Reklama

Reklama

Průsmyk

(seriál)
Trailer
Německo / Rakousko, (2019–2023), 19 h 33 min (Minutáž: 42–64 min)

Hudba:

Jacob Shea

Hrají:

Julia Jentsch, Nicholas Ofczarek, Franz Hartwig, Hanno Koffler, Lukas Miko, Natasa Petrovic, Lucas Gregorowicz, Martin Feifel, Christopher Schärf (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

V horském průsmyku na hranici Německa a Rakouska je nalezeno zmrzlé tělo, naaranžované v duchu pohanského rituálu. Podivný případ spadá do dikce rakouské i německé policie a přijíždí jej vyšetřovat velice nesourodá dvojice detektivů. Energická a zásadová Ellie Stockerová se na místě činu setkává s rakouským kolegou Gedeonem Winterem, jehož bohémský zevnějšek doprovází velmi neortodoxní postupy. Společně se vydají po stopě pachatele děsivého činu, který v prostředí Alp nemá obdoby. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Malarkey k tomuto seriálu (1)

Průsmyk (2019) 

Průsmyk je jednoznačně vydařená spolupráce mezi Bavory a Rakušáky. Perfektní kriminálka se správně ponurou atmosférou, adekvátní k dnešní stejně šedivě ponuré době. Navíc s výbornou dvojicí, kde Julia Jentsch reprezentuje německou stranu a Nicholas Ofczarek tu rakouskou. Oba mimochodem výborně. Navíc vyšetřování kolem Salzburgu a Berchtesgadenu nabízí velice zajímavá panorámata..a dokonce i do Česka se jeden z dvojce vypraví na výlet. Za mě tedy určitě super. Variace na skandinávské kriminálky to jistě je, ale pořád je dostatečně nápaditá a závěrem originální, že si mě dokázala získat. A já podobné záležitosti mám prostě rád. ()

Reklama

Reklama