Reklama

Reklama

Telefon

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nápad rozhodne chválim, prevedenie tak isto ale nesadlo mi to dĺžkou a dravosťou nakoľko ten rozbeh je za mňa zbytočne dlhý. Postavy zahrané dobre keď sa to rozbehne tak to stojí zato. Brutalita za mňa na horor slabá neviem čo tu veľa ľudí chválilo. Miestami aj troška hlúpe. Som však rád za to, že príbeh je jasný a zbytočne sa nesnaží kombinovať navyše, takto tomu pochopí naozaj každý. Koniec sa mi páčil, to čo však prišlo pri záverečných titulkách bola úplná zbytočnosť. U mňa silnejšie 3*. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Takové (polo)remaky si dám líbit! Pravda, obešel bych se bez toho anglického dabingu, ale zase chápu, že když do toho Netflix dává prašule, chce zabodovat i v USA, kde titulky nikdo číst nechce. Ústřední motiv Telefonu je sice jednoduchý, ale zato velice efektně rozpracovaný. V tomto příběhu se sice necestuje časem, ale budoucnost s minulostí se díky telefonu ovlivňují tak zásadním způsobem, že vlastně probíhají v jeden moment. Rýpalové namítnou...a co časový paradox, co větvení časových přímek, alternativní časové linie? Jakkoliv to zní divně, tak právě časový paradox tvůrci využívají a funguje jim to skvěle. U podobných filmů se mi často spustí při prznění logiky v hlavě alarm.. ale tady nic, paráda. Navíc je to řemeslně skvěle zvládnuté a svoje udělají jak neokoukaní herci, tak prostředí. I když... jedno drobné zafrflání bych mě...když prohlásí dívka, které bych hádal tak 15 let, že je jí 28 a následně se posuneme dějem o dalších 20 let dopředu a ona vypadá skoro pořád stejně... trochu se mi párkrát hádal mozek s očima. Závidím korejským mužům, že jim ženy nestárnou a ženám, že si nemusí za celý život vyměnit fotku v občance . Ale to je společně s dlouhou stopáží jediná drobná výhrada. Jižní Korea chrlí jeden lepší film než druhý a je to i díky Netflixu, který fandům sci-fi a hororů seslalo samo nebe. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jde o naprosto originální počin, který předtím ještě nikdo nevymyslel, ale skoro nechápu, jako moc se jim podařilo udržet příběh nepředvídatelný. Kdykoliv jsem začala mít pocit, že vím, co bude dál, bylo to jinak. Napínavé od začátku do konce, velmi dobře zahrané. Dál to asi rozvádět nebudu, abych nenapovídala. Každopádně, pokud chcete dobrý thriller, tady ho dostanete. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnes to byl už druhý film, který pracoval s časovým paradoxem, ale v tomto případě jsem se mohl celkem rozhvězdit. Nepotřeboval jsem totiž kupu vzorečků ani tabulky a mohl jsem se docela dobře bavit. Já tedy uznávám, že vzájemné ovlivňování obou časových rovin se hlavně v závěru tvůrcům jaksi vymklo zpod kontroly, ale i tak šlo podle mého názoru o vcelku povedenou (ač ne zrovna originalitou oplývající) záležitost. 4*- ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už už jsem šahal po velice tučných čtyřech hvězdách, ale ten konec mě zklamal, a to na plné čáře. Samozřejmě, když přihlédnu ke zbytku, tak uznání nadstandardních žánrových kvalit se ten film bezpochyby dočká. Samotný námět člověk mohl zaznamenat u pár jiných filmů z minulosti (jako příklad uvádím Frekvenci), ale to zpracování s sobě skrývalo jistý druh kouzla. Ač se to nemusí na první pohled zdát, tak se jedná o dost minimalistický snímek založený zejména na výkonech obou hlavních postav. Ta herečka ztvárňující tu vražedkyni byla jedním slovem brilantní, svou sokyni porazila v rámci předvedeného výkonu o pěkný parník. Scénář se udržoval vysoko po většinu stopáže, zvraty se zde nešetřilo a párkrát se mi stalo, že jsem na ty plot-twisty čuměl jak puk. O napětí není nouze, pár sekvencí ve vás chvilkami vyvolá náběh na infarkt, v tomhle ohledu luxus. Jen je fakticky škoda, že takto úžasně rozehranou podívanou s nápaditým scénářem se rozhodli uzavřít tak překombinovaným a pro mě nepochopitelným koncem. Třeba mi to při druhém zhlédnutí bude dávat větší smysl, ale prozatím musím film ohodnotit známkou tři plus. 7/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 3. ledna 2019 a bylo ukončeno 2. dubna 2019. (PamPero 1)

Reklama

Reklama