výtečnými herci. Navíc dál vše v blízkém kontaktu s nechutnými sovětskými postupy, pro které nemá život jednotlivce valnou cenu. Snad jen mladý Ir z Dunkerku (tady nová likvidační posila Pavel) mě svou zpomaleností lehce iritoval. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo četl knihu Modlitba za Černobyl, nepřekvapil jej příběh těhotné manželky hasiče, krutá smrt jejího statečného muže ani vybíjení domácích zvířat... Tvůrci se některými příběhy evidentně inspirovali. Málokdo asi tušil co vše bylo nutno s kontaminovaným prostředím kolem elektrárny udělat... Kácely se lesy, bourala stavení, skrývala se radioaktivní půda... To vše v nedostatečných ochranných prostředcích většinou dělali vojáci, často vojáci základní vojenské služby. Místo Afgánu radioaktivní Ukrajina... Vybírat si nemohli, nemohli říci, že tam nechtějí... Někdo dokonce ani netušil... tento díl leckoho zasáhl jak jsem se tak bavil s ostatními co jej viděli. Je to celkem zvláštní, že z filmů a i zpráv jsme již otrnuli záběrům na zraněné a mrtvé lidi... Střílí - li ale někdo psi a kočky, vnímal tento díl jako obzvláště brutální... Já osobně jsem na postavě mladého vojáka, který nejprve nechce, ale musí až nakonec zcela otupí jasně ukazuje ten obrovský dopad celé tragédie na široké spektrum lidí, kteří s katastrofou vlastně ani neměli nic společného... * * * * * ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tejto etapy príbehu som sa bál najviac a je to nakoniec asi ako návšteva koncentráku. Každopádne, komunizmus by mal byť trestný a trestaný doživotným trestom (a to hovorím len preto, že som odporcom trestu smrti). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtý diel sa zameriava na priebeh "upratovacích" prác, čo môže zopár divákov trochu sklamať a budú sa nudiť. Opak je však pravdou, myšlienkové pochody mladíka pri strieľaní rádioaktivitou postihnutých psov dodáva seriálu viac, než len strohé napätie späté s priebehom riešenia situácie. Máme tu ďalšie známe tváre, Keoghana a Faresa Faresa, čo mi pripadá vzhľadom na fakt, že sa objavujú až ku konci seriálu, trochu ako mrhanie ich talentom. Najväčšou devízou tejto epizódy je to, že sa dozvieme, čo v skutočnosti zapríčinilo nehodu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Další vydatná dávka radioaktivní deprese. Už abych měl tento mini seriál za sebou a mohl zase začít žít spokojený život. Už bylo dost děsivých nočních můr. Tento seriál se zaručeně dostane svému diváctvu pod kůži. Další nádherná ukázka toho, jak moc jsou lidé v socialismu prioritou. I v takto kritický moment je prioritou, aby si stát zachoval svoji tvář, a tak se lže světu do takové míry, do které je to alespoň trošku možné. Následky každé takové lži jsou obrovské a platí za ně zejména ti nejvíce postradatelní - obyčejní lidé. Scéna s úklidem střechy byla bezesporu jedním z nejsilnějších momentů celého seriálu. Nutná likvidace pejsků, o které začne básnit každý s kýmkoli toto téma otevřete, mi nepřišla až tak zásadně silná, a to tato zvířátka miluji (nejenom na česneku). Časové skoky příběhu příliš neubližují. Seriál tentokrát už zachycuje převážně řešení následků a pátrání po příčinách. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bioroboti, dům od domu, vodka zadarmo a 800 rublů.... Nepamatuji se, že bych se někdy týden co týden takto dobrovolně trýznila, ale musím. Zajímá mě to, ničí mě to, řadu věci dnes už sice víme, přesto člověk zírá s otevřenou pusou a je mu mizerně. Znáte film Prolomit vlny? Jasně že znáte. A vy, kteří ne, vězte, že jde velmi těžký snímek, který do depky uvedl nejednoho nadšeného diváka. Emily Watson a Stellan Skarsgård ve Vlnách excelovali. Po téměř čtvrt století máme vzácnou možnost vidět je zase spolu. A v díle, proti kterému jsou nějaké slavné Vlny hotová veselohra. Seriál si spolehlivě drží svoji laťku vysoko, drobnou výtku mám a sice důraz na citlivé vypité vojáčky, kteří se ostýchali střílet psy a kocure. Ehm. Tak jasně, doba si to žádá. HBO nechce dráždit militantní ochranáře. Ale osobně jsem přesvědčena, že rusáci a hlavně ti oháknutí v uniformě nikdy nectili ani život lidský, natož pak životy zvířecí. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... A veru že aj vyviedla (ak by ste akurát náhodou tápali, o čom je reč, tak nadvädzujem z predch. recenzie, z konca), lebo som normálne omámený, ešte stále v nemom úžase, akoby som si pripadal byť mimo realitu, a to len preto, ako famózne ma tvorcovia zamestnávajú extrémne pôsobivou atmosférou, akú som počas sledovania v televízii snáď ani nezažil ? Občas ma táto filmová vlastnosť naprosto opantá vo filme (ani nepamätám, kedy to bolo naposledy), ale v seriáli, tak to je iná káva, že to s takou pravidelnou vervou vkuse dokážu transformovať do obrazu, až je človek sakramensky vyvedený z mieri. _ Je to neuveriteľné, ale hodina sledovania každej jednej epizódy utečie, ako rýchlosť svetla, skrátka, naplno sa ponoríte do pozerania, že ani čas okolo seba absolútne nevnímate, iba žeriete jednu sekvenciu za druhou, keď si v duchu želáte, aby to ešte chvíľu potrvalo. Tentokrát sa prelínajú väčšinou dve udalosti, t.j. strihovou skladbou sa „neustále” presúvam z miesta na miesto, kde zábery zo strechy elektrárne, ktorú prišli vyčistiť od grafitu mnohí odvážni jednotlivci, je strhujúca ! Ručná kamera tam ide rovno s týmito hrdinami, v brilantnom, neprerušovanom, cca. 90 sekundovom zábere bez jediného strihu, a vy vtedy máte po celom vašom tele samé zimomriavky. Už keď som načrtol, čo nás ešte čaká, tak i voľne žijúce zvieratá to majú dávno spočítané, teda, aby som bol konkrétny, domestikované, ktoré obyvatelia nevzali so sebou. Tu si zahral „dotieravý chalan” zo Zabitia posvätného jeleňa, a toho to začalo poriadne baviť. Fares Fares mi bol taktiež veľmi povedomý, ale nebol som si hneď tak istý. _ Blíži sa finále, a ja si čoraz viac uvedomujem, že som mal tú česť s veľkou seriálovou - UDALOSŤOU, nielen roku 2019... ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco pomalejší a ne tak explicitní... ve smyslu byl jsem moc dlouho v solárku, opadává mi místy obličej. Přesto drsné, syrové, politikou stále hnijící. Kdo má jenom trochu empatie, finální scéna s ním opět zamává 94% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda se mi zdála být tou nejslabší (zatím). Ukázat, co všechno bylo potřeba vykonat a na jak velkém území- proč ne? Ale s partou rasů jsem strávil přece jen příliš mnoho času a závěrečná polemika o pravdě mě otrávila podobně jako deLaFereho. Najednou se vytratil pocit, že sleduji reálné události, který ve mě seriál dokázal vyvolat, místo něj se mi vrátilo znechucení z podobných prohlášení, kterých má dnes každý nýmand plnou hubu, protože dobře ví, že mu nic nehrozí. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi co píšou, že je to málo akční a nemá to grády asi zapomněli, že je to podle skutečnejch událostí - to jsem musela zmínit, protože mě docela překvapujou nějaký očekávání zdejších diváků. Čekáte, že najednou přiletí mimozemšťani nebo jak? Každopádně tohle byla zase úžasná epizoda s úžasnou atmosférou jako vždy. To zaměření na detaily je prostě geniální - v minulým díle nahý horníci, tady olověná ochrana na pytlíka a ty hajzly.. :D Skvěle zobrazená je i propaganda a věčný utajovaní informací. Jediný, co bych možná zkrátila jsou ty scény kde střílí psi, na můj vkus trochu moc dlouhý a scény se až moc snaží hrát na city. Ale to je jenom taková drobnost. Hodnocení: 2000/10 ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět mnoho silných momentů: od zarputilé babičky dojící krávu, která nechce vesnici opustit, přes vybíjení domácích opuštěných zvířat až po bioroboty na radioaktivní střeše (lidi). Seriál, který vás připraví o řeč. Prostě slušnej nářez. Otřesné, strašné. Tvrdá výpověď, těžké téma, zasraná politika atd, vše dobré jako doposud. Jen se tento díl mírně vlekl. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád bomba. Ale na plný počet to není díky zbytečně zaplácnutým časem,se střílením psů. Proč tedy neukázali ty ostatní? Kácení stromů,odhrn půdy etc.? To jako není důležité? Nebo jinak,střílení růz.zvířat je snad ta nejdůl.činnost v likvidaci katastrofy? Určitě ne. Chvílemi jsem se až bál,že se to snad změní na seriál o mladíkovi,který po 1.v životě,,něco zastřelil. A že se až do konce,budu museti dívat na ten jeho přiblble prázdný výraz. Tento herec určitě nebude zrovna mým novým favoritem. ()

Reklama

Reklama