Reklama

Reklama

Průsmyk

(seriál)
Trailer
Německo / Rakousko, (2019–2023), 19 h 33 min (Minutáž: 42–64 min)

Hudba:

Jacob Shea

Hrají:

Julia Jentsch, Nicholas Ofczarek, Franz Hartwig, Hanno Koffler, Lukas Miko, Natasa Petrovic, Lucas Gregorowicz, Martin Feifel, Christopher Schärf (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

V horském průsmyku na hranici Německa a Rakouska je nalezeno zmrzlé tělo, naaranžované v duchu pohanského rituálu. Podivný případ spadá do dikce rakouské i německé policie a přijíždí jej vyšetřovat velice nesourodá dvojice detektivů. Energická a zásadová Ellie Stockerová se na místě činu setkává s rakouským kolegou Gedeonem Winterem, jehož bohémský zevnějšek doprovází velmi neortodoxní postupy. Společně se vydají po stopě pachatele děsivého činu, který v prostředí Alp nemá obdoby. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (58)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nebýt jazyka, tak jsem přesvědčená, že se dívám na severský seriál a to já můžu. A ejhle ono ne. Nicméně přes rozporuplné pocity vůči Gedeonovi a jeho vzezření jsem ho asi po druhém díle začala holt brát takového jaký je. Myslím, že to byl i záměr tvůrců, aby vypadal právě takhle. Vrah je sice odhalený už ve třetím díle, ale to nic neubralo na faktu, že jsem jela jeden díl za druhým bez nádechu. Doslova poslední tečka byla přesně taková, jakou bych si představovala a to je ten pátý, hvězdičkový dodatek. Ellie byla celkem fajnová s tou svojí zarputilostí i když bych tam jednu eskapádu klidně vynechala, ale to je jen malá vada na kráse. Jo, za mě mohu říct OK, bylo to dobrý, jen houšť. - A po třech letech tu máme další pokračování. První tři epizody jsem bojovala sama se sebou jestli to dám celé, ale čtvrtá epizoda mně potvrdila, že ano. Hutná atmosféra s herci, kteří byli ve svých rolích výborní a s příběhem, kde nic není tak jak se zdá a to je příležitost kromě jiných restů, aby Gedeon šel dál, takže se možná dočkám další série, a ano budu moc ráda. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbilo prostředí a pak jakási jinakost ve srovnání s drtivou většinou podobných seriálů. Pachatel je odkryt poměrně brzy a to to víc se mi to celé zamlouvalo. Když pominu samotné vraždy dostalo se mi vcelku normálního, pomalu plynoucího příběhu, který má dílů, tak akorát a navíc perfektní soundtrack, který si hodlám co nejdřív sehnat. A ještě lepšího vyšetřovatele, kterého báječně ztvárnil Nicolas Ofczarek. Hlavně za tyhle dvě věci pálím nakonec na čtyři. I přes lehce předvídatelný, úplný konec. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když se zasvěcený divák hned na začátku dozví, že oběť rituální vraždy byla nalezena přesně na hranici mezi Německem a Rakouskem, zbystří pozornost. A není to jediná podobnost se švédsko-dánskou hranicí na mostě Öresund. Vše je natočeno v ponurých tmavých barvách a ústřední dvojici kriminalistů tvoří žena a muž, kde tentokrát je za podivína rakouský inspektor. Jistě by se toho našlo více, například, že vrah nám svými činy něco závažného chce sdělit. Naštěstí je to seriál dramatický s velkou dávkou napětí a lehce překvapivým finále. V tomto případě mi neoriginalita vůbec nevadí, protože nuda v žádném případě nehrozí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je nepochybné, že sa to snažilo o severskú atmosféru, no v tomto smere to aj tak zostalo niekde na pol ceste. A dejová linka ma moc neoslovila, veľmi často nudné a banálne. Ešte šťastie, že sa to snažilo hrať na hlavnú postavu vyšetrovateľa, ktorý mi na celom seriály prišiel najzaujímavejší. Priemer. 60/100 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

První minuty byly pro mě jasný Most/Broen a temná skandivánie. Posléze se to rozjelo do vlastních německo-rakouských kolejí a já tomu dala šanci. Další díly byly ucházející a začala jsem být zvědavá...No a pak přišel poslední díl a ten to všechno pohřbil...Jediná krimoška z Německa na kterou se dalo dívat byl prostě Schimanski, bohužel...Za mě 65% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (8)

  • Scenáristi priznali, že sa inšpirovali dánsko-švédskym seriálom Most (2011). (Arsenal83)
  • Seriál sa natáčal v Bad Gasteine, Berchtesgadene, Grazi, Viedni, Grundlsee a Sportgasteine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama