Reklama

Reklama

Darling

Trailer

Obsahy(1)

Mladé dievča sa s plánom zarobiť si nasťahuje do rozľahlej rezidencie. Stará pani, ktorá budovu vlastní, jej prezradí tajomstvo, ktoré sprevádza toto miesto: porozpráva jej o paranormálnych javoch, ktoré sa tu odohrali. Po krátkom čase strávenom v novom bydlisku začne dievča objavovať zvláštne symboly a začne mať strašidelné vidiny, ktoré ju privádzajú až na pokraj šialenstva. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (8)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča sa s plánom zarobiť si nasťahuje do rozlahlej rezidencie. Stará pani, ktorá budovu vlastní, jej prezradí tajomstvo, ktoré sprevádza toto miesto a povie jej o paranormálnych javoch, ktoré sa tu odohrali. Po krátkej dobe strávenej v novom bydlisku začne dievča objavovať zvláštne symboly a začne mať strašidelné vidiny, ktoré ju privádzajú až na pokraj šialenstva. - Nikdy by som nečakal, že by sa mi čiernobiely psycho horor mohol páčiť. Režisér Mickey Keating mi však dokazuje, že vie urobiť hrátky s psychikou, ktoré sa mi páčia. Psycho scény na mňa pôsobili zjavne správne a režisér dokáže vytvoriť pôsobivú atmosféru. To, že je tento horor celý čiernobiely, tomu dodáva ešte zvláštnejší odtieň. V podstate sa tu stretol takmer rovnaký tím ako u režisérovho predchádzajúceho hororu Pod, ktorý vyšiel v lete a celkom sa mi páčil. Velmi ma potešila opäť velmi ideálna stopáž, ktorá napomáhala tomu, že psycho výlevy si napriek netradičnej monotónnosti udržiavali moju pozornosť. Tešil som sa len na hororového veterána Larryho Fessendena, ktorý sa objavil len na malú chvílku, ale dostal som ovela viac. + herečka z Bone Tomahawk + Larry Fessenden + herečka z Pod + herečka z V/H/S a All Hallow's Eve 2 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na film „Darling“ se docela dobře kouká, což je fajn, ale příběh, který je zde prezentován, je ve své podstatě velmi banální. Je proto vidět, že kupředu šla forma, obsah nebyl tak podstatný, protože tvůrci věřili tomu, že to bude provedení, co bude diváky maximálně táhnout. Ale já si myslím, že je škoda, že ta forma nebyla využita k ještě trochu lepšímu příběhu. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No dobre, takže to bolo čiernobiele, boli tam aj psycho výjavy sprevádzané zrýchleným strihom a podivným zvukmi v pozadí, jedno zamordovanie nožom, nejaký ten pohľad na zakrvavené steny (aby sa nepovedalo) a kvantum záberov na vyšinutý ksicht hlavnej hrdinky, ktorá síce nemala problém sa vyzliecť, ale jej kozy stáli za hovno. A presne toto som si z celého tohto experimentálneho pokusu odniesol. Ešte že to bolo krátke! Ako fakt utrpenie, ja síce nemám nič proti takýmto podivnostiam, ale musia sa snažiť zaujať aj niečím iným ako len formou. Po všetkých ostatných stránkach prázdnota. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výrazná, okatá, staromódně oblečená holka v hlavní roli, staromódní vizuál někdy z počátku šedesátých let, staromódní černobílý obraz, staromódní dům, staromódně jednoduchá zápletka, staromódně pomalé tempo a v nenásilném kontrastu k tomu střídmě moderní filmová řeč. Takže od prvních záběrů bylo jasné, že tohle se mi bude zatraceně líbit. Další body filmu dávám za zneklidňující zvukovou stopu, a především za hodně podařenou syntézu nízkého rozpočtu a přitom pohledného i poutavého děje - podle mě si tenhle málo známý kousek v ničem nezadá se slavným (a geniálním) Polańskiho Repulsion, s mladou (a geniální) mademoiselle Deneuve. Definitivně mě ovšem v maximálním hodnocení utvrdila scéna, ve které L. A. Carter ukázala ve sprše svoje roztomilá prsa (fakt na hodně dlouho). Keating u mě těžce zabodoval, zatím nejvíc z jeho čtyř filmů. A líbí se mi, že dokáže lehce střídat styly a nejede podle stále stejné šablony. Jsem zvědavě natěšený na jeho letošní Psychopaths! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Spíš stylistické cvičení než film, který by obstál sám o sobě. Mickey Keating pokračuje v hororovém tvůrčím maratonu, v němž chce patrně vzdát poctu různým svým oblíbeným filmům, tentokrát s vyšinutou černobílou ženskou v baráku odkazuje patrně na jednoho známého prznitele. Jenže tu banální historku ničím nepodpírá, je to povrchní imitace, hra na umění, kde pod tou relativně efektní skořápkou vůbec nic není. Pouze dlouhými, zamyšleně zasněnými pohledy, neustávajícím psycho-ambientním hudebním podkresem a halucinogenním střihem se psychologická hloubka nevybuduje. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama