Průsmyk - Série 1 (2019) (série)
Kamera:
Philip PeschlowHudba:
Jacob SheaHrají:
Julia Jentsch, Nicholas Ofczarek, Franz Hartwig, Hanno Koffler, Lukas Miko, Natasa Petrovic, Julian Looman, Matthias Hack, Sarah Rebellato, Christian Baumann, Rony Herman, Theresa Martini (více)Obsahy(1)
Po krachu plánu s dopadením vraha s pomocí Sebastiana Brunnera se vyšetřovatelé vydávají po stopě čertovské masky, vrahova převleku. Vyšetřovatelé nalézají starý případ vraždy a jsou přesvědčeni o jeho spojitosti s činy „vraždícího krampuse“. Rozhodnou se vyslechnout všechny možné podezřelé zapomenuté kauzy, mezi nimi i neškodně vypadajícího Gregora Ansbacha. (Česká televize)
(více)Recenze (3)
Výrazné zlepšení. Jakoby se režie ujal někdo jiný. ()
Po neúspěchu vylákání nastupuje mravenčí práce a přináší plod. Tedy přinesla by, kdyby. Dost dobrá byla Ansbachova smell the pussy scéna, u které jsem měl pocit, že jen tak vyšumí, ale kupodivu jsem se jejího zapojení do logiky příběhu dočkal v posledním díle. Všechno to napětí, které v ději bylo, na mne nějak nepřeskočilo a docela jsem se nudil. Všechno je podáváno odtažitě, aby o to víc vyniklo a vtáhlo diváka, zahrálo mu na city, postrašilo ho, znechutilo, ale na mne to už nějak nefunguje. Už jsem po všech těch letech a zhlédnutých filmech okoral. ()
Táto epizóda dostáva u mňa plný počet bodov. Mysteriózne, záhadné, absolútne zvládnuté prelínanie minulosti a prítomnosti. ()