Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 1

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2015 (Alternativní 19x60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejznámější a největší soutěž amatérských kuchařů začíná. Po prvních castingových kolech bude několik desítek odvážlivců poprvé vařit pro přísnou porotu Miroslava Kalinu, Marka Fichtnera a Marka Raditsche. (TV Nova)

Recenze (67)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoblíbenějších sportovních disciplín místního spolku, vyndat ze sebe hejt pochybné viskozity na jakýkoliv další počin české komerční televizní jedničky, i zde celkem boduje. Chápu, že nepsaná pravidla už jsou takhle nastavena roky, ale pokud mám tendenci být rychle hotov u nějakého audiovizuálního díla, doporučuju zamknout se v pokoji, zalhat o věku a sáhnout po on-line materiálu 18+. Ta bolestná křeč, která provází většinu pořadů, které přebíráme ze zámoří, se tady překvapivě nedostavuje. Jako fanoušek, který originálního MasterChefa poctivě prošel všemi sezónami, tohle považuju za zdařilý výtvor, o němž bych si to myslel i bez toho, že šéfdramaturgem byla moje lepší polovička. Že se snaha tvůrčího týmu trošku rozbíjí o uškrcený penězovod z vyšších míst, které byli po zkušenosti z Č-S pokusu oprávněně opatrné, poznáte hned, ale jde to zvládnout i bez přeletů helikoptér, vaření pro desítky honáků, či stovku mariňáků. Test skill je na prvním místě, což potvrzuje i dobrá volba porotců, jejichž úkol byl prostý – nebýt za arogantní trojku polobohů jako minule. Evidentně jim chybí lepší předprodukční průprava v mluvení na kameru (to hláskování fakt tahá uši), ale ty role, Raditschova macho póza, Kalinův hodný strýc a především Fichtnerův sympatický dobrák, nakonec klapnou. Někdy opravdu stačí vydat se cestou nejmenšího odporu a důsledně opakovat to, co už jinde vymysleli lépe. Klidně, ať je to trend, pak si možná budeme moci dovolit vlastní variace a nakonec originalitu. 3 a ½. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen 2020, protože ostatní fakt nemám chuť nakoukávat. Stručně a rychle. Hodnotím povedenou dramaturgii, která se stará o funkční fungování reality show. Nějaké budování napětí tady funguje dobře, protože je to děláno přesně podle té funkční šablony. Porotci jsou fajn a já nemám důvod proč to hejtit :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako rozený kulinář cítím potřebu se vyjádřit ke klání kuchtíků. Co na tom, že mi polévka z pytlíku pokaždé pláchne z hrnce, párky mi vždy nadšeně popukají ve vodě a vše usmažím do černočerného černa? Já jsem totiž dost kreativní dobytek na to, abych hodil na pánev flákotu masa, řádně ji pocukroval, zalil karamelem s chilli papričkami a světácky ji zkonzumoval. Jelikož však nejsem přesvědčen o objektivitě a fundovanosti této poroty, tak si své delikatesy nechám pro sebe a raději se pokusím zaujmout porotu Superstar svým jedinečným třítónovým rozsahem. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na ty tři pytlíky, kteří to celé (ne)uvádějí, se dá postupně zvyknout. Nejlépe se s rolí hodného strýce popasoval Kalina, ostatní své svěřené posty přehrávají. A šéfkuchaři v bundě musí být nad vroucími hrnci sakra horko. Beru ale, že být přirozený, když na ně svítí několik kamer, je pro (ne)moderátory prostě oříšek. Takže dobré. První „sérii“ jsem vytýkal, že ponižování amatérských soutěžících házením talířů o zem bylo ubohé, a hlavně naprosto zbytečné. Tady na to šel štáb jinak, což je příjemná změna. Soutěžící byly sympatická parta, někteří mi sedli víc (kupříkladu učitel tělocviku s hlasem a vystupováním podobným tomu Krajčovému, děvče milující Asii nebo Honza, který v životě asi leccos zkusil, ale jaksi ho to neposunulo dostatečně dopředu, aby odešel ze soutěže se ctí). Koncept je fajn, střihač by sice zasloužil přes prsty (porotci hlásí poslední minutu a soutěžící teprve míchají smetanovou omáčku + nesmyslné promluvy mimo kuchyni á la „čas mě tlačí, ale snad to zvládnu“), ale všechno nahrazují vskutku originální nápady, co a z čeho se bude vařit a hlavně, jak s tím porotci nebo vítězní kuchtíci zamotají. Tentokrát je to bez obvyklé křeče, díky za to. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A mě to baví. Dá se na to normálně koukat, aniž by člověk musel složitě potlačovat dávivý reflex a to je - minimálně u dané televize - co říct. Ve finále mám navíc oba soukromé favority, takže taky fajn.;-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevracej zástěru, jsi náš MistrKuchtík! Osobně jsem se účastnil nejnovější řady, abych i já přidal něco ze svého kulinářského umění. A získal tak vytoužený MasterŠek. Do soutěže jsem vstoupil pod jménem Dobromil Retych. Mé výsledky byly velkolepé. Ač kuchařský panic, jsem i sexuální, ale to je jedno, jsem dosahoval nebývalých nad limitů, i když do té doby byl mým největším úspěchem párek na studeno s kmínem a kopečkem šlehačky. Velice rád experimentuji, nejen s jídlem. První kolo bylo sloupávání párků, mělo se sloupnout pět set párků za deset minut. Zastavil jsem se na čísle 501, neb jsem v zápalu sloupl i ten svůj. Porota byla nadšená, postoupil jsem dál. Jen Raditsche se ohradil, prý na klobásách skončím. Druhé kolo, krájení zeleniny v limitu, jsem zvládl relativně dobře. Nikdy jsem nic nekrájel, přesto jsem si věřil. První komplikace nastaly, když jsem začal krájet i svá nehtová lůžka. Za chvíli jsem měl před sebou pěkný kopec kůžiček. Hlavou mně okamžitě problesklo, jestli mně nápad se smaženými kůžičkami náhodou neukradl kulinář Hruška. Na zvažování žaloby nebyl čas. S porotou v zádech jsem očekával verdikt, že končím. Nikoliv, přesně takhle to má vypadat, prohlásil porotce Kalina. Třetí kolo a přišly proklaté zapékané klobásy. Připravil jsem kvalitní sosík, přidal různé koření a přihodil hrst mandlí a jablek, aby to mělo šmak. Poprvé jsem měl pocit, že jsem kreativní. Fichtner byl ale jiného názoru. Tohle je nejhorší, co jsem od Vás viděl. Vraťte zástěru, v soutěži končíte. Amatérský kuchtík skončil. No jo, došel jsem daleko. Ještě dnes se budím hrůzou z děsivé poroty. Tahle soutěž je noční můra. 20% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-pořad. Další z řad českých kulinářských soutěží na jedno brdo. Přehnaná načančanost a umělá image porotců sráží tuto soutěž lehce ke dnu. Ovšem musím uznat, že jsou i horší kulinářské soutěže. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 45% (2*) | ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl mě varovat už začátek, kde chlápek, který vaří přes 30 let, připraví šafránové rizoto, ví, co do něj patří a jak se mu odborně říká, byl vyhozen, a fitness nanynka, která viditelně připálí steak a dokonce ho zapomene osolit, jde dál! V dalším dílu vyhodí chlapa, že vajíčko použil na špagety, a nakonec nechají projít dál jiné dva, kteří také udělali vaječné těstoviny. Kamera pořád zabírá Slovenku Luciu, tu exotickou Karynu, bo jak se jmenuje, a pár dalších oblíbenců, takže je jasné, že nejde o umění vařit, ale o to, kdo vypadá fotogeničtěji a bude na obrazovkách co nejdéle nejlépe vypadat. V dnešním dílu Lucia předložila na talíři cosi, co vypadalo jako houlbí výkal, nemělo to koncepci ani myšlenku, a pochválili ji za esteticky dokonale připravený talíř?! Ts, ts. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádným zarytým fandou kuchařských pořadů v televizi, ale tento pořad se mi docela líbil. Složení poroty bylo v pořádku – všichni tři patří mezi uznávané kuchaře a to nejenom v Česku. Co se týká soutěžících, tak těm se osobně nedivím, že se někteří z nich složili během natáčení a jídlo se jim prostě nepovedlo (sám jsem vyučený kuchař, ale stresovat se ještě před kamerou...nic pro mou maličkost). Takže klobouk dolů před oběma pány ve finále (respektive před poslední čtyřkou). Tentokrát opravdu nebudu nadávat na tento pořad, jak jinak bývá mým dobrým zvykem, páč na většinu z toho co vysílá Nova (potažmo i jiné naše televize) se nedá dívat. Takže dám slušných 60% a Romanovi přeji mnoho úspěchů. Možná bych dál i víc, ale to bych musel být v porotě a ochutnávat… ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O nic lepší než předchozí bratrovražedný Masterchef.. Jen další tupá novácká franšíza, navíc - A to mě zaráží a irituje nejvíc.. - s bezezbytku špatným řemeslem, které zcela míjí tu oslavu gastronomie a činí z pořadu jen duchapustou reality show.. Svícení, střih i samotné snímání, všechno špatně !! To se pak jednomu nesbíhají sliny, které by ho ponoukaly vykrást vlastní lednici, ale pouze sliny zuřivosti.. Jen znovu prázdné a v souvislosti s originální show pomýlené zaplnění nováckého vysílacího času.. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

A safra. Tak tomu říkám kvalitativní pokles. Tuzemská modifikace jednoho z nejlepších kulinářských pořadů posledních let se ve své první sérii nepředvedla zrovna v dobrém světle a člověk by tak čekal, že se v druhé sérii pokusí produkce mnohé chyby napravit. Opak je ovšem pravdou. Kvalitativní propad, střihová skladba pořadu nedává moc smysl a porotci škoda mluvit. Vizuálně nezajímavé, hudebně plné klišé a strukturálně se režie nedokáže držet ani lety ověřených stereotypů. Prostě průšvih. EDIT: Druhá série sice pořád reflektuje některé nedostatky série první, avšak kvalitativně se alespoň přiblížili průměru značky. Celý pořad si tak trochu sedl a i když to není úplně srovnatelné s původní produkcí, na české poměry už se tento pořad přehoupl přes průměr. Takže konec konců proč ne. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Vím, že je snadný odpálkovat cokoliv co Nova pustí do éteru, ale tohle se v rámci možností daří. Pánové vaření rozumí, občas umí i soutěžícím naložit. Jako člověka, kterej by se chtěl i naučít vařit, mě to baví a dám 70 procent ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Ale tak nemůžu říct, že bych se nebavil. Jistě, člověk musí vzít v úvahu to, jak se zrovna produkce rozhodne a ve stylu škatulata hejbejte se, bez milosti odstřelí i soutěžící, kteří dalece převyšují ostatní, oproti jiným patlalům viz. Lucia, nicméně pokud to člověk bere jen přes to vaření, tak je to fajn. O objektivnosti, ale nemůže být ani řeč! ()

MessiM 

všechny recenze uživatele

Všechny kulinářské pořady jsou vždycky o tom stejném, toto je ale, nutno podotknout, trochu na vyšší úrovni. Má to svoji úroveň, ale nic nového neočekávejte. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ve prospěch kladnýho hodnocení mluví skutečnost, že jsem neviděl originál Gordona Ramseyho, zato jsem viděl originál Masterchef česko-slovenský, což byl ve srovnání s tímhle mega shit. Sice bych mohl mít výtky, např. proč tam v jednom kuse běhá Raditsch v kožárně, ale asi jenom nerozumím módě. Vaření je zajímavé a věřím, že hodnocení objektivní, takže amatérským kuchařům fandím. A už to tu zaznělo níž, nejlepší je asi "hodnej strejc" Kalina :) ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Letos se dívám pravděpodobně poprvé. Nemohu říct, že jsem pravidelný divák ale trochu jsem toho viděla :)) a bavilo :). Těším se na finále :). ()

Reklama

Reklama