Reklama

Reklama

Černobyl

(seriál)
  • USA Chernobyl
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2019, 5 h 11 min (Minutáž: 59–65 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a o obětech, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou. Dne 26. dubna 1986 otřásla jadernou elektrárnou v Černobylu na Ukrajině mohutná exploze, která uvolnila nebezpečné radioaktivní látky nejen na ukrajinském, běloruském a ruském území tehdejšího Sovětského svazu, ale také do oblastí Skandinávie a západní Evropy. Jared Harris ztvárňuje Valerije Legasova, předního sovětského jaderného fyzika, který vedl vyšetřování tragické události. Stellan Skarsgård hraje sovětského místopředsedu vlády Borise Ščerbinu, kterého Kreml pověřil vedením vládní komise zjišťující okolnosti havárie. Emily Watsonová představuje jadernou fyzičku Ulanu Khomyukovou, která chce odhalit tajemství kolem černobylského neštěstí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 115)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napínavé do poslední chvíle, plné emocí a skvělých hereckých výkonů, nedokážu nic vytknout. Neodpustím si doušku. Je velice zajímavé, že tato jaderná katastrofa nesemlela Gorbačova. Velmi překvapivé je především to, jak byl vnímán v tzv. západních zemích. Dodnes je zřejmě obdivován za rozpuštění SSSR, ale nikým není viněn za tuto katastrofu. Byla to jím nastavená a živená pravidla, která umožnila samotný výbuch. Za ještě horší však považuji to, že se tak nehorázně dlouho tutlal rozsah škod a nikdo ze stranického vedení nechtěl připustit, že došlo k výbuchu. V mých očích z Gorbačova vinu za tisíce zmařených životů nikdo nesejme. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná časť má tu na čsfd momentálne hodnotenie 99% od 3400 ľudí. Ja mám najradšej tretiu, s Ljudmilou a horníkmi (celá ta vec, jak horníkom nemôžete klamať, nemá chybu.) V HBO sú odborníci na šokovú terapiu, zároveň je v tom veľa fakt dobrej filmárčiny. Divácky vďačné sú charaktery (“And neutron is...” “A bullet!” :D), aj neustále pumpovanie informácií, do toho sa Mrak valí na Pripjať. Miestami odvraciate zrak, aj keď čakáte, čo musí prísť. V napätí ste udržiavaní rovnako počas “detektívnej” línie (Emily Watson), v hororových sekvenciách (potápači, väčšina prvej časti), osobných tragédiách (záves v nemocnici), aj všeobecnom ohrození (most, zvieratá, školáci), a najviac počas záverečných autentických záberov. Kvalitná trauma. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoce efektivní kritika Sovětského svazu (a totalitních režimů obecně), ladně p(r)odaná skrze mrazivé a děsivé katastrofické drama. Filmařsky to samo o sobě není nijak extrémně převratné (byť střídání subžánrů skrze jednotlivé epizody je poměrně inspirativní), spoustu plusových bodů nepřekvapivě sbírá samotné (nesmírně silné) téma v celé své šíři, ale těch bezmála pět hodin je velmi působivou historickou rekonstrukcí především zásluhou kvalitního scénáře, který absentuje hluchá místa a celou událost podává s optimální komplexitou, náležitě hutnou a bezútěšnou atmosférou bezprecedentní a osudové tragédie a brilantních hereckých výkonů (hlavně Harrise a Skarsgarda), Přimlouval bych se za promítání ve školách po celém světě v rámci studia moderních dějin... 90 % ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Byl by skoro hřích nedat tomuto seriálu 5 hvězd, jelikož je nejenom výborně zpracovaný, ale především má svým obsahem obrovský význam pro lidstvo. Říká se, že by se lidé měli poučit z minulosti, ale jak jde čas kupředu a střídají se generace, je velmi snadné na minulost zapomenout… A proto jsem za tento seriál vděčná. Protože připomíná něco, na co by se zapomenout nemělo - hrozný lidský omyl, který zapříčinil největší jadernou katastrofu způsobenou člověkem. Je smutné, že tímto omylem byla lidská arogance, kariérismus a ignorantství. Pýcha člověka i národa jako celku, která v tomto případně zapříčinila smrt a utrpení tisíců lidí. A strašné je, že to mohlo zajít ještě dále a vyhubit a zničit obrovskou část naší planety, nebýt toho, že se objevilo pár rozumných lidí, kteří zakročili ve chvíli, kdy ještě nebylo úplně pozdě. Před zhlédnutím tohoto seriálu jsem o Černobylu nevěděla mnoho a jsem za tento vhled opravdu ráda. Seriál nám připomíná, že není radno zahrávat si s přírodou, ale když už to děláme, je třeba si vůči přírodě a jejím zákonům zachovávat respekt a pokoru. Člověk není všemocný ani vševědoucí, koneckonců lidstvo si zatím stále s radiací a radioaktivním odpadem neumí poradit a nedokáže radiaci odbourat... Tím spíš by se jaderná energie neměla brát na lehkou váhu. Seriál nám navíc reálně ukazuje, jak mocná a destruktivní radiace je. Přiznám se, že mě to při sledování i po něm děsilo do morku kostí. Tak moc mě pravděpodobně nevyděsil ani žádný horor (a to horory špatně snáším). To děsivé na tom samozřejmě je to, že jde o skutečnost. Seriál se ji pokusil zachytit co nejvěrněji a zároveň se mu povedlo svým kvalitním a citlivým zpracováním mít skutečně ten finální "ráz", přenést jasné sdělení. "Jaká je cena lží?" - tak zní slogan seriálu, nad kterým je třeba se zamyslet. Za lží se skrývá chování a přístup člověka, před kterým tento příběh varuje. A snad bude příběh Černobylské katastrofy s dostatečnou rázností varovat lidstvo i nadále... ~(4,5)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě od sledování odrazovalo drsné téma, ale už první díl mě překvapil sebejistou, vizuálně velkolepou režií, kvalitními herci a schopností vtáhnout do děje. Mazin z drsné, ale v mnohém abstaktní katastrofy v Sovětském svazu během ošklivých osmdesátých let udělal parádní televizi. Seriál katastrofu bere vážně a je tvrdý, drsný a neuhýbá před následky ozáření. Ale nad tím vším vidíte velkou poklonu a úctu k těm, kteří obětovali nebo si zkrátili život, aby zachránili ostatní. Přimíchejme reálnou slizkost politiků, kteří si chtějí pohlídat záda a své pozice, a pětihvězdičkové drama je na světě. Bez nutnosti nahoty, nihilismu nebo šokujících zvratů. Tohle je dospělá, kvalitní, edukatní a v tom nejlepším smyslu zábavná televize, která vás přiměje si o skutečné katastrově, Sčerbinovi, Legasovovi a Dyatlovovi zjistit víc. Nejlepší seriál za poslední roky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímalo by ma, či Jared Harris nedostal po toľkých vyfajčených cigretách počas nakrúcania rakovinu pľúc a nestane sa tak ďalšou, tentokrát vedľajšou obeťou tejto obrovskej tragédie. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vážně pecka. Ani jsem nečekal, že to bude tak dobré. Po místních velmi kladných ohlasech jsem si to taky pustil. Bez ohledu na to, kolik toho člověk o této havárii ví, se tady dá pořad spoustu nových věcí dozvědět. Jsem docela překvapený, že se HBO vrhla do takového projektu. Dílů má být pouze pět, takže to nezabere moc času. Je docela vtipné sledovat, jak si lidé, kteří tehdy celou situaci řídili nechtěli připustit pravdu a snažili se celou věc bagatelizovat a zamést pod koberec. Následky této události asi všichni moc dobře známe. Všechny další díly jsou úžasné. To, jaké množství lidí museli nasadit na následnou likvidaci havárie, prostě šílené. Snad se nic podobného už nestane... "Ve vzduchu je cítit kov." ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Instantní deprese. Stačí přidat... ééé... nemusíte přidávat nic. Prostě deprese. Vynikající deprese. Kvalitní deprese. Prostě deprese... Deprese... 100% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Konečně! Konečně jsme se dočkali propracované a filmařsky prvotřídně zvládnuté rekonstrukce událostí v Černobylu, nejen co se týče tehdejší tragické nehody, ale zároveň rekonstruuje byrokratické praktiky "za oponou" rudé protistrany. | 1.díl (85%), 2.díl (85%), 3.díl (90%), 4.díl (90%), 5.díl (85%) > Průměr: 87% (5*) | ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Je to jak jeden velký neuvěřitelný horor. Atmosféra plná napětí. Dlouho mě nic tak nevtáhlo do děje jako toto. Měl jsem pocit že se skutečně bojím. Smutné je, že se toto doopravdy stalo. Jeden z fatálních kroků lidstva k vlastní záhubě. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pokud jede seriálový Černobyl v módu akce, není mu mnoho co vytknout. Je to strhující, silně depresivní podívaná, která dokáže diváka zaujmout i po těch, více než třiceti letech. Jakmile, ale dojde na samotné vyšetřování, což platí hlavně pro poslední díl působí na mě trošku uměle. Teď mám na mysli závěrečnou řeč Legasova, která mně přišla jen stěží uvěřitelná. Navíc mi celkový dojem kazil i fakt, že ne zdaleka vše bylo natočeno podle skutečnosti, (postava Khomykové, jinak viz zajímavosti k filmu). Také chápu, že byl seriál natočen na západě a vůbec mi nevadí, že je anglicky namluven, ale ruština ze zpráv, nebo televize potom působí poněkud komicky. Je to hodně dobré, hodně nadprůměrné, ale na plný počet to bohužel není. A těch 97 procent, to už vůbec neřeším. PS. když jsem se dnes dočetl, co bylo změněno oproti realitě, mám chuť jít ještě níž,...……... což se nakonec i stalo. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborná HBO minisérie se skvělým obsazením a hlavně vysokou výpovědní hodnotou. Především poslední díl, který vysvětluje, oč Sovětům v testu jaderné elektrárny šlo, k jakým chybám došlo a co se uvnitř reaktoru při tomto pochybení dělo. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně děsivý zážitek. O Černobylu všichni víme, všichni ví, co se stalo a co to způsobilo. Známe chladná fakta. Ale ďábel tkví v detailech. Málokdo ví, jak mučivě umírali hasiči a vědci elektrárny. Jak přesně byla zabíjena nevinná zvířata v okruhu stovek a víc kilometrů. Jak byli lidé naivní, když ani netušili, co dokáže radioaktivita způsobit, ačkoliv měli jadernou elektrárnu hned za prahem. Kolik lidí se obětovalo, aby větší část Evropy nezemřela na rakovinu. Horníci, vojáci, vědci a to jen, aby zakryli lži, popírání, stupiditu politiků, kteří tak dlouho sloužili prohnilému režimu, až se stali jen prázdnými obleky. Chernobyl je dokonalá dramatizace něčeho, co se nikdy nemělo a nemohlo stát a právě proto se to stalo. Celých 5 hodin mi běhal mráz po zádech. Neskutečně emotivní a traumatizující. Emmy pro Skarsgarda a Harrise. Ostatně pro všechny. Povinně promítat na školách. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si zase nandal nálož plnou radioaktivního spadu z krásné ukrajinské divočiny v podání anglických všeumělů, kteří rozjeli svoji show založenou na skutečných událostech, které si někteří pamatují do dneška jako by to bylo včera. Po pravdě řečeno z osmdesátek si dobře pamatuji mnoho zážitků, od Depeche Mode až po první setkání s Arnoldem Schwarzeneggerem, tím samozřejmě myslím na filmovém plátně. Ale taktéž si pamatuji černočernej mrak, kterej plul nad naší školou v Kutné Hoře, kde jsme měli zakázáno vycházet, protože je prej z Černobylu. V tý době jsem věděl kulový, co je nějakej Černobyl a spíš mě zajímalo koukání holkám pod sukně anebo co mi to roste za bouli na těle a to nemyslím svaly. Ale, když se na to zpětně podívám, tak to nebezpečí radioaktivity tady fakt bylo, protože Černobyl není zase tak daleko. Určitě ne, co se rychlosti větru týče. Ale zpátky k seriálu, kterej byl moc hezky natočenej a celkem i reálně zahranej. I ty ksichty byly dost podobný skoro našim východním sousedům. Je dobře, že to natočili soudruzi z Velké Británie a ne jejich vzdálení bratranci zpoza americké louže, jelikož ti historičtí převraceči dějin by zase vyměnili bílou za černou a to mě už fakt nebaví. Myslím to tak, že seriál byl sice v koprodukci americké HBO a britské Sky, ale hlavní slovo v něm měli britové a to včetně výběru hlavních rolí, které jsou vybrány především z evropského kontinentu. Samozřejmě, že fakta budou trochu jiná než jsme zde viděli, ale pilíř příběhu zůstal nedotčený. Viděli jsme, jak fungoval státní aparát v bývalém Sovětském Svazu, což samozřejmě tvůrci nemohli vědět, protože složky KGB nebyly nikdy odtajněny, ale věřím tomu, že na nejvyšších místech sovětského politbyra sedělo dost vybraných, ale i vyžraných jedinců, kteří věděli vše o všem, ale vlastně nevěděli nic o ničem a to včetně zaprděnýho mongoloida včele této bandy, takzvanýho vlastizrádce sovětského lidu, kterého všichni znají pod jménem Mikhail Sergejevič Gorbačov. Vidíme zde také mnoho lidských osudů, kteří pomáhali z odklízením a napravováním škod této strašné tragédie, kteří za své hrdinské činy bohužel zaplatili životem. A taktéž se zde mnozí z nás přiučili, co to to jádro a jaderná energetika je a jak vůbec funguje. No prostě, není to žádná sranda, když se něco takovýho stane. Nebylo to poprvý a ani naposled, ale myslím si, že když už se něco takovýho stane, tak se má přiznat barva a ne jako v tomto snímku se držet hesla „ZAPÍRAT, ZAPÍRAT, ZAPÍRAT". Což byla asi největší chyba, protože následky mohly být o hodně menší a nemuselo se rodit tolik mutantů, což se můžeme přesvědčit i v dnešní době, protože tito mutanti žijí všude kolem nás a potkáváme je doslova na každým rohu. A za to můžeme poděkovat bandě nadutých blbců okolo potrefenýho vola se šrapnelem na čele. A ačkoliv tento druh jaderných katastrof nemám rád, tak přesto dávám 90%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som si počas dvoch dní pozrel seriál, o ktorom sa dnes hovorí. Ale nie iba preto, veď som vynechal množstvo filmov a seriálov, o ktorých sa tiež hovorilo, ale som tušil, že iba preto, aby si na seba zarobili. Černobyl je iná káva. K jadrovým zbraniam a jadrovej energetike som mal bližšie, ako bežná populácia a zaujímalo ma, ako sa s problematikou havárie jadrovej elektrárne v ZSSR vysporiadajú nerusi. Výsledok je pre mňa príjemným prekvapením. Od realistického zobrazenia prostredia, cez dramatický dej a výkony hercov až po posolstvo ktoré seriál vysiela. Mohlo by sa zdať, že udalosť, o ktorej už dosť vieme, nás nemôže prekvapiť dramatickými momentmi. Ale postup potápačov temnými chodbami v kontaminovanej vode za stúpajúceho praskania GM detektorov bol napätím porovnateľný s naháňačkami Iasona Bournea. Tvorcovia sa nevyhli niektorým vecným chybám, nie vždy som sa stotožnil s proporcionalitou epizód, ale kto by im to vyčítal? Možno iba tí, ktorým prekáža aj komunikácia v angličtine. Tento seriál poriadne prekope moju tabuľku najobľúbenejších seriálov. A najväčší gól som zažil dopoludnia, keď prišla správa, že Rusi sú so seriálom nespokojní a mienia nakrútiť vlastnú verziu, v ktorej haváriu spôsobí agent CIA. Takmer som spadol z kresla spomínajúc si na slová pesničky Pepu Nosa: "Já jsem agent síajej, jsem nebezpečnej a véry, véry zlej". Už sa neviem dočkať, kedy nám Rusi odhalia tú najposlednejšiu a najpravdivejšiu pravdu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak Gorbačov povedal, že Černobyľ bol dôvodom, prečo sa nakoniec ZSSR rozpadlo, asi mal pravdu. Ukázalo sa, že celý jeden politický systém nefunguje a má poriadne hnilé korene. A vždy som fascinovaný, keď si niekto myslí, že to ukazovalo obrovskú ruskú silu a slovanskú vzájomnosť. Myslím si, že sme počas obdobia 1948 - 1989 boli viac kontrolovaní než slobodní a viac-menej sa podporoval systém, kde bola pravda trestaná, klamstvá odmeňované a najmä ak ste boli z dobrej rodiny, mohli ste dostať čo ste chceli. Len ste museli myslieť tak, ako sa od vás očakávalo a nesklamať systém. Toľko teda k môjmu úvodu. Myslím si, že to bolo najideálnejšie miesto, kde tento názor prezenovať, lebo táto mini-séria skutočne krásne ukazuje sovietske myslenie a fungovanie. A vôbec sa mi to nepáčilo. Práve toto bolo totiž skutočnou príčinou toho, čo sa v apríli 1986 stalo. Reťazová reakcia spôsobená fatálnymi chybami a zlyhaním zo strany manažmentu, ktorí chceli dostať nejaké ocenenie za to, že urobia konečne ten dlho očakávaný test s černobyľským reaktorom. "Chernobyl" si v tomto smere neberie absolútne servítku pred ústa a jedná s nami absoltúne na rovinu. Prezentuje nám fakty, vysvetľuje udalosti, vidíme ich dopad a nejako sa to spolu s našimi hlavnými hrdinami snažíme pochopiť. Jared Harris tu hrá profesra Valeryho Legasova a musím povedať, že je to absolútne ideálny casting. Bol absolútne skvele zvolený a dal do tej role absolútne všetko čo mohol. Úprimne mu to všetko verím. Rovnako skvelý je aj Stellan Skarsgård v postave Borisa Ščerbinu. Na ňom sa mi páči jedna vec. Aj keď najprv pôsobí ako sovietsky parchant, ktorý chce len mať všetko rýchlo za sebou, jeho postoj sa začne meniť. Chce veciam rozumieť, chce pochopiť situáciu a verí tomu, že Legasov svojej práci rozumie. A rozhodne ho nepodceňuje. A vzniká tam skvelé priateľstvo. A opäť platí - perfektný casting. Herecké výkony sú podľa mňa vynikajúce. Osobne poviem, že posledná epizóda mi priniesla asi všetko čo som chcel od začiatku. Kým najprv vidíme udalosti až po tom, čo tragédia nastala, posledný diel nám bude veci vysvetľovať počas súdneho procesu, no súčasne budeme môcť vidieť situáciu v Černobyle. A zapláta nám tak všetky prázdne miesta. A vysvetlí to tak, že som tomu porozumel absolútne. Vizuálna stránka seriálu je rovnako silná. Miestami som mal pocit, že sa pozerám na absolútne najrealistickejšie zábery, aké som mal možnosť vidieť. A veril som im. Povedzme si niečo ešte o Emily Watson. Jej postava je fiktívna, no má symbolizovať všetkých vedcov, s ktorými Legasov spolupracoval počas toho všetkého čo sa udialo. A je to podľa mňa dobrý nápad, lebo to pomáha lepšie povedať príbeh. Nemáme kopec postáv, na ktoré sa musíme sústrediť. Stačí nám jedna. A funguje to. Dobré je, že sa podarilo odvrátiť ešte 2 ďalšie katastrofy, ktoré by spôsobili z obrovskej katastrofy, katastrofu apokalyptických rozmerov pre celú Európu. Je dobré, že si Boris nechal veci vysvetliť, je dobré, že podnikli všetci opatrenia, (nakoniec) situáciu nepodcenili a rozhodli sa urobiť maximum pre to, aby sme tu mohli byť dnes aj my. A čo sa mi veľmi páči (a verím tomu), že keď povolávali tých baníkov, alebo troch potápačov, boli ochotní ísť aj na smrť. Jediné čo chceli, aby im narovinu povedali, čo sa deje a či idú na smrť. A boli ochotní zachrániť svet, ktorý tu dnes našťastie stojí. Veľmi sa mi páčila aj scénka, keď Gorbačov hovorí, že sa musí ospravedlňovať svojim spojencom aj nepriateľom, a robia všetko preto, aby zastavili príval radiácie. Smutné ale na tomto všetkom ešte je aj to, že Českoslovnesku bolo všetko oznámené až oveľa neskôr a napriek obrovskému mraku radiácie sme tu mali ešte prvomájový sprievod. My sme o situácii vôbec nevedeli, kým vo Švédsku už bola nameraná vyššia dávka radiácie. To je niečo hrozné. Našťastie žiadna alternatívna realita sa nekoná a najväčšie hrozby boli odvrátené. Povedal by som, že jediné problémy, ktoré mám so seriálom sú 2. Ale úprimne, to sú skutočné drobnosti. Vo veľkom celku skoro absolútne mizivé. V prvom rade sa tu rozpráva anglicky (kým sme v ZSSR), no správy z rozhlasov sú v ruštine. Je to divné. Musím uznať. Tiež by som občas asi chcel vedieť osudy, niektorých postáv, ktoré sa už ale nikdy nedozvieme. Ako napríklad ten pracovník na streche, ktorý si vyvrtol nohu a poškodil svoj oblek. Ale popravde, ak to sú všetky moje problémy, nemám sa moc sťažovať. Myslím si, že je to skvele natočené, má to výborných hercov, je to z hľadiska histórie veľmi uveriteľné a veľmi dobre nám približuje udalosti jednej z najhorších (ak nie najhoršej) katastrof v modernej histórii. Ak ste "Chernobyl" ešte nevideli, rozhodne sa o veľa oberáte. A mali by ste to napraviť. Hodnotenie: A+ () (méně) (více)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů. Mrázivá a znepokojivá atmosféra se dostává člověku pod kůži o to víc, když víte, že toto se skutečně stalo, že to je realita a že to mohlo být mnohem horší nebýt třech potápěčů. Herecké výkony perfektní, věrnost doby z hlediska prostředí, kostýmů naprosto perfektní, děj a zpracování brilantní a mráz po celém těle nahánějící atmosférou po celý seriál je naprosto oprávněný. Poslední soudní díl se závěrečným shrnutím za dobrovodu reálných záběrů je naprostý vrchol, u kterého jsem téměř nedýchal a když já viděl ty čísla úmrtí, tak jsem kurva rád, že jsem tam, kde jsem. Dokonalost ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Vnimanie vnimanie, dává se na vědomí, že sem viděl seriál Černobyl........jo já vím že sem si dal na čas. Ale na tenhle seriál, se nedívá zrovna moc hezky, je tady tolik hnusu, (nejenom toho politického) že sem se musel na to psychicky a fyzicky připravit. No a co si budeme povídat, druhý, třetí a čtvrtý díl, to je děs a hrůza, neskutečně se to v nich natahovalo a já sem si přál, aby už byl konec, né že by nebyli zajímavý, ale nedívalo se na to vůbec hezky. V seriálu sou některé "chyby" nebo věci, které sou nepřesné, neni jich moc a vlastně velká většina nestojí za zmínku, ale radiace/radioaktivita, neni virus nebo infekce, takže když se Lyudmilla Ignatenková, dotýká svého manžela, tak od něho nemůže radiaci chytit jako chřipku a její dítě, tu radiaci nemůže vstřebat. Tohle osobně, je pro mně nejvíc výrazná chyba, nad ostatními lze mávnout ruku. A hlavní tři tahouni sou skvělý a minimálně Skarsgård, by si zasloužil nějaké ocenění. Seriál je super, ale už nikdy se na něj nepodívám, bylo to až moc........nepříjemné i na můj vkus. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Na začátku vytknu, že ten závěrečný patos u soudu byl absolutně zbytečný, americký, nemístný / zcestný. Jinak film je faktografickým souhrnem událostí, herci hrají perfektně, dokonce i ruská atmosféra je vcelku vydařená. Film byť zaměřen na velmi odbornou záležitost a rozpletení technické souslednosti té tragédie největším kapacitám světa zabrala dost času. Nicméně i přes náročnost látky se podařilo tvůrcům podat všechny informace stravitelně, aniž by i z diváka dělali trotla, nebo vyžadovali vysokoškolský diplom z ČVUT. Smekám. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vskutku kvalitne sfilmovaný príspevok o Černobyle z wikipédie ... s výbornou atmosférou, dobre hrajúcimi hercami a uhrančivou muzikou. ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama