Reklama

Reklama

Průsmyk

(seriál)
Trailer
Německo / Rakousko, (2019–2023), 19 h 33 min (Minutáž: 42–64 min)

Hudba:

Jacob Shea

Hrají:

Julia Jentsch, Nicholas Ofczarek, Franz Hartwig, Hanno Koffler, Lukas Miko, Natasa Petrovic, Lucas Gregorowicz, Martin Feifel, Christopher Schärf (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

V horském průsmyku na hranici Německa a Rakouska je nalezeno zmrzlé tělo, naaranžované v duchu pohanského rituálu. Podivný případ spadá do dikce rakouské i německé policie a přijíždí jej vyšetřovat velice nesourodá dvojice detektivů. Energická a zásadová Ellie Stockerová se na místě činu setkává s rakouským kolegou Gedeonem Winterem, jehož bohémský zevnějšek doprovází velmi neortodoxní postupy. Společně se vydají po stopě pachatele děsivého činu, který v prostředí Alp nemá obdoby. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele DwayneJohnson k tomuto seriálu (3)

Průsmyk (2019) 

Moc se mi líbilo prostředí a pak jakási jinakost ve srovnání s drtivou většinou podobných seriálů. Pachatel je odkryt poměrně brzy a to to víc se mi to celé zamlouvalo. Když pominu samotné vraždy dostalo se mi vcelku normálního, pomalu plynoucího příběhu, který má dílů, tak akorát a navíc perfektní soundtrack, který si hodlám co nejdřív sehnat. A ještě lepšího vyšetřovatele, kterého báječně ztvárnil Nicolas Ofczarek. Hlavně za tyhle dvě věci pálím nakonec na čtyři. I přes lehce předvídatelný, úplný konec. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Za začátku se to celé hledá, ale jak se zhruba v polovině dostane ke slovu naše hlavní dvojka, dostane to celé neskutečné grády a tah na bránu. Je to dost podobné, jako jednička, s výbornou kamerou a trošku otevřeným koncem. A největší překvapení? Pro mě určitě Franziska Von Harsdorf v roli Yeli Antic, která je přesně tou výraznou, hereckou postavou, která mi v první řadě maličko chyběla. ()

Série 3 (2023) (S03) 

Asi nejlepší série. Temná, ponurá, mystická, na konci definitivní. Ne zcela bezchybná, přesto naprosto jiná, než většina mnohých podobných. Taková, co zanechá ten pocit, co se dostaví jen párkrát do roka. Originality a dobře odvedené práce, která mě po posledním dílu ne a ne pustit.... ()

Reklama

Reklama