Reklama

Reklama

White Snake

  • Čína Bai she: Yuan qi (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hadí démonka Xiao Bai disponující magickou silou se pokouší zastavit mocichtivého taoistu, který konzumuje hadí duše, aby neustále zvětšoval svou moc. Její mise má bohužel za následek ztrátu paměti. V malé vesničce lovců hadů ji nachází mladík A-Xuen a rozhodne se, že dívce pomůže získat zpět její vzpomínky a tím i její identitu. Netrvá dlouho a oba se do sebe zamilují. Každopádně tajemná dívka si postupně uvědomuje, že patří mezi hadí démony, jejichž soužití s lidmi je nemožné. A-Xuen však neztrácí naději a hledá způsob, jakým by jejich láska mohla fungovat, zatímco Xiao Bai musí dokončit svůj úkol. (P.V)

(více)

Recenze (22)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vizuální nádhera! Animace hravě překonává Disney s Pixarem dohromady. Místy jsem měl chuť skočit do televize a prohlédnout si vše zblízka. Krajina, prostředí, obrazy vskutku působivé Povedla se i akce, kde se místo draků a lišek mlátí obří Hadi a vypadá to správně velkolepě. Jsem unešený, bavilo mě to. Jediné, co mě trochu u Čínských animáků vadí, že tu absentuje humor, ale jiné atributy to krásně vynahrazují. 8/10. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce moc hezký film, příběhově trošku slabší a až příliš předvídatelný. Mělo to i jisté kouzlo, ale rozhodně mě to neokouzlilo tak, jak bych si přál a tak si říkám, že takových 7/10 je adekvátní. Samotný závěr mě trošku zklamal a zanechal s jedinou myšlenkou "Proč sakra čekala tak dlouho?". Ale ano, zajímavé a pěkné... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně ne úplně dokonalé ale určitě krásné. Příběhově slabší a tempem docela utahané. Na jedno podívání neurazí, nenadchne, vyšumí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred zhruba dvomi rokmi som zhliadol verziu tohto príbehu, live action THE SORCERER AND THE WHITE SNAKE z roku 2011 s Jetom Li v jednej z hlavných úloh. Išlo síce o trikovú CGI bublinu, ale malo to aj trošku tej dušičky, tento animák, ju akosi postráda, je to CGI bublina, ale prázdna. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Číňané dokazují, že vyjma corona viru dokáží světu prospět i něčím jiným, co nevyvolává nutkavou představu zemřít. Bravurní vizuál doplácí na fádní zápletku, která se nechce postavit do kontroverze, což jí však zcela zásadním způsobem ubírá na atraktivitě. 68 % Celosvětový příjem k 14. 2. 2020: $61,631,776, což je 5,38 násobek rozpočtu ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Čína dokáže zdatně konkurovat americké produkci co se 3D animace týče, neboť nějaký ten svěží vítr je občas potřeba. White Snake je sice poměrně obyčejná čínská legenda (a že jich ke zfilmování jistě mají mnoho!), nicméně i přes svou jednoduchost a předvídatelnost se na to stále dobře dívá, což podporuje i krásný audiovizuál včetně pěkných písniček. Slabším čtyřem hvězdám by dle mého vkusu ale pomohlo, kdyby se vztahu ústřední dvojice věnovala větší pozornost na úkor akčních scén. A teď zpětně si i uvědomuji, že jsem před pár lety viděl také hranou verzi, která se mi zdá se líbila, ač si ji už vůbec nepamatuji. :) ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, pekné. Trošku na škodu, že sa neubralo na tej akčnosti a nedalo viac do tej magickosti a romantiky. Ale ja som spokojný. A pre seba si dám ešte hviezdičku navyše. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bolo to pekné, ale je vidieť, že kým mi to ležalo na disku a odhodlal som sa, pozrieť si to, tak to zostárlo. Dostal som sa k tomu, keď som pozrel Ne-zha Reborn a musím povedať, že to bola iná liga. Jasné, je to o dva roky mladšie ako White Snake, ale predsa, prišlo mi to dospelejšie, ucelenejšie, dramatickejšie, akčnejšie. Uvidím, ako na tom bude Green Snake, ktorý je Ne-Zha Reborn podobný, aj keď neviem, ako rýchlo sa k tomu zasa odhodlám, keďže od tohoto som očakával omnoho viac. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Efekty často na hranici kýče,střídmější barevnost by neškodila.Příběh malinko překombinovanej a ne úplně pro dětskýho diváka,aspoň ne toho západního.Ale když dojde na akci,jsou to orgie ve stylu japonských anime.Rozhodně jeden z těch lepších čínských CG animáčů.. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Čím tento snímek - 白蛇:缘起 - rozhodně oplývá, je překrásný vizuál (v němž se odráží skutečná čínská kultura či jen západní představy o ní, nechci soudit) a exotické prostředí, tolik k důkazu, jak moc na zasazení záleží a jak silně dovede změnit dojem z finálního snímku. Z příběhové stránky týče totiž není Bílá hadice nijak inovativní, mnohé není prokreslené a závěrečná bitka je celkem otrava. Přesto to však hodnotím za tři, aha. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Ďalšia prekrásne animovaná Čínska rozprávka. Lenže ako ďalšie 2-3 čo som v poslednom čase videl, je pre Európskeho diváka, ako to povedať, ťažšie stráviteľná. Východ má proste iné myšlienkové pochody a iné legendy a ak ich podáva východne, čo je samozrejme ok, ak je cieľový divák domáci, tak je to pre nás trochu divné. Celý čas som bol celkom spokojný, bolo to pekné, prehľadné, emocionálne, súboje dobré, no akosi som nepochopil záver a hlavne úplny koniec. Sestra zomrela, či nie, vycuclo ju to, či nie? Ja neviem. Ale som rád, že vzniká čosi pekného aj na východe. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Já už jsem asi na pohádky starej, i když tohle pohádka přes všechny ty vraždy asi byla sotva. Nicméně příběh jsem snad ani nechtěl pochopit, stopáž byla přepálená takže by udělal i mrtvýho, jediný co bych hodnotil pozitivně bylo digitální animační zpracování. Ale jelikož je to opravdu o hovně, Tak bych nejraději hodnotil odpadem. Ale to by za mě hodnotili emoce, kvůli zbytečné ztrátě 2 hod. Já jsem opravdu tak nadšený nebyl, jak evidentne ostatni podle hodnoceni, Které naprosto neodpovídá. ()

P.V 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že Čína animované filmy dělat umí. Nádherné zpracování s úžasnou animací, příběh inspirovaný čínskou legendou byl také povedený. Každopádně by mi vůbec nevadilo, kdyby film trval o něco déle, aby dostal více prostoru i vztah mezi oběma hrdiny. Akční scény rozhodně nejsou špatné, ale chybělo mi tam více těch romantických s překrásnou Xiao-Bai. Po Dragon Nestu, od kterého jsem rovněž nic nečekal, opět velmi milé překvapení. Do čínské animované tvorby se asi ponořím hlouběji, zatím jsem s ní spokojený. ()

Reklama

Reklama