Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alec Baldwin se objevuje po boku Penelope Ann Miller jako legendární super hrdina, který se snaží bojovat proti zločinu ve filmu, který je označován jako "nejvtipnější akční dobrodružství po Indiana Jonesovi!" (NBC News). Ukrytý v přestrojení pod splývavou kápí se "Stín" vydává na zatím nejnebezpečnější cestu za spravedlností: musí vynaložit veškerý svůj důvtip, aby zvítězil nad posledním potomkem Čingis Chána, který atomovou bombou ohrožuje svět. Následuje souboj naplněný oslnivými speciálními efekty, humorem i dávkou děsu, které vás očarují! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem je to těžké: herci přehrávají, ale to se dá vzhledem k předloze čekat, scéna i hudba vykrádají film Batman (1989), ačkoliv netopýří muž je ve skutečnosti inspirován Shadowem, no ale zase triky jsou velmi povedené. Největší problém je režie. Russell Mulcahy to naprosto šíleným způsobem nezvlád, v jeho rukou se film rozpadá a je směšný. Ale je pravda, že prapodivný scénář mu to vůbec neulehčuje. Stín (Alec Baldwin) je hrozně nesympatická postava, už od prvních minut filmu... Člověk, který naprosto nezaslouženě přišel k superschopnostem, nic pořádně neumí a pořád selhává, zachraňuje lidi, kteří mu poté musí sloužit, bojuje proti potomkovi Čingischána, kterému nedělá problém přizpůsobit se 20. století, ohrožuje svět atomovou bombou a v jednom kuse si dokazuje jak je skvělej tím, že nutí ostatní lidi páchat sebevraždy... Po režijní stránce bych to přirovnal ke Spiritu (2008) - stejně nezvládnuté (kromě toho, že je to obojí podle komiksu ze 30. let). A třeba jedna jiná komiksová adaptace - Dick Tracy (1990) - je minimálně o třídu lepší. Ohledně (komiksové) předlohy: The Shadow vznikl v roce 1930 a původně se jednalo o hrdinu rozhlasových vysílání, načež si získal ještě větší popularitu na stránkách brakových knížek. V roce 1938 se ojbevil první Shadowův novinový strip a později se objevily i klasické comic books. Kromě tohoto filmu se objevil na plátnech kin ještě několikrát: The Shadow Strikes a pokračování International Crime (1937 a 38), série filmů The Shadow (1940) a série The Shadow Returns (1946). Chystá se i film pro nové století, ale jeho osud je nejasný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film je již několikátým filmovým ztvárněním, který vychází z komiksové předlohy. Speciálními efekty je film přímo napěchován. Samotné pohybovaní našeho hrdiny je na vysoké úrovni. Stopy v kalužích, odrazy stínu na zdech nebo dokonce stékání krve poté co je zasažen jsou udělány opravdu tak, aby divák nabyl dojmu, že je postava reálná. Mockrát neuvidíme jen samotně se pohybující předměty nebo létající postavy, které někdo právě odhodil. Samotná přeměna Baldwina se mi líbila. Jeho rozmazaná tvář, kterou zakryl svým šátkem byla pěkným trikem, který dal jistě spoustu práce. Také umístění mongolských válečníků v jejich lesklých zbrojích se mi líbil a bylo to jistě příjemné zpestření filmu. Jediné co se mi moc nelíbilo, že se bojovník prochází po ulicích a s obyčejnými lidmi to nic nedělá a žádného údivu se nedočkáme. Jako by to byla samozřejmost. Ale asi nejpěknější a zároveň nejsměšnější byla létající dýka, která strašně ráda kousala. ()

Reklama

nemorino 

všechny recenze uživatele

Keď som si tento film kúpil na VHS v dobe keď ho distribuoval Intersonic tak som od neho neočakával veľa. No prekvapil ma či už po hereckom obsadení, vyobrazení doby 30 rokov minulého storočia, dejom a aj vizuálnymi efektami. Dokonca sa mi páčil aj český dabing Intersonicu, čo sa už však nedá povedať o predabovaní. Jednoducho ten dabing na DVD od Mido filmu nemá iskru. Napriek tomu odporúčam vidieť. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Divák čaká akčný film a dočká sa fantasy. Ale že dosť nesympaticky štylizovanej fantasy, ktoré v mnohom pripomína Burtonového Batmana, hudbou teda jednoznačne. Nekonzistentný príbeh, v ktorom nie je jasný ani začiatok, ani koniec, a téma s Džingischánom, ktorý vstal z mŕtvych a pomocou bomby si chce podrobiť mesto/štát, je totálne scestná. Nad vodou to drží akurát tak Badwinova charizma. Ani sa nedivím, že to bol prepadák a dnes je to neznáma záležitosť. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

V obleku to sice ještě jde, ale jinak se Baldwin na roli komixového hrdiny dle mého názoru absolutně nehodí, ve scénáři je bezpočet naivních míst a infantilně působících dialogů. Ale jinak to vůbec nebylo špatné a musím uznat, že mě Muž stínu velmi příjemně překvapil, neboť obsahuje pár skutečně lahůdkových míst hodných zapamatování. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Předlohou hlavního hrdiny je stejnojmenná postava The Shadow, která se objevila nejdříve v povídkách vysílaných v rádiu, později byly její příběhy i dramatizovány, publikovány a dostalo se i na komiksy. Adaptaci příběhu zpracovala i společnost DC Comics. (dokec)
  • Hlas The Shadowa v radiovém vysílání obstarával po dobu přibližně jednoho roku Orson Welles. (dokec)

Reklama

Reklama