Reklama

Reklama

Malá země, malá Čína - Tajemné čínské imperium

(seriál)
  • Maďarsko Kicsi ország, kicsi Kína - A titkos kínai birodalom Magyarországon (více)
Maďarsko, 2015, 4x30 min

Obsahy(1)

V roce 1989 otevřelo Maďarsko své hranice Číňanům, kterým jako tehdy jediný evropský stát nabídlo bezvízový styk. Desítky tisíc čínských občanů opustily svou vlast, rodinu a zanechaly doma vzpomínky. Od té doby uplynulo pětadvacet let a přistěhovalci z Číny si v malém Maďarsku vybudovali vlastní malý svět -- miniaturní Čínu. Ale co o nich vlastně víme? Kde a jak žijí? Kam chodí za zábavou? Jak pohřbívají své zasnulé? Stravují se v těchže čínských bufetech, které my považujeme za autentické? Proč nikde v Budapešti nevidíme čínské stařenky a stařečky na procházce? Jsou ve městě tajné herny madžongu? Na všechny tyto otázky se snaží odpovědět nový původní seriál televize Spektrum. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (2)

Smells 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do "světa ve světě".Asijská kultura,gastronomie,způsob života,mě vždy lákala a toto je velice zajímavý dokument o tom,jak se žije asiatům v Evropě,přesněji řečeno Číňanům v Maďarsku.Uvítal bych podobný dokument o Vietnamské komunitě v ČR. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pohled na několik osudů různých Číňanů v Maďarsku - na holku, co se snaží v Británii prorazit jako herečka, na paní, co od ní odešel manžel i s dětmi zpět do Číny, na čínská bistra, kde vaří jinak Maďarům, a jinak sobě, na čínskou katolickou mši v továrně, na zkoušku tanečnic, na oslavy čtvrt roku dítěte a co s tím souvisí, na problémy otevření vlastního obchodu, na čínské fotbalisty a jejich oslavu, na Maďarku, která Číňanům vychovává děti, na seznam koření, která se k čemu hodí... Každý díl představí zhruba tři lidi nebo rodiny a jejich osudy, a pak se během asi 25 minut každého dílu postupně jejich povídání a scény z každodenního života prolínají. Hodně zajímavý vhled do jejich nátury, a docela bych ocenil, kdyby něco takového vzniklo u nás. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama