Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skvělá kariéra Nicka Stylese začíná tím, že pošle do vězení zabijáka Earla Talbota Blakea. To ještě netuší, jaké neštěstí způsobí kulka, která nezasáhla cíl. Celých sedm let sleduje Earl zpoza mříží závratný Stylesův vzestup až po nejvyššího asistenta prokuratury i jeho skvělý rodinný život, jak obojí vykreslují masmédia. Krok za krokem se připravuje zničit jeho kariéru, přičemž důmyslně využívá všechno, co ji dosud pomáhalo spoluvytvářet. Posedlý pomstou unikne vězení a má před sebou jediný cíl: rozbít Stylesův svět, pochovat ho za živa. Jakou šanci má Styles proti šílenci? Jejich další střetnutí muže proti muži už bude pro jednoho z nich osudné. (Intersonic)

(více)

Recenze (58)

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář Steven E. de Souza (KOMANDO, SMRTONOSNÁ PAST), režie Russell Mulcahy (HIGHLANDER, SHADOW), produkce Joel Silver (KOMANDO, PREDÁTOŘI, všechny SMRTOSNÉ ZBRANĚ a PASTI, MATRIXY) a hudba Alan Silvestri (PREDÁTOŘI). Úctyhodný tým, který ale vyprodukoval pouze pohodový béčkový thriller. Soubojem árijců na meče ve vězeňské jídelně dá Mulcahy vzpomenout na svého HIGHLANDERA, Silvestriho hudba zase nápadně připomene hudbu z PREDÁTORA (z kterého sem zaskočí i Jesse Ventura ve vedlejší roli) a John Lightgow je prostě úžasný hajzl. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller o dvou chlápcích které nenávist spojí více než přátelství. Skvělá kreace Johna Lithgowa coby zločince Earla Talbotta Blakea s věčně ukecaným podlejzákem Kimem v zádech. S přehledem přehrává Washingtona v roli hrdinného policajta.Film je duelem ve ztemělých ulicích, na který jsou upřeny zraky celého města a jeho představitelů...když připočtu libovej dabing tak je to obstojný film...60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Už měl v kapse dvě oscarové nominace za vedlejší role (navíc jednu proměněnou za historické drama Glory), nacpat se před kameru coby hlavní hvězda tak nebyl problém. Denzelu Washingtonovi stačilo v téhle lehce nadprůměrné látce poněkud netradičním způsobem zlikvidovat šíleného zabijáka, dostat ho do vězení a sám stoupat kariérním žebříčkem. Jeho raketový vzestup z cely onen vrahoun sleduje a pomsty se nehodlá vzdát. Jsme na začátku devadesátých let a podle toho to také na plátně vypadá. Občas tvůrcům sice trochu hapruje kamera (snaha o její ozvláštnění ne vždy vychází), a některé akční scény se mohly řešit lépe a přehledněji, rozhodně však nehrozí, že by se divák nudil. Washington představuje v rámci žánru sázku na jistotu a je stejně slušný jako kdykoliv potom, John Lithgow je znovu geniálně flegmatické a chladnokrevné hovado (á la Cliffhanger). Občas je fajn se vrátit o dvě tři dekády zpátky, tenhle lehce nadprůměrný thriller, který trpí mírně nezajímavou a šablonovitou zápletkou, k tomu dokonale poslouží. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý krimithriller o pomstě jednoho šílence úspěšnému policistovi, který ho dostal do vězení a jehož kariéra neustále stoupá. Je rozehrán souboj dvou rivalů, kteří si jsou sami sobě ve všem jistí. Dnes už šablonovitý příběh nijak neohromí, ale natočeno je to výborně. Atmosféra se dějem pohupuje, takže chvílemi od dramatických a brutálních momentů přichází mírné uvolnění. Ve své době začínající Denzel Washington hraje uvěřitelně, ale pozornost celého filmu na sebe strhl John Lithgow se svým pojetím onoho psychopata. Jeho výkon je až neskutečně bravurní. Faktem je, že si snímek na nic nehraje, takže se tu nesnaží o nějaké rvačky či přestřelky za každou cenu. Finále je však po dramatické stránce velmi excelentní. Vyprávění má své přirozené tempo a jako takový odpočinkový thrillerový biják zcela postačí. ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Pekne stary film, ale na svoju dobu kvalitny. Nedrzal ako tie nove ktore maju niekolkonasobne vacsi rozpocet, ale bol to slusny kriminalny priemer. Z Denzela nam vyrastol velmi kvalitny herec a uz tu vo filme z roku 1991 ukazal ze v nom nieco predsa len bude. Som rad ze to dokazuje doteraz a dufam ze bude dokazovat aj nadalej. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (3)

  • V českém dabingu se objevuje chyba. Legendární hláška v originále zní „You must have lots of balls to come here“, což samozřejmě znamená „To chtělo pořádný koule sem přijít“. Dle českého dabingu to ale je „Musel si mít hodně míčů, že jsi sem přišel.“ [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)
  • Natáčení filmu probíhalo v americkém městě Los Angeles od 28. ledna do 5. dubna 1991. (GASTON73)

Reklama

Reklama