Reklama

Reklama

Psychobitch

(festivalový název)
  • Norsko Psychobitch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Frida se, dle vlastních slov, chtěla stát outsiderem třídy. Všechny děti ve škole se shodují na jednom – Frida je fakt jiná. Marius je její vrstevník a pro úspěch dělá vše, co může. Když mají ti dva trávit čas po škole společným učením, Marius se neubrání touze ukázat všem, jak je úžasný. Frida se však nemíní nechat premiantem třídy poučovat. Jejich společné doučování se tak stane katalyzátorem vzájemného, už tak turbulentního vztahu. Hádky s Fridou jsou však pro Mariuse něčím nepoznaným – vzrušením i výzvou. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (39)

angel74 

všechny recenze uživatele

Norské teen drama Psychobitch je vskutku trefnou sondou do života dnešních pubescentů potýkajících se s velkou citovou a sociálně-psychickou nevyzrálostí. Musím říct, že takhle ubučenou a v některých momentech poměrně nechutnou romanci jsem asi ještě neviděla. Ale i když na první pohled působí nevábně až odpudivě, přesto má své neodolatelné kouzlo, které se naplno projeví v posledních minutách filmu. (85%) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako pohľad na šťanie do zasratého hajzla, to mi naozaj nechýbalo. Ani jeho vytieranie rukou. Ani pľutie do fľaše od coly. A ani facka dievčaťu. Keď sa však cez toto všetko človek nejak prekúše, tak od druhej tretiny sa to začne celkom slušne vyvíjať. Festivalový film, z ktorého som mal najprv pocit, že to bude hovadina a nakoniec sa z toho ukázala celkom poctivá filmarina. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Školská tématika je vždy predzvesť toho, že ma film bude baviť (väčšinou to tak naozaj je). A musím uznať, že PsychoBitch bol z tých zaujímavejších školských filmov, ktoré majú v sebe tú esenciu kvality. Zápletka tu bola v podstate úplne triviálna, ale ten vývoj medziľudských vzťahov a hlavne dilematické váhanie Mariusa tu poriadne zintenzívnili celý dej. Frida bola sympatická, aj keď jej afektované výpady neboli nič, čo by sa dalo nejako obdivovať - hoci takíto ľudia dosť priťahujú pozornosť (či už pozitívne alebo negatívne). Inak, pozornosť sa tak veľmi v závere obracia na Mariusa a Fridu, až mi prišlo ľúto samotnej Ley, ktorá v podstate nič zlého nikomu nespravila, a napokon práve tá si všetky rozmary Mariusa či Fridy odniesla... ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Frida je jiná a každý ji tak vnímá, možná také proto, že taková být chce. Marius je pravý opak Fridy, je slušný, spolehlivý a v kolektivu oblíbený. Frida a Marius se začnou vídat a pro něj je to jízda z kopce a něco naprosto nepoznaného. Její bezprostřednost ho naprosto okouzlí, ale zároveň v něm dřímá obava, co na to blízké okolí. Krásné, emoční a citlivé teenagerské drama, které je dospělejší než by se mohlo na první pohled zdát. Opravdu další svěží a milý vánek ze severu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem název Psychobitch, zařazení drama, přečetl letmo obsah. Čekal jsem nervydrásající drama kdy ona bude fakt Psychobitch. A dostal jsem jakejsi zvláštní žánrovej mix(ale kupodivu fungující). Drama, komedie, romance. Narovinu ale musím konstatovat, že mnohem víc sympatičtější mi byla psychobič Frida než ten uťáplej premiant Marius. Jeho xicht mi prostě nesedl. Váhal jsem s hodnocením mezi 3-4hvězdami. Ten konec mi ale hodně pomohl. 4hvězdy. MÚÚ ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu několikrát zazní písnička „Strangers“ od norské zpěvačky Sigrid. (Nikar)
  • První píseň, která ve filmu zazní, je „10 ting“ od norského rappera EMIRA. (Azurose)

Reklama

Reklama