Reklama

Reklama

Zapomenutý princ

  • Francie Le Prince oublié (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechno v Djibiho životě se točí kolem jeho milované sedmileté dcerky Sofie. Oddaný otec samoživitel nikdy nepřijde pozdě na jejich večerní pohádku. Každou noc, když Sofia usíná, ji bere do „Pohádkolandu“, smyšleného filmového studia, kde se stávají hlavními hrdiny světoznámých dobrodružných filmů, v nichž má Djibi hlavní roli prince Krasoně. O pět let později se ze Sofie pomalu stává puberťačka, příběhy jejího otce jí už tak neberou a Djibi je ve své roli prince vyměněn. Protože se jeho postavení ve skutečném světě i v „Pohádkolandu“ mění, Djibi musí vymyslet, jak v životě své dcery zůstat důležitou postavou. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (24)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $7,634,761▐ Ďalší pekný gýčový úlet, tento krát pre zmenu z Francie. Niekedy to je riadne tukačka o čelo, táto novodobá tvorba pestrofarebných fantasy kentusov. /35%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nech sa na to pozerám z akéhokoľvek uhlu, ústredný nápad je blbosť. Pričom aj tá myšlienka, na ktorú akože čakáme celý film, je každému jasná od začiatku a v reálnom svete tak zrejmá, že potvrdzovať si ju v kine je nonsense. Paralelný svet filmových štúdií je tuctový, ako to len ide, skrátka Hazanavicius nie je Gilliam, Jeunet ani Burton. Občas poteší nejaký ten paralelný strih medzi skutočným a fantazijným svetom, ale žeby to dávalo hlbší zmysel, za to by som ruku do ohňa nedal. Spoliehať sa na to, že stačí divákov nalákať na ďalšiu hrejivú komédiu s Omarom Syom už nestačí, i keď nepochybujem, že svoje obecenstvo si Zabudnutý princ nájde. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Lost Prince" je film, ktorý podľa mňa funguje aj nefunguje. Sú elementy, ktoré sa mi páčia, a sú tu elementy, ktoré sme už videli. Ak si pozriete trailer, v podstate viete presne čo sa bude diať ďalej. No miestami si ma vie film získať svojou srdečnosťou. Jednoznačne najlepšou momentkou je pre mňa záver filmu, kde sa dočkáme veľkolepého happyendu. A myslím si, že tam funguje veľmi dobre. V podstate to pekne ukazuje kolobeh života. Niečo sa skončí, no postupom času môže niečo nové začať. A môže to byť nový začiatok. Takže pekná myšlienka. Omar Sy je tradične skvelý. Mám síce trošku pocit, že zase hrá tú istú postavu, čo hral niekoľko filmov dozadu, no v tomto smere je stále rovnako charizmatický a dokáže to preniesť na plátno. Nemôžem ho kritizovať za to, že nedáva svojim postavám niečo nové, ak od neho jeho tradičné momentky očakávam. Je v tom obrovská dávka radosti a eufórie. A to ma vždy poteší. No rovnako funguje aj v momentkách keď má byť tvrdý a prísny. Role otcov mu proste idú perfektne. Osobne by som povedal, že mám s filmom dva vážnejšie problémy. V prvom rade svet príbehov nie je veľmi zaujímavý. Sú tam postavy, ktoré majú vynikajúce dizajny, no reálne mi to príde podobné ako roku 2015 v Pixarovke "Inside Out". A myslím si, že tie momentky tam uvidíte aj vy. A je ich celkom dosť. Nemôžem povedať, že by to pôsobilo ako totálna vykrádačka, ale inšpirácia tam určite musela byť. A potom som miestami bol z filmu trošku zmätený. Nebol som si vlastne istý v koho hlave sa celý ten svet odohráva. Pôsobí to najprv ako by to bolo v hlave Sofie. No postupne som nadobudol viac pocit, že to je v hlave Djibiho. No úplne jasný som z toho nebol. Ale je to asi najlepšie vysvetlenie pre mňa. Romanca v tomto filme mohla byť tiež vybudovaná trošku zaujímavejšie, no nemôžem povedať, že by to nefungovalo. A niektoré dialógy pôsobia celkom uveriteľne. Ako celok poviem, že som si film užil, no mohol byť zaujímavejší. No ak máte decká, tak sa pokojne choďte na to pozrieť. Myslím si, že ako rodinný film to funguje celkom dobre. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo, čo chce byť chvíľu rozprávkou a chvíľu rodinným filmom a stavia na charizme Omara Syho, ktorý ako osamelý otec s dcérou už má skúsenosti. Chce to byť aj vtipné, ale veľmi sa nedarí. Je to skôr také polosmutné zamyslenie sa otca, že stráca svoju dcéru, svoje dieťa, pretože puberta celé to detstvo zabíja. On by chcel čítať ešte rozprávky, ona však myslí už na iné. Dospievanie mení tie vzťahy. Nakoniec to dopadne všetko tak, že čokoláda sa má miešať s mliečkom, lebo to je dnes vo Francúzsku in. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Omar je borec a tady i když se snažil tak nedokáže dělat zázraky, jednoduchý příběh, sice pěkný o vyprávění před spaním ale nic extra. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tenhle rodinný film sráží k zemi dost mizerný scénář a kýčovitá vizualizace pohádkového světa. Celkový dojem příliš nevylepšil ani výrazný představitel titulní role Omar Sy. Ačkoli se tedy snažil, co mu síly stačily. Nicméně připouštím, že dětem by se to mohlo líbit. (40%) ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Tam kde je Sy, tam to automaticky začína na odpade a môže to ísť už len hore. Žiaľ, v tejto rodinnej rozprávke som nenašiel žiadne pozitívum, ktoré by to vytiahlo aspoň na tú jednu. Všetko sme už niekde videli, nič nové. ODPAD! ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Fúúúúú tak to bol riadny gýč a jediné čo stálo za to bol vzťah otca a dcéry....tá snivá fantazmagória bolo niečo neuveriteľné otrasné ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Už , když jsem viděl trailer tak mě to tehdy nezaujalo a realita je ještě horší nechápu, že něco takového šlo do kin a Wonder Woman 1984 třeba ne . Celé je to o tom, že chlápek vypráví dceři příběhy kde je hrdinou , ale ona dospěje a už ji to nebaví a navíc si najde kluka zápletka , kterou by vytvořil i 15 letý kluk. Odehrává se to zároveň v lidském světě a jako by ve světě těch příběhů bohužel je to zcela nezáživné a prázdné. Vtipné to není vůbec což je škoda jelikož to mohlo aspoň parodovat žánrové klišé v pohádkách, ale zmohlo se to pouze na kovboje s mini ručičkama postavu co vypadá jak Trump a ženskou co drží dveře pak kromě modrého slona si nejspíše už nevybavím nic. Jelikož to má i omezený počet postav (otec, dcera, sousedka, kluk, ) nemá to ani napětí a jede to podle klasické šablony navíc jedna scéna a celý koncept zapomnění zde vykrádá animák V Hlavě. Nejsympatičtější postava je tam ta sousedka ta měla být hlavní postava místo toho černocha na ni se dobře dívá a ty emoce a dialogy jsem jí aspoň věřil bohužel jako jediné. 20 procent za 1 vtip ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se to hrubě nepovedlo. Snaha o pohodový rodinný film, u kterého bychom se pobavili, zasmáli a ještě poučili, nevyšla. Vznikl podivně utahaný, nevtipný korektní film. Pohádková linka mě doslova štvala. Bylo to na pomezí nudy a trapnosti. Ta reálná pak byla slabý průměr, kdy se vlastně ani nic zajímavého nestalo a nebylo jednoduše co vyprávět. Neslané nemastné dvě hvězdy, a pokud chcete doporučení na podobné téma, raději sáhněte po povedeném animáku V hlavě. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ak mam byt uprimny,tak od filmu s Omarom som ocakaval ovela viac,z toho cloveka ide nieco fakt velmi pozitivne a dobre,myslim,ze keby tu nehral on,tak by to dopadlo horsie,dam styri slabulinke hviezdy,ale len vdaka nemu,inak by som siel s hodnotenim smerom nadol...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Le prince“ je rola, ktorá pre Omara Sy sedí a vždy bude sedieť. „Zabudnutý princ“ sa zameriava na vzťah otca a jeho malej dcéry. Ako rastie, tak sa mení jej pohľad na svet a koniec koncom aj vzťah s otcom. Rozprávkový svet, v ktorom jej otec je princom, sa taktiež mení a reflektuje všetky zmeny, ktoré nastanú vo vzťahu otca a dcéry. Spojenie dvoch odlišných prostredí (reálna a rozprávková) je veľmi krehké, nie vždy je presvedčivé. Stabilnou vedľajšou postavou je tu Bérénice Bejo. Samotný príbeh je klasický a obsahuje tie „klišé“ prvky, ktoré očakávate. Uznávam, že ten rozprávkový svet má svoje chybičky. Ale keď sa na to pozriete zhora, tak uvidíte, že celé to vzniklo s čistým srdcom (kvôli tomu tá tretia hviezda). „Rozprávky sú večné“, čo potvrdzuje aj záverečná scéna (spojená práve s touto myšlienkou). Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Emily93 

všechny recenze uživatele

Hoci ma film upútal skvostnou myšlienkou, spracovaním v náznakoch poetiky a zároveň nezabúdajúc s dôrazom pre humor, našla by som poľahky jeho vrtošivé úskalia. Omar Sy ma stále viac presviedča výkonmi, aj vďaka nemu sa dostalo Zabudnutému princovi dôstojného dôvtipu. Neraz mi srdce búšilo, skákalo od sĺz k smiechu, inokedy som sa prichytila dumajúc nad tými neduhmi. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Omar, Omar, akosi strácaš dych. Ani nie v zmysle hereckom, ale v zmysle kvality scenára. Charizma tomuto chlapíkovi určite nechýba, ale keď raz dostane do ruky debilný scenár (neviem, prečo to vlastne bral), tak sa toho veľa vykúzliť nedá. Pár pekných momentov tam bolo, ale len málokedy som sa zasmial a to sa mi pri tomto černochovi nestáva často. Takže v globále to musím hodnotiť za prepadák. 30 % ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Prijemne, miestami nudné a ľahko predvidatelne, netradičné spracovanie rozprávok pre deti. Oceňujem ten nápad preniesť svet rozprávok do reálneho sveta a naopak, možno detské publikum sa v tom našlo, no mňa to miestami nudilo a robil som popri tom niečo iné, čo je znak, že sa niekde stala chyba. Nie som si istý ci tento film dokáže vtiahnuť do deja aj staršie publikum. Stále však platí, že Omar Sy je geniálny herec a keby tu hral hocikto iný bol by to len chaby podpriemer. Je to však film, ktorý vo vás nezanecha výraznejší dojem, že si ho chcete pozrieť opäť, skôr sa zamyslite ci to neboli vyhodené peniaze. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Je potřeba se na to koukat, jako na klasický příběh otce vdovce a jeho rostoucí dcery a celý je to zabalený do pohádky. Proto tam neni potřeba hledat nic speciálního a ani inovativního. Pokud se do toho s tímhle člověk pustí, užije si to. Poud bude očekávat něco jinýho bude zklamanej. Já jsem vypnul porovnávání, přemýšlení a jen jsem se nechal vtáhnout do 2 do sebe propletených světů a líbilo se mi to. Omar Sy byl perfektní. Za mě slušný 3* a DOPORUČUJU ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

jakubi 

všechny recenze uživatele

Navzdory ostatním komentářům - mně se film moc líbil. Možná je to trochu tím, že Omar Sy patří mezi mé nejoblíbenější herce a kvůli tomu jsem se na film dívala. Ale i tak... Prolínání rovin reality a rodičovské pohádky mě zaujalo a připadalo mi pěkně zpracované. Kdo je rodičem a vidí, jak jeho děti najednou mají svůj svět, ze kterého pomalu, ale jistě mizí, jistě pochopí a v příběhu se uvidí. Téma není složité, dialogy jednoduché, konec předvídatelný... někdo to možná považuje za kýč. Ale kdo a kdy stanovil hranici umění a kýče? Nikdo a nikdy. Poněvadž tato hranice je velmi neostrá. ()

Reklama

Reklama