Reklama

Reklama

Nový papež

(seriál)
  • Francie The New Pope (více)
Trailer 2
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2020, 8 h 17 min (Minutáž: 48–61 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, John Malkovich, Silvio Orlando, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier, Maurizio Lombardi, Nora von Waldstätten, Henry Goodman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Pius XIII. je v kómatu. Po nečekané a záhadné přestávce se Voiellovi podaří dosadit na papežský trůn Sira Johna Brannoxe, umírněného, okouzlujícího a sofistikovaného anglického aristokrata, který přijme jméno Jan Pavel III. Nový papež však pod zdánlivě dokonalou fasádou skrývá mnohé slabiny a tajemství. Záhy si také uvědomí, jak obtížné bude nahradit jeho charismatického a význačného předchůdce. Ve Vatikánu se Voiello mezitím ze všech sil snaží spravovat církev sužovanou nejen skandály – které by mohly všem předním představitelům zlomit vaz – ale i hrozbami zvenčí. Ukáže se, že Sofia a Esther jsou úplně jiné, než by se na první pohled mohlo zdát, a kardinál Gutierrez i nadále bojuje se svými vnitřními rozpory. Následně si řada věřících udělá modlu z Pia XIII., který začne ze svého nemocničního lůžka vysílat podivné zprávy. Dokud... (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Marius k tomuto seriálu (5)

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Naprosto neskutočná vec, z openingu disco jebtišiek som si temer strekol a zvyšok rozhodne nezaostal. Fascinujúca reminiscencia súčasného "heretika" na stolci Františka, dotiahnutá do extrému a hlavne perfektný Voiello. A bude schizma, ne že ne. Sorrentino nehrá podľa seriálových pravidiel, ide si svoje a to je dobre. V tomto sa podobá Lynchovi. A to je tiež dobre lebo ide kvalitatívne rovnaké bomby len inak natreté. 10/10 ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

Bude to veľmi zlý pápež. Tento seriál sú kontinuálne bomby a audiovizuálne orgie ako čerešnička na torte zmysluplných aj zmyselných dialógov. Openingy a endingy môžem dookola. Nech to kľudne má aj desať sezón. ()

Epizoda 4 (2020) (E04) 

Na Sorrentinovi je skvelé, že človek nevie čo bude nasledovať v ďalšej minúte. Štrajk mníšok vo feministickom duchu je skvelý nápad a zápas sestra Lisette vs. Voiello je čestná remíza, dúfam že tento súboj bude pokračovať aj ďalšími kolami. ()

Epizoda 6 (2020) (E06) 

Voiello a mníšky...najlepšia postava a zatiaľ najlepšia scéna sezóny. ()

Epizoda 7 (2020) (E07) 

Koncentrovaný smútok porazený chuťou do života. Je fascinujúce ako Sorrentino vo svojich filmoch používa neustále rovnakú symboliku, ktorú odlišnými kontextami stále viac vysvetľuje. Som si istý, že Sorrentino nás na záver emočne úplne zmasakruje. P.S. Scéna keď Julia Snigir kúpe svojho syna preložená poškodenou Michaelangelovou Pietou je ukážka toho ako dokresliť scénu tým, že nevysvetľujete povrchnú podobnosť pózy ale vnútorný stav postavy. Nie je tam zahrnutá preto, aby si divák uvedomil podobnosť so slávnou sochou ale aby poškodená socha spätne referovala k vnútornému stavu postavy. Málokto má svoje filmy takto premyslené. ()

Reklama

Reklama