Reklama

Reklama

Pohyblivý terč

všechny plakáty
Trailer

Podmínky jsou jasné: zabít nebo být zabit. Odstřelovač Dolph Lundgren nesplnil úkol a teď se sám stává terčem... Snajper Orel 1 se zaměřovačkou Orel 2 číhají na střeše staré věže na cíl svého útoku: mají za úkol zastřelit političku. Když ji Orel 1 má už na mušce, žena vezme do náruče z davu dítě – a Jednička proto odmítne splnit příkaz. Základna dává Dvojce  rozkaz, aby Jedničku pro nesplnění úkolu zastřelila. Jsou však odhaleni a musejí bojovat s výsadkem, který se spustí na věž z vrtulníku. Nakonec se jim podaří uprchnout a Orel 1 se ukryje v jednom hlídaném, leč evidentně nevyužívaném objektu.  Tam po chvíli dorazí i Dvojka a narazí na strážce O´Haru, který trpí paranoiou. Po potyčce s Orlem 2, která se ale ubrání, se rozhodne ji stůj co stůj dostat. V objektu se Orel 1 a 2 setkají a s překvapením zjišťují, že jsou opět nasazení na stejný úkol. Mají poslední šanci, protože oba porušili pravidla. Do splnění dalšího úkolu jim však nepříjemně zasahuje O´Hara – a také vzájemná přitažlivost… (TV Prima)

(více)

Recenze (67)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jistě jeden z nejlepších možná přímo nejlepší film Dolpha Lungrena, kde se blondatý švéd představil ve velmi dobré formě a celkem slušné vedení, které nevybočuje z průměru dohlédlo na "hru na jistotu". Před 10 lety to mohla bejt slušná bomba(a to nejen na Nově), ale dnes to bohužel nestačí. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mulcahy se snažil dát divákovi výhodné balení dva v jednom. Dva příběhy v jednom filmu. Výsledkem jsou dvě dějové linie, ve kterých se skoro nic neděje a pokud se přece jenom něco děje, byl bych radši kdyby se nedělo. Alespoň ne takhle. Kde jsou pořádné akční scény, kde je Lundgren co nekompromisně selektuje planetu na živé a mrtvé?? Chybí pořádné střílečky, osobní souboje, místo toho jezdí půlku filmu zfetovanej magor výtahem nahoru a dolů. Co nechybí, tak je notná dávka klišovitých počinů, dialogů a nelogičností. Všechno působí jaksi nejednoznačně, o co vlastně hlavním hrdinům jde a o co vlastně šlo režisérovi, když se nepochopil, že má k dispozici Dolpha (přesně toho, co působil tak impozantně v Rudém škorpiónu nebo Času pomsty) a rozhodnul se s ním naložit takto. A dal mu k ruce sličnou Bellman, která by mohla dělat cokoliv jiného než asistentku odstřelovače. Smutné, nevýhodné a v podstatě nudné. 35% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi jednoduchý príbeh o odstreľovačovi, ktorý sa spolu so svojou pomocníčkou v budove pripravuje na nadchádzajúcu akciu. Spracovanie je ale veľmi zvláštne a rozhodne s ním nie som spokojný. Je tu stvárnená jedna noc na jednom mieste s tým, že sú tu prakticky iba dve hlavné postavy a dve menšie. Táto hlavná dejová línia sa ešte niekedy prelína s ukážkami z minulosti a myslím si, že tieto spomienky sú zaujímavejšie. Akcie tu nie je moc, ale je výborná. Súboj je tu jeden a v úplne najobyčajnejšom štýle, takže v ničom nezaujme, ale prestrelky sa vydarili. Sú výborne natočené, s dostatkom zabitých a so skvelo zobrazenými priestrelmi. Najviac sa mi páči úvodná akčná scéna v zrúcaninách s vrtuľníkom, ale poteší aj záverečná prestrelka. Herecké obsadenie je celkom dobré, Dolph Lundgren je tu v skvelej forme a v úlohe, ktorá mu veľmi dobre sadla, poteší aj jeho pomocníčka, ale dve vedľajšie postavy a hlavne otravný strážnik sú úplne zbytočné. A skutočných záporákov tento film prakticky ani nemá, je to len niekoľko bezmenných vojakov. Réžia nie je najhoršia, ale pri tomto scenári sa ani nemôže moc prejaviť a technická stránka je vydarená. Veľká škoda, Lundgren v skvelej forme, výborne zvládnutá akcia a viac než dostatočná technická stránka, ale ten scenár to veľmi kazí. Mohol to byť jeden z Lundgrenových najlepších filmov, ale miesto toho je to len priemer. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 62%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní pád helikoptéry je hodně úsměvný, zbytek poměrně mdlý. Žádná přidaná hodnota, žádná gradace, žádný vývoj. Prostě si to jen odpracovat a jít zase o ulici dál. Dolph Lundgren zapomíná mezi jednotlivými scénami měnit výraz tváře, a je jedno, zda zrovna svléká ucházející Ginu Bellman nebo kouká do odstřelovačské pušky. Celé to působí, jak kdyby se pracovalo s víc náměty, a než se tvůrci domluví, kam dál, pošlou zfetovaného hlídače nahoru nebo dolů výtahem. Režisér Highlandera Russell Mulcahy už měl rozhodně jistější momenty. Ostatně stejně jako i ty horší. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní paradox, dobrý herec ve špatném filmu. Svalovec Dolph Lundgren s ostře řezanými rysy a sličná drsňačka Gina Bellmaná, skvělé obsazení, aby si na své přišli áci i ačky. Vcelku dobrá podívaná, která ale nepřináší nic nového. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co ses kurva zac? co chces abych byl? co treba mrtvej sraci? dost specifickej a necekanej opus kterej me vsak tim netradicnim a originalnim pojetim dost bavil jeden z nejslusnejsich Dolphovych filmecku sprostej strazce a jeho kecy nemeli chybu tohle neni zadna sranda do pici sundej ze mne tu sracku ty curaku jeden blbej! Navratil se v dabingu vyradil o tom zadna po vsech strankach spokojenost jeden barak ctyri lidi par pekne krvavych prestrelek s par komparzisty navic jak malo staci na dobrej akcni film... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Silent Trigger za jeden z najlepších filmov Lundgrena rozhodne nemôžem považovať, pretože dej je poriadne pritiahnutý za vlasy, posúva sa len v podstate spomienkovou líniou, a prítomnosť akurát okoreňuje dvojica vrátnikov. Napriek chabému scenáru sú akčné scény dostačujúco remeselne zvládnuté a dojem kazia maximálne tak slabučké triky. PS: Gina Bellman sa tu dosť podobá na Lauru Elenu Harring. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Měla to být jedna z lepších Lundgrenovek, takže projistotu nechci vidět ty horší :) Mulcahy není úplný břídil, ale na filmu je hrozně vidět, že moc peněz na něj nebylo. Šetří se na hercích, na akci a šetří se i náš hlavní hrdina. Vypadá to jako jasný adept na Rumunsko-Bulharskou koprodukci. 30% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je docela zvláětní, odehrává se to v jedné budově + to zachraňují flashbacky ze střelnice-války. Lundgren hraje dobře pár ostatních postav zaujme. Technická stránka filmu je solidní, když už jsou tu akční scény tak výborně natočené. Hudba průměr. Příběh je dobře promyšlneý, tak nakonec dávám s odř.ušima 75% = **** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra a já myslel že Mulcahy vystrnadí Lundgrena ze sraček. A ono ne on ho jen chvíli pozdržel nad hladinou. Čekal jsem od Mulcahyho nějakou akční pecku protože mě svýma filmama(a hlavně filmem Shadow) totálně odzbrojil a mám ho jako režiséra rád. Ale bohužel tady přešlápl a natočil úplně obyčejný béčkový film. Zato Lundgrena jsem nikdy moc rád neměl, chybý mu elán oproti třeba Van-Dammovi. A vlastně celý film je jak vycucaný z prstu. Celou dobu je to v nějaké budově kde je jeden oplzlý pán a pár dalších lidí, cože by ovšem nevadilo, už ve Smrtonosné pasti jsme se přesvědčily že stačí jedna budova pro pařádnou akci, ale toby scénárista musel umět napsat nějakou akci. Film se díky té neakčnosti neuvěřitelně táhne a já měl co dělat abych neusnul. Film opravdu za moc nestojí a jediný co se dá pozdvihnout je snad režisérova vizualita, ale jinak je to poměrně sterilní podívaná na kterou se rozhodně víckrát nepodívám. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Posledný záchvev pred pádom .... Scenár zbúchný z dvoch častí - minulosť/prítomnosť bol blbou voľbou, ale tá akcia ma dostala. Hlavne ostrelovačské scény mali niečo do seba. Dávam 4 ako spomienku na chlapíka, čo kedysi naplieskal Stallonovi aj VanDammovi... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další filmek s Lundgrenem kde se chystá atentánt. Průběh filmu napínavý docela jsem si oblibil postavu toho hlídače a Lundgren opět skvělý co dodat. Konec opět srší akcí jako v každém filmu. ,,a kurva houby! Nesnášim houby!" ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Tie dve hviezdičky sú za Ginu Bellman. Tá stála za to. Škoda, že nenatočila skoro nič iné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak komu se poštěstí během zabijácké mise ojet svého pozorovatele (zvlášť když je to žena), že pánové? V akčních filmech nic nemožného a ostřelovač Dolph Lundgren to štěstí měl. Nepředvedl zrovna nejhorší výkon a přestože tento kousek není žádná pecka, tak závěrečná pasáž byla vcelku slušná + bitka se zfetovanou ochrankou. Gina Bellman stála ve své době za hřích…Jinak je tohle ale jen dosti průměrná záležitost s několika světlými okamžiky, ale jako celek nic extra. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už když jsem si film chystal k dnešní repríze, tušil jsem, že to asi s původním hodnocením nedopadne nejlépe, když jsem totiž viděl snímek poprvé, stačilo mi ke štěstí, že byl film akční. S tím, jak mi vzrostly nároky, nezadržitelně padají má stará hodnocení. Dolph Lundgren je jasnou zárukou toho, že půjde o film béčkový až céčkový, to by ale nebyl až takový problém, i snímek z nižších kategorií má u mě šanci na slušné hodnocení, Pohyblivého terče se to ale netýká. Film sleduje dvě časové linie- současnou a retrospektivní, problém je v tom, že zatímco minulost je celkem svižná a zajímavá, současnost se nudně vleče, tvůrci na tuto dějovou linii navíc naroubovali romantickou zápletku s jemností drtiče horniny a ve finále mi to celé jaksi nedávalo smysl. Taky by mě zajímalo, jestli už režisér někdy viděl, co se stane s cílem, který zasáhne vysokorychlostní půlpalcový projektil. No, asi ne. ()

Reklama

Reklama