Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 2

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Recenze (412)

POMO 

všechny recenze uživatele

Duchársky základ, v závere upgradnutý jednou polozabudnutou starinkou Wesa Cravena (menovanie by bolo ťažkým spoilerom). Onen záver, ktorý chce prekvapiť a strhnúť, ale bohužiaľ funguje menej než všetko to mysteriózne duchárske remeslo pred ním. Pekná holčina v hlavnej roli. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sračkovitý režisér Vilém Zvon se konečně naučil aspoň trochu točit, satanžel se však jeho scénárista vydal nepokrytě čorkařit na brakoviště. A tak tři čtvrtiny filmu sledujeme úmornou uspávačku alá „Anabel“ o trapném až unylém přemísťování břichomluvecké Barbíny po viktoriánském baráku, schopnou vyděsit leda tak labilního loutkoherce s nevyhraněnou sexuální orientací. Na posledních patnáct minut pak z „Hrůzné minulosti“ vyleze „Míša Majers“, aby celou tu kalvárii, plnou otlačených hemoroidů a znuděných oleženin, skvostně ukončil úplně jako … Tady musím toho pissálka pochválit za originalitu! Tak suchý a debilní závěr by nesplácal snad ani několikanásobný absolvent Akademie retardované hororové scenáristiky pro vegetativní pacienty. Etalonem nesporné kvality budiž „příjemně překvapený“ mozkoun Livingdead! A tak jediným pozitivem zůstává ta více než žvýkatelná roštěnka v hlavní roli, která sice dělá, co může, ale na druhou hvězdu by musela minimálně ukázat páreček kulantních mečivek nebo vkusnou díru v sýru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemná věc, vzhledem k dosavadní tvorbě režiséra až překvapivě příjemná. Tentokrát už se přes průměr přehoupnout dokázal. Ač se The Boy odehrává v moderní době, je to tak trochu hororová gotika - samota na anglickém venkově, rozsáhlý strašidelný dům a panenka chlapce, v níž dříme cosi živého a patrně zlověstného. Hezky natočené, oku lahodící, s hrdinkou, jejíž chování naštěstí nevzbuzuje žádné záchvaty údivu a posměchu. Jen je to bohužel hororově celkem light, žádný intenzivní terror (v jakémkoli ohledu) nečekejte. S vyústěním narozdíl od jiných problém nemám, byť to není něco, co by člověka v průběhu sledování nenapadlo, ani něco, co by neviděl jinde. Skoro za čtyři, ale myslím, že zážitek brzo vyšumí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $35,819,556║Tržby Celosvetovo $73,929,392▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,413,710║ Tržby za predaj DVD v USA $2,609,406║ celkom v medziach, podarený horor, na to aké kvázi horory v posledných rokoch vznikajú, horor si väčšinou udržiava dobrú dávku napätia, záver troška prekvapil aj keď to už začínalo ísť do tuctové sklzu nakoniec ako tak to ustáli, herecky fajn /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: STX Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 2,671 // Otvárací Víkend v USA: $10,778,392 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. The Boy je na horor až moc hezky natočený ( Kdo by jen řekl, že režisér Devil Inside natočí tak vizuální lahůdku), interiéry zámku zkrátka paráda. Samotná panenka dodává správný mysteriózní nádech a pocit znepokojení, na Lauren Cohan se kouká sakramentsky skvěle a byť se atmosféra buduje pomalu,tak v závěru na nás režisér vychrlí slušný refrešující zvrat, který celkový dojem výrazně vylepšil. Z prozatimní letošní hororové chudoby, tohle definitivně patří k tomu lepšímu. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nejde o zázrak, ale ani o blbosť. Spočiatku udržuje atmosféru sympatická Lauren Cohan v úlohe americkej babysitterky uprostred britského vidieka, následne univerzum okolo čudáckych starých rodičov, starajúcich sa o bábiku (!) a hoci to ku koncu začne jemne nudiť, pri konci nás znova nakopne vcelku vydarené finále, stojace na nečakanom twiste. Takže ak máte radi bábkové horory a radi by ste videli nejaký „trocha iný“, smelo do toho. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Les sebevrahů byla slabota, ale The Boy dává slušnou naději v lepší hororové zítřky v našich kinech - brzy nás čekají třeba The Witch, Before I Wake nebo dále The Conjuring 2. Ale zpátky k Brahmsíkovi: k panákovi s hnusnym kukučem, co navíc vypadá, že je živější než bratránek Chucky. Jen se trochu déle stydí. Nebo je retardovanej. Nebo jen zamilovanej do kočičky Gréty. Anebo je to dost možná úplně jinak... Než tomu však přijdeme na kloub, musí si hlavní hrdinka ztratit boty, trpět nočními můrami, ukázat se nám v kalhotkách a v poslední řadě bloudit po domě se svíčkou v ruce, aby dostal snímek punc staromilského gotického hororu. A je to vlastně dobře, protože i když rozlehlé sídlo není efektivně využito, na Lauren se kouká fakt dobře, aniž by se musela chovat jako husa. S lekačkami to režisér nepřehání, spíše (díkybohu) sází na napětí, jež buduje sice pomalu, ale s citem. Velké plus za závěrečných 20 minut, ty naopak šlapou parádně. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Námět ok, ale nedotažený koncept a řemeslo. (Střihové "Saw" lekačky v gotickém hororu? Tolik snových lekaček?) Spoléhá to na videoklipovou rutinu ve chvíli, kdy by to mělo být když ne originální a nápadité, tak alespoň precizní. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Žena prijme výhodnú prácu babysitterky a sťahuje sa z USA do odlahlého domu v Anglicku. Po prvom stretnutí s dieťaťom zisťuje, že majitelia majú radi humor, pretože jej predstavia bábiku. Lenže po malej chvíli zistí, že sa nejedná o vtip, ale jej noví zamestnávatelia naozaj používajú bábiku ako náhradu za dieťa, o ktoré prišli pred dvadsiatimi rokmi. Po ich odchode Greta urobí to, čo by urobil každý. Hodí bábiku do kúta a užíva si rozlahlý dom. Keď sa však v dome začnú diať čudné veci a bábika sa presúva bez príčiny z miesta na miesto, uvedomí si, že rodičia tejto bábiky nie sú úplní blázni. - Od The Boy som kvôli ratingu PG-13 a chvastaniu sa na internete tým, že má najstrašidelnejší trailer všetkých čias, neočakával vôbec nič. Meno režiséra tiež nepôsobí oslnivo, ale cením si ho za jeho snahu a neutíchajúci záujem o najlepší žáner. Preto ma tento horor velmi milo prekvapil. Má velmi zaujímavý námet a Brahms sa medzi hororovými loutkami (všetky slovenské ekvivalenty tohto slova sú totálne odporné) určite nestratí. Lauren Cohan, ktorú fanúšikovia hororu poznajú z The Walking Dead, je v hlavnej úlohe úplne perfektná. Dom je parádne rozlahlý a ideálny pre horor, ktorý sa snaží vybudovať strašidelnú atmosféru. Príbeh sa mi páčil, aj keď bol v niektorých miestach dosť prehladný. Záver mi vôbec nesadol, ale našťastie nebol nejaký rozťahaný, takže nestihol výraznejšie pokaziť môj výsledný dojem . Keby tento horor dostal do rúk kvalitný hororový režisér, určite by sa nachádzal v červenej farbe. Takto sa zaradí len medzi nadpriemerné horory posledných rokov, ale nestane sa nijako výrazným. + herec z The Canal + herečka z Wer ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery (speciálně tučně pro jednoho zvlášť otravného chlapce). Celkem sympatické rozřešení má tento jinak obyčejný horůrek. Nebylo ani trochu nečekané, ale v záplavě všech těch nadpřirození je jedno - no, reálné se úplně říct nedá, ale dejme tomu teoreticky možné řešení celkem osvěžující. Ovšem zase ty klišé. Během úprku o život Malcolm pronásledovatele asi třikrát složí ranou do hlavy a místo toho, aby využil situace a dorazil ho, začnou s Gretou zase utíkat. Protože podle dalšího klišé víme, kdo musí zasadit poslední ránu. Ach jo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, ale sympatické solidní hororové řemeslo šmrncnuté gotickým hororem. Parádní barák na samotě, creepy loutka, sympatické postavy, napětí a pointa dle mého gusta, byť bohužel z dálky předvídatelná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Brahms Under the Stairs. Lekačky, které by diváky Televizního klubu neslyšících nechaly netknuté, dám protentokrát stranou, na nich budování atmosféry Bellovy decentně staromilské duchařiny nestojí. Spíše na pozvolném vkrádání se nejistoty, které funguje bez jediné kapky krve či násilného momentu a vy si říkáte, že na tom chlapci, co v souladu se svým jménem přerušuje cizí soulože hlasitě puštěnými Uherskými tanci, něco bude. Obvykle si u pointy hororů přeji vítězství racionality nad spiritualitou a nadpřirozenem, tady však přišla čestná výjimka. Podle náznaků se sice nedala moc předpokládat, ale přesto jsem v koutku duše doufal, že Chuckie bude moci jezdit za kámošem na prázdniny do staré dobré Anglie.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Boy mě velmi mile překvapil. Výborná atmosféra, i sexica Lauren Cohan v hlavní roli. Ačkoliv se postupy snímek drží v zavedených žánrových kolejích, tak zároveň se jeho samotný příběh okolo "Chlapce" vyjímá. Přináší tak velmi zajímavé mysteriózní dílko s nečekanou a překvapivou pointou, která by mě v tomto žánru vůbec nenapadla. Líbí se mi, že The Boy není jen tuctový horor o vraždící panence ála Chucky, ale je chytrý a dobře propracovaný a s nápaditou myšlenkou. A hudba Beara McCrearyho je příjemnou třešničkou na dortu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

The Boy mi vo väčšine ohľadoch príde ako úplne štandardný americký komerčný horor poslednej doby. Hlavne po samotnej hororovej stránke tu nie je absolútne o čo stáť, atmosféra a napätie sú prakticky nulové, o nikoho sa tu nedá obávať, keďže o život tu s výnimkou jednej sekvencie nikomu nejde a scény, v ktorých sa má odohrávať to hlavné mi tiež prišli zanedbateľné, bez nápadu alebo čohokoľvek zaujímavého. Ale aj tak sa mi na to väčšinu času pozeralo pomerne dobre, dej síce väčšinu času neprekvapí, ale je príjemne svižný, pričom veľkým plusom sú aj postavy, samozrejme hlavne Lauren Cohan, ktorú som si po tých rokoch s Walking dead dosť obľúbil, ale vyhovoval mi aj Rupert Evans, ktorý je tu ten správny sympaťák. A našťastie nesklame ani ten hlavný prvok, samotná bábika, ktorá ukrýva tajomstvo a tak som bol zvedavý, čo z toho bude. Ale práve finále ma sklamalo najviac, síce ma to trochu prekvapilo, keďže som čakal niečo iné, ale nanešťastie len v zlom, keďže práve takéto finále mi zo všetkých ponúkaných možností pripadalo najmenej atraktívne. A po vizuálnej stránke je to úplne v poriadku, či už atraktívne prostredie domu, ale aj kamera a zvyšné zložky. Takže znovu si to už určite nepozriem, v rámci žánru je to len úplný štandard, na ktorý sa zabudne chvíľu po pozretí, ale inak celkovo určite nie som sklamaný, vďaka svižnému tempu, solídnemu vizuálu, sympatickému obsadeniu a zaujímavej bábike ma to celkom bavilo. 60% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Prima, prima, prima. I horor s panenkou se dá ještě natočit zajímavě a člověk je příjemně napnutý. Starej dobrej ponurej anglickej barák kdesi v prdelově, málo okoukaná Lauren Cohan je sympatická a Rupert Evans jí zdatně sekunduje. Příběh několikrát překvapí v pozitivním slova smyslu, a to je minimálně za jednu hvězdu. V porovnání s Lesem sebevrahů tohle vyhrává na plné čáře. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když přimhouříme obě oči, má to něco do sebe. Pravidla žánru tady lehce nakopeme do zadku, protože něco neotřelého tahle story o jedné panence a jedné panence-chůvě přeci jenom nabídne. To Američanka Gerta vezme práci u starého britského páru. Osamělé anglické panství, dlouhé chodby, vrzající interiér domu, strnulé chování manželů. A pak představení jejich potomka. Porcelánové loutky. Nejprve pořádné ušklíbnutí, pak pochopení, že zřejmě takhle se pár vyrovnává se smrtí syna, který kdysi dávno zahynul při požáru: po nevysvětleném úmrtí jisté dívky. Každý by se zřejmě otočil na podpatku a pelášil pryč, ale scénárista má jiné plány. Je to práce, navrch honosně placená, tak proč ne. Manželé následující den odjíždějí, dívka otevře víno a svou roli začne ignorovat. Sarkasmus ale vystřídá strach poté, co se začnou dít podivné věci. A co se dozvídá další střípky z minulosti znepokojivé loutky. Tvůrci nejednou netriviálně otočí divácká očekávání, variant, kam můžou příběh posunout, je hned několik. A tu, kterou vybrali, nepovažuju nakonec za nějak urážející. A NAŠTĚSTÍ to není klasická duchařina. Takže ty tři hvězdy jsou nakonec docela fajn!! Jen těch hororových momentů mělo být víc.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa mladá pestúnka po príchode do jedného zo starších rodinných sídiel dozvie, že jej služby opatrovateľky budú využité kvôli porcelánovej bábike v životnej veľkosti osemročného chlapca, vníma svoju pracovnú náplň ako hlúpy žart. Neubehne však dlhá doba a jej dôvody na smiech čoskoro pominú. Okolnosti sú totiž omnoho záhadnejšie a komplikovanejšie, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ani nápadité rozuzlenie či jedna "osamelá" lakačka v klišé príbehu, nezachráni tento úplne priemerný snímok od zaslúžene nízkeho hodnotenia. Je mi jasné, že vďaka kino atmosféra môže samotný počin u diváka dosiahnuť mnoho, no radšej zaspím doma zadarmo, ako tam za 7 eur. Pre mňa osobne jedno obrovské sklamanie - 45% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh ve strašidelném domu se drží osvědčených postupů, včetně obvykle klasických lekaček, kterých je zde dosytosti. V efektu houstnoucí atmosféry jakoby lehce docházel originálnější nápad. I tak se jedná ve výsledku o docela dobrý film. ()

Reklama

Reklama