Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Recenze (523)

Solverino 

všechny recenze uživatele

Wow! Tak jo (obzvláště v dnešní pojebané době) opravdu extra třída! A herec v hlavní roli je přímo excelentní. Super! Moc pěkně udělaná bitva u Azincourtu. A Patyzon je taky hustej! ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem bitvu, dostala jsem bitvy pitvu. Možná, kdyby to bylo kratší, bylo by to pro mne stravitelnější. Jindřich V. z pera pana Shakespeara mne oslovil, tenhle odvar (ještě více historicky nepřesný než renesanční bard) nikoliv. Trochu mne pobavilo, že autoři si představili temný středověk v tmavě zelené barvě:-))) ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s vlaňajším "Outlaw King" ide o komornejšie ladený snímok s menším počtom komparzu a s vyšším zameraním sa na dialógy a intrigy. Avšak má vynikajúci scenár, uhrančivú stredovekú atmosféru a realisticky poňatú bojovú scénu. Herci svoje party rozohrávajú vynikajúco, hlave ústredný predstaviteľ T. Chalamet, pre mňa doteraz úplne neznámy chlapec, predvádza naozaj majstrovský výkon. Prekvapením je aj R. Pattinson, ktorého mám stále zafixovaného ako nesympatickú, netalentovanú a bledú postavičku z Twilightu. Jeho mierne teatrálny výkon ma celkom zaujal, a keď ho čakajú v najbližšom období dve významné role, nejaký talent tam snáď predsa len je. Minimalistická hudba a skvelá kamera tiež výrazne napomáhajú konečnému zážitku, a mne už zostáva len dodať, že podobné filmy ako tento a "Outlaw King", by som si od Neflixu rád vychutnával každý rok. 80%. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

”A king has no friends. Only followers and foe.” Byť mladým kráľom vôbec nebol ľahký chlebíček. Netflixu sa podaril vyprodukovať obstojný kúsok, ktorý snáď v budúcnosti budú následovať ešte kvalitnejšie počiny s podobnou tématikou. Chválim dusivú atmosféru podmienenou neistotou a intrigami, ktoré mladého kráľa sprevádzali na každom kroku. Rovnako tak aj záverečnú rež v blate. Škoda tých klišé, ktoré sprevádzajú skoro každý historický film... ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Dost dobře a hlavně poctivě odvedená prácička. Dobová problematika je ztvárněna velice detailně a autenticky, děj odsejpá bez zbytečných keců a navíc vše doprovází skvělá hudba, která atmosféře dodává ty správný koule. K tomu všemu chválím i výběr herců, dokonce i ten slizoun Pattinson zvládl roli jeblého frantíka naprosto přesvědčivě. Vše dohromady si perfektně sedlo a takhle nějak si představuji historické drama, takže za mě 80%. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený historický film, který oproti snímkům, jako Statečné srdce, jde svou cestou, vypráví dosti komorní příběh a zakládá si na postavách a dialozích. To se mi moc líbilo a i když to párkrát během první poloviny drhlo, tak to naopak přineslo ovoce při bitvě a v samotném závěru. Ten přinesl za mě nečekaný zvrat, který jen podtrhuje celkové pojetí, které zblízka nahlíží na to, jak tehdejší králové čelili intrikám a nemohli si být jistí, komu věřit a komu zase ano. No a samotná bitva je dost možná filmařským vrcholem snímku, protože je skvěle nasnímaná, naaranžovaná a je neskutečně realisticky vyobrazena. No a navíc nás po celou dobu provádí (krom jiných) úžasně hrající T. Chalameth, jehož jsem před shlédnutím i přes jeho předešlé herecké výkony vcelku odepsal a nevěřil jsem, že by z takto na pohled "křehkého" mladíka mohl vzniknout respektovatelný a drsný král. No a ono se povedlo a já ho mohu jen a jen obdivovat za to, že už v takto mladém věku ukazuje herecké kvality, jakých se většině ostatních herců ani nikdy nedostane. 80% ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Král se více než podobné historické snímky zaměřuje na duševní dopady vládnutí v osobě Jindřicha V. Snaží se v tomto smyslu o realistické pojetí života na anglickém dvoře, i v bitevní vřavě. To ale kontrastuje s tím, jak tvůrci velmi volně interpretují skutečné dějiny, a to snad ještě více, než ostatní (ano, volněji než např. hodně romantizující Shakespearovy hry). Jsou zde silná, a vizuálně zajímavá místa, momenty, kdy se mladík mění v krále. Bohužel ale také nesmysly typu výzvy pro boje jeden na jednoho namísto bitvy, které vrcholí v až parodické postavě francouzského dauphina. Slabší 4*. ()

RedEagleSK odpad!

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelných 9 z 10 homosexuálů na moviezone ocenilo tuto LGBT slátaninu nejvyšším hodnocením, a samotný GayPapa Cicinval nad hlavným protagonistou filmu nejen masturboval ale dokonce v recenzi i zdárně ejakuloval. Tož samo sebou že to vzbudilo u mé osoby kurevský zájem o tento film páč jestliže něco tamní smotánka na moviezone nebo tady na čsfd ocení vysokým hodnocením, je stoprocentně zaručeno že se bude jednat o absolutní sračku která stojí za piču. A ano věhlasní filmoví kritici jak v horných uhrách tak i tady v Čeččiji mne opět nesklamali. A já jenom lituju že jsem se těch 140 minut raději nedíval na mého souseda Deža jak dole na parkovišti před sídlištěm mrdá do výfuku starej žigulák, páč i to by byla zajímavější podívaná a to dokonce i s nečekaným vyvrcholením, co se o tomto filmu nedá říct. Co se týče obsazení filmu, tak jsem i já na vážkach jaký mám k této kokotině zaujmout postoj. Když se to tak vezme tak kasting je tak příšernej, až je za daných okolností vlastně dobrej, páč čistě teoreticky vskutku takhle nějak mohli vypadat mladí princové zplození z incestu. Nicméně navzdory tomuto faktu se prostě mladý nešukézní gay Timoťěj Chujjomet hrajíci krále na svou roli absolutně nehodí, a i metrosexuál s downowym syndromem by mi byl více sympatickej než tenhle nesympatickej zmrdeček. Začínám mít podezření že tyto mladé herce do dnešních filmů vybírají namátkově někde na pracáku mebo v azylových centrech, jinak si ty nesympatická paka ve filmech a seriálech neumím vysvětlit. Za zmínku stojí že Chujomet není jediný gay v tomhle filmu a tak jsem měl chvilema pocit že se nekoukám na historický film, ale že jsem omylem na Red tube klikl na sekci Shemale/Gay historical cosplay. Ale vzhledem k tomu že jsem byl v soukromé poště mými obdivovateli několikrát nespravedlivě nařčen z homofobie a politické nekorektnosti, musím se zlomeným srdcem zopakovat že mi přihřátí herci nevadí, a i ja sám obcuju s ledačím, pokud se ale jedná o historický film chci vidět tvrdé mužné chlapáky a né buzny nebo herce kteří vypadají jako z letáku na luxusní Gay bordel na pláži v bulharském letovišti. Nezbývá než opět zopakovat to co zde píši častěji než mi je milé, a to že v dnešní době již prostě není možné natočit pořádní historický film, páč nejsou lidi ani talent a ani dostatek testosteronu. Buď se to zvrhne na propagandistickou ruskou nebo americkou pičovinu, a nebo směšnou a tragikomickou pičovinku která vás potěší jak ucpaný hajzl. Děkuji ale nechci, tenhle film je tak zbytečný a hrozný, že jestliže se Zdeňěk Troška zítra rozhodne natočit platonické porno nebo historickou low-budget pohádku ,,Princezna má holupičku,, příčetného diváka i to bude bavit více. ()

Moiseiwitsch 

všechny recenze uživatele

Občas mi připadalo, že dialogy byly odpozorovány v McDonaldu a ne v historických reáliích. Jinak je dobová atmosféra popsána dobře. Film má reálný základ v souboji mezi králi Francie Karlem VI, který byl psychicky mimo a Anglie Jindřichem V. (tzv. Stoletá válka) - směřování k bitvě u Azincourtu - první velké nasazení anglických resp. původně welšských lučištníků - někdy se hovoří i o soumraku francouzského rytířstva resp. těžké jízdy. Vztah mezi panovníkem a jeho poddanými je silně zidealizovaný a je pohledem člověka 21. století přeneseným do středověku. Souboje jsou solidně zpracovány. Myslím, že anglický král byl ve filmu silně zidealizován a děj z historickou realitou dost pokulhává, přesto jako historický film Shakespearovského střihu to není marné... ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Úvod s nejasnými charaktermi postáv a nejakými tými kráľovskými aférami ma moc nebral ale keď prišli na stage Francúzi na čele s vlasatým Pattinsonom, film si získal všetku moju pozornosť a dokonca sa mi ulahodila detailná, blatom a krvou zašpinená a strategicky vyšperkovaná bitka, ktorá by schovala do vrecka všetky z BRAVEHEARTU. Konečné vysvetlenie a kráľovo nespravodlivé uvedomenie skutočnosti ma dostalo do pomykova z prvotných negatívnych pocitov a tento film sa stal nakoniec bravúrnym výpravnym a zároveň drsným historickým veľkofilmom. Nech žije KRÁĽ. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Nevzdělaný divák, prostý, mohl si užít příběh, který v něm snad vyvolat pochyby o realističnosti chování králů a vojevůdců v časech oněch. Však příběh vyprávěný pomalu měl své kouzlo a ještě by i více času snad mohl dostat, aby zrání Henryho mohl si divák prostý vychutnat. ()

Kutkey 

všechny recenze uživatele

Snímek bych snesl o hodinu kratší, ale to je jediné, co mu ubírá na kráse, jinak perfektní příběh, herci (především mladý představitel krále) i zvraty. Celé to působí velmi přirozeně, a také se mi líbí, že se film vyhnul veškerým cliché. Dal bych 85%, ale za skvělou hudbu klidně tu * navíc i přidám. ()

Eraser 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film. Je skvělé, že Netflix našel tuhle mezeru "mezi", protože v kinech by to pohořelo a klasické televizní produkce by na to neměly takový budget. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Očekávání nula a dostal jsem hodně. Snad nejrealističtější zpodobnění bitvy jako už jsem viděl. Všichni herci hráli brilantně a tísnivou atmosféru doplňovalo komorní provedení. Malý velký film. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Kdybych hledal výhradu, snad jen oslovení Jindra. Možná se to zdá divné jen mně, ale tohle oslovení je podobné, jako oslovovat české panovníky podobně familiérně. Svatého Václava Vaškem, Karla IV. Kájo, nebo Františka Josefa Fanoušku. Prostě tohle mně nesedělo. Na druhé straně pozitiv mnohem víc - i přes historické nepřesnosti. Kdy například Jindřichův bratr Thomas umírá ještě před jeho nástupem na trůn, zatímco ve skutečnosti padl v boji až o 8 let později, až po Jindřichově smrti s Kateřinou. Ale jistá autorská licence a zkratka je v případě filmu, který není dokumentem pochopitelná a tolerovatelná. Zcela to vyvažují skvělé záběry bitvy, kamera a poctivé herecké výkony. ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to tezka bitva mezi 3 a 4 hvezdickami. Na jednu stranu je to povedeny historicky snimek, ktery ukazuje, ze i hlava kralovstvi muze kolem sebe mit krivaky a nenazrance, kteri mohou zpusobit i takovou udalost, jakou je treba valka. Skvele zabery z bitvy, ktera mi presla hodne realna. Doprovodna hudba byla take vyborna. Bohuzel na stranu druhou je tu par zasadnich veci, ktere srazi finalni dojem, coz je strasna skoda. Patri mezi ne zkraceny rozpocet (byt to treba nekomu neprijde). Rad bych videl pohled na kralovstvi, hrady, zahrady a mnoho dalsiho. Bohuzel me neukoji pohled na hrad v dalce, ktery je bombardovany katapulty. Vetsina scen je vevnitr v komnatach nebo venku v prirode ci mezi stany. Dalsi veci je emocni plochost, kdy vas celkem ty postavy nezajimaji, nikomu nefandite. Prislo mi, ze je mi i celkem jedno, jak ta bitva dopadne. Take mi prijde, ze nedostala prostor druha strana - Francie. Mohlo tam byt vice reakci z jejich strany. Videt jejich posun a jejich smysleni. Overall to vidim opravdu maximalne na 3,5 hvezdy, protoze v porovnani s jinymi kousky nelze hlavni nedostatky ignorovat a rozhodne tu nejsem pro to, abych primhouril oko. Rekl bych, ze stejne to vidi i Pelesici se hnup. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Ve druhé třetině se to celkem vleče, ale vše vykompenzuje závěrečný souboj a epilog, který je opravdu dobrý. Celkově je to velmi dobře udělaný film, krásně vypadající, se skvělými hereckými výkony v čele s Timem Chalametem, který mě neustále přesvědčuje o tom, jak dobrý herec to vlastně je. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama