Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vilémovi se společně s Adsonem podařilo projít skoro až do středu labyrintu knihovny, zastavilo je ale tajemné zrcadlo a také svolávání k ranním modlitbám. Znovu se sejdou až u večeře, která je zároveň oslavou v předvečer zahájení všemi očekávané disputace. A ještě téže noci se oba hlavní řečníci snaží získat informace o tajemstvích mezi zdmi opatství. Vilém se obrátí na Remigia a vyslechne jeho příběh o setkání s Dulcinem až do úplného konce. Bernard Gui si naproti tomu nechá přivést svého tajného spojence, který dění v klášteře po celou dobu sledoval. Adso naproti tomu objevuje hluboko v lese tajemství, která stránky knih zachytit nedokáží. Všichni pak následujícího dne zamíří na debatu o Kristově chudobě, ale síň plná učenců se záhy promění v ohlušující vřavu. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj na tu jednu hviezdičku som ťažko hľadal dôvod. Podstata ženy putujúcej lesom, ktorá v knihe vôbec nebola sa ozrejmila, je lesbička - liberáli, poitická korektnosť a tento bullshit. Pri rozprave spomína mních že nižšia pokuta hrozí členom cirkvi za sodomiu s dieťaťom ako so ženou a to som už mal chuť túto jednostrannú záležitosť plnú nenávisti voči cirkvi vypnúť, ale stále dúfam. Umberto Eco v knihe nešíril nenávisť ale poukázal na chyby v cirkvi, tvorcom sa však náramne hodilo príbeh pošpiniť a zmeniť ho na nenávistnú agendu. A chudák divák trpel, pretože sa nedočkal ničoho zaujímavého, snáď iba toho že si Salvatore ružu ktorej meno Adso nepozná chytil ako králika Obrovské sklamanie. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je vyloženě nechtěná tragikomedie a užije si ji myslím jen zavilý odpůrce církve (a rozhádaných církví obecně). V ději se neposuneme nikam, do knihovny se nepodíváme ani jednou, opět se vzpomíná na Dulcina a Annu zachrání ona tajemná divoženka, která v tom prosluněném lese pod zasněženým klášterem žije pravděpodobně z prány. A mezitím si najde konečně čas i na ten sex s mladým mnichem. Jen Bernard Gui si řeže kříže do ruky a vše zpovzdálí zamyšleně sleduje... ()

Reklama

Pedro72 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sex, lži a pár facek. Díl, ve kterém konečně dochází na to podstatné z děje. A zároveň díl, ve kterém se dějové linie propletou a ve vší nahotě se ukáže, jak je to celé slátané. Adson Juantorena seběhne dolů do lesů, aby se pomiloval se svojí elfkou, potká se s rozčilenou amazonkou a jak tam na sebe všichni tři hledí, je to jako crossover tří komiksů. Mezitím začne disputace a do dvou minut padne první facka. Už to není postmoderna, jenom eintopf. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý díl minisérie. Kdo by nevěděl, snadno by mohl dospět k závěru, že autorem předlohy je Jirásek. Disputace, ve které je hranice mezi "dobrými chudými" a "špatnými bohatými" má spíše charakter politicko-satirického pořadu než cokoliv jiného. Na druhou stranu mám lepší pocit z Viléma, jako by postupem času dostával charisma, které u něj předpokládám. Je to koukatelné, ale ne oslňující. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama