Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

(seriál)
  • USA What We Do in the Shadows (více)
Trailer 2
USA, (2019–2024), 23 h 3 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Jemaine Clement

Hrají:

Kayvan Novak, Harvey Guillén, Natasia Demetriou, Matt Berry, Mark Proksch, Alexandra Henrikson, Beanie Feldstein, Doug Jones, Jake McDorman, Chris Perfetti (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Co děláme v temnotách je seriál natočený v dokumentárním stylu, který nahlíží pod pokličku každodenních (nebo spíše každonočních) životů tří upírů “žijících” pospolu už stovky let na Staten Islandu. Samozvaným vůdcem skupiny je "Nandor Neúprosný", velký válečník a dobyvatel z Osmanské říše. Pak je zde britský upír "Laszlo" – tak trochu darebák, švihák a frajer, jak o sobě s oblibou říká. A taky "Nadja" – svůdkyně, pokušitelka a upírská verze Bonnie od Clydea v Laszlově podání. Po nečekané návštěvě jejich temného pána a vůdce "barona Afanase" jsou upíři upozorněni na to, čím byli po svém příjezdu na Staten Island před více než stovkou let pověřeni – kompletním ovládnutím nového světa. Jak ale takové nadvlády nejlépe dosáhnout? (HBO Europe)

(více)

Recenze (73)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i když tady ten mockumentary styl trochu bije do očí a pozbývá smyslu mnohem víc než u filmové předlohy,tak je to pořád zhruba stejně zábavné.Vzhledem k délce sice kadence vtipů prořídla,ale hodně to zachraňuje obsazení,které je přirozené a působí správně nenuceně připitomněle.Sem s druhou řadou,..80% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Taiko, já tě miluju. Dlouho tu nebyl lepší nápad, než natočit seriál právě k What We Do in the Shadows. Novozélandský humor tady fakt nezná hranic a já u toho vždycky umírám smíchy. Každá epizoda má navíc krásných 20 minut, takže časová náročnost je nulová. S každým dílem jde kvalita nahoru a už se fakt nemůžu dočkat, jaké další bizarnosti nás čekají ve druhé řadě. V 2. sérii první tři díly vládly rozpaky a strach o kvalitu. Sice se Taika snaží zakomponovat co nejvíce nových prvků a pobavit tak diváka po všech směrech, ale zezačátku to ubíralo na vtipu a bylo cítit velké a až trochu přepálené úsilí přijít s nečím svěžím. V druhé sérii je sice lehčí rozpoznat silnější epizody od těch slabších, ale vesměs je tahle série stejně strašně super a někdy jsem měla i pocit, že jsem se tlemila víc, než v té první, takže nevyváženost je tu určitě znatelnější, ale Taika to pak dokáže dvakrát tolik vykompenzovat. Humor je prostě pořád na špici a minimálně jednu řadu by to ještě chtělo, pokud si to udrží obdobné tempo. 3. série má v podstatě stejný problém jako série druhá, kde bylo taky občas znát, že je některá epizoda slabší než druhá, nicméně je to opět suma sumárum bez zklamání a vždycky mně hrozně štve, že ta řada skončí strašně rychle. Humor možná občas lehce polevuje, ale tvůrci se znovu snaží zalepovat hlušší místa novými epizodními postavami, takže diverzita a barvitost jednotlivých dílů tomu dodává šmrnc. Nevím, jestli je to zase úplně na pět, ale asi si nechám rezervu pro případ dalších nových řad. 4. série opět začíná slibně, ale tenhle seriál už bude mít stejný problém navždy a to občasnou vyčpělost. Někdy se díl povede a směju se, někdy prostě jen uběhne a já ani nevím, jestli jsem se zasmála. Postava Nadjy furt přidává na decibelech, ale tento zdroj humoru už je pro mě lehce ohraný. Zálěží prostě na jednotlivém díle. Druhá půlka už mi přišla lehce o ničem. Otevřená dvířka jsou pro pátou sérii samozřejmě otevřená a pokud se Guillermo stane opravdu upírem, uvidíme, kam s tím příběh zabočí. Za mě už by se ale mělo pomalu finišovat. ()

PodPantlofak 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší verze než původní film. Seriál obsahuje kuuurva specificky styl humoru, ale nějak jsem si k němu našel vztah. Už se těším na další sérii. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silnější průměr, nedokážu se moc ztotožnit s humorem, ostatně u Waititiho verze mi to nesedlo vůbec, ale postupně jsem se začal chytat a našel si tam světlý momenty. Ale naprosto chápu to kouzlo kolem toho a mrzí mě, že to nedocením. 3* a.k.a 60% Po čtvrté sérii zvedám na 4* a.k.a 70%, protože to nestíhá nudit a světlých momentů je více než předtím. ()

Miss.Freak 

všechny recenze uživatele

‘You’re dead, you’re dead, you’re dead, you’re dead and out of this world!’ Prosím na kolenou o odpuštění, že jsem tento klenot odkládala tak dlouho. Představte si (můj milovaný) It’s Always Sunny in Philadelphia ale s arogantními a clueless upíry na Staten Islandu. Skvěle a chytře napsaný seriál, který udrží vaši pozornost zvraty a absurdními situacemi a u kterého můžete zároveň relaxovat. Takový humor můžu dostávat po velkých dávkách rovnou do žíly, snad stačí říct, že mi několikrát od smíchu tekly slzy. Matta Berryho a jeho hlas naprosto miluju a Nadju bych chtěla prosím za ženu.. Celý cast je ovšem perfektní. A těch guest stars! Och. Sem tam to má slabá místa, ale seriál má pět sezón, takže se to dá trochu očekávat.. Další show, kterou si nejspíš budu dávat pořád dokola a pokaždé najdu něco nového. “Fucking guy!” ()

venison 

všechny recenze uživatele

S01-S03: Musím se přiznat, že po výborném filmu Co děláme v temnotách jsem se trošku obávala jeho seriálového bratříčka. jasnou nevýhodou je, že divák už dopředu postrádá "wow efekt", který film tolik zvýhodňoval. Velké plus však je, že Clement s Waititim zachovali podobný styl vyprávění, ale obměnili postavy a kapku rozšířili upíří svět o další postavy. Humor je i nadále skvěle stupidní, atmosféru dělá hmatatelný nedostatek penež, herci (především jejich vampírský přízvuk) jsou naprosto neodolatelní. Jasně, někteý díl je kapku slabší, jiný naopak o fous silnější, ale laťkou kvalitní absurní zábavy ani v jedné sérii nijak zásadně nehýbají. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Pre milovníkov originálu povinná jazda, pre neznalého diváka to celé môže vystreliť trochu mimo, jedná sa však o suverénne najzábavnejší seriál sezóny, ktorý pokračuje v duchu originálu v stavaní sveta upírov na hlavu prostým aplikovaním komédie na stereotypy o týchto fikčných príšerách. V každej epizóde je hromada originality, miliónové nápady (energy vampire) a talentovaní ústrední herci pomáhajú predať každý jeden brilantný gag. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Seriálové předělávky jsou trendy. Nyní je to případ, kdy jsem byl lehce skeptický. Původní film měl lehce problém v tom, že to mnohdy už to vypadalo, že to sklouzne to nějaké pomalosti a hlavně nudy, ale na poslední chvíli to vždycky dokázal nějak zachránit. Nyní je zde větší prostor na přešlap. A že jich bylo hodně. Vlastně šlo teoreticky o jeden velký přešlap. To, co se zdálo ve filmu jako lehce stupidní, ale nadnesený humor k dané situaci, kdy nemusíte tolik tlačit do detailu. Seriál je dlouhotrvající záležitost, i když jenom ve 20 minutách, ale tam do detailů asi jít musíte a bizarní situace jsou mnohdy až moc do hloubky. A to je ještě lepší situace. Horší bylo spíše, když humor, co měl být humor byla spíše chabá, ne-li trapná snaha o vtip. Film byla královská podívaná a hlavně humorná záležitost. Seriál je snaha o alternaci, která měla prohloubit svět vytvořený filmem, jenže problém byl v tom, že tohle nebyl důvod, proč nás film bavil. Bavilo nás to jako originální, rychlá a jednoduchá záležitost s ultra originálním konceptem a překvapením v rámci humoru. Lehká natěšenost a mírná skepse se změnila v naprosté zklamání a skoro nulový zájem o druhou sérii. 2. série: Hrůza pomyslet, že něco může být takové utrpení. Že něco může dostat další sérii a stále se držet. Tento seriál měl určitou ambici, ale už se směřováním první série bylo jasné, že oproti filmu půjde o něco horšího. Ale nečekal jsem, že půjde o úplný paskvil. Seriál může mít sice různý až infantilní humor, který třeba ve filmu fungoval. Zde už mi spíše přijde, že se spekuluje o tom, jestli to je vůbec humor. Plus k tomu veškeré kouzlo onoho "dokumentu" seriál hází strašně za sebe a ztrácí veškerou podstatu a smysluplnost okolo tohoto. Obecně vzato, prostě hrůza a zhouba. Třetí série je naprosto zbytečná a mě naštěstí úplně obejde. Díky bohu za to. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Svěže starosvětský vítr do seriálového světa, který k nám přináší ducha IT Crowd, Black Books a Červeného trpaslíka. Navíc miluju všechno s upíry a chtěl bych být inkarnací Gregora a jednou si v něčem zahrát s Laszlem. Akorát setkání s Colinem Robinsonem mě vpravdě neláká. Nicméně i zásluhou tohoto energy upíra ode mě seriál dostává za 5 hvězd. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Výborné. Nič viac netreba dodávať. Ak vám sedel film, seriál vás určite nesklame. Ak ste film nevideli, seriál vás určite nesklame. Absurdný štýl humoru Taika Waititiho v kombinácii s mockumentary proste nemôže sklamať. Iba že by áno, ale inak určite nie. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

A po filmu pokračujem dál. Reálie se posunuly do Staten Islandu, přehazujem herce na ještě větší úchyly a funguje to dál. Parádní odlehčovačka. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Upíry ktorí dobývajú Staten Island alebo možno len jednu ulici ? Skvelá paródia pri ktorej sa kvalitne nasmejte. Vynikajúce nápady a tak isto aj herecké obsadenia. U mňa za 4* a tešim sa na ďalšiu sériu.Po druhej sérii zvyšujem na 5*, opäť som sa skvelo bavili, upíri si udržali vysokú latku zábavnosti a ja sa teším na tretiu sériu. ()

Azhila 

všechny recenze uživatele

Absolútne fenomenálny nápad Taiki Waititiho a Jemaina Clementa sa dočkal i seriálového spracovania. Čo viac si priať? Síce tam už nehrajú v hlavných úlohách, ale casting je perfektný. Zachovali si vttipnosť filmu a zároveň priniesli niečo nové (hlavne upírka Nadja je skvelou alternatívou a povedala by som, že vo filme vyslovene chýbala). Len tak ďalej. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Matt Berry a Natasia Demetriou ftw. Stejný formát, stejný humor, stejná tématika a stejná zábava jako film. Pořád je to hravé a mile zábavné a libuje si to v trapných situacích a divných vtipech. A má to cameo Wesleyho Snipese! Maximum tomu nedám jenom proto, že to napříč první řadou (především v úvodu a potom když přijdou na scénu vlkodlaci) nejlepší vtipy z filmu recykluje. Jsem ale nadšenější než upír na exkurzi v krevní bance a na pokračování budu čekat jako na Guillermo na věčný život. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Americký remake/spin-off zahraniční klasiky? Jako vždy o něco mainstreamovější, stravitelnější pro masy... A taky nudnější. Ta Waititiho hravost tady prostě chybí. Na první pohled jsou poznat dva zábavnější díly (které si Waititi natočil sám), zatímco zbylé, na kterých se nepodílel, zapadnou do průměru... Škoda. ()

loki5 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Americký president se volí na 1000 let, úředníci se nedají zhypnotizovat protože nemají duši. A chudák Gregor :-D Je to úžasně nekorektní a velmi zábavné. No po tom co jsem shlédl téměř celou druhou sérii jsem velmi rád, že bude i třetí. Jackie Daytona mě naprosto dostal. Předchozí majitel záhadně zmizel protože jsem ho zabil. A nikdo neví že jsem upír kromě těch co jsem vysál a zabil, ale ti jsou teď mrtví takže je to problém co se vyřešil sám. A Mark Hammil už pro mě není Luke Skywalker, ale Jim the Vampire :-D. A Colin Robinson má úžasné způsoby jak vysávat lidi přes internet i přímo 90% Jinak ten casting by zasloužil oscara :-D ()

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama