Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Nevěsta, inspirovaný známým poetickým dramatem Krvavá svatba španělského básníka Federica Garcíi Lorcy, se odehrává ve Španělsku dvacátých a třicátých let minulého století a vypráví příběh několika klanů a jejich krevní msty předávané z generace na generaci. Ta má být urovnána svatbou uzavřenou mezi dvěma rodinami. Ale osud a smrt mají odlišné plány, neboť dívka miluje jiného muže. Na sklonku svatebního dne si nevěsta nemůže pomoci a odcválá se svým milencem na koni pryč od ženicha, který je zmatený a vzteky bez sebe. Oba milenci se nechají unést svou vášní a vzpírají se všem morálním i společenským pravidlům, včetně vlastního dobrého úsudku. Tím uvedou do pohybu řetězec událostí, které budou mít zničující následky. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Svatba sice tak na spadnutí, že by i Relatos Salvajes mohly závidět, namísto zběsilé divokosti však sází La Novia na velmi pomalou a poklidnou filmařinu - čímž se hádám velmi vzdaluje od divadelní předlohy, která by snad měla mít spád. Poklidné tempo rozhodně není na škodu, neboť ho tvůrci vyplňují překrásnými a nápaditými záběry, za které by se nemusela stydět ani vysokorozpočtová produkce. Dějově jde však jen o jednoduchý milostný trojúhelník, který kromě opravdu krásných herců, opravdu krásných scén a opravdu krásné sexuální scény moc nového nenabízí. Španělský temperament je zde na rozdávání, španělský patos bohužel také. Pro potěchu duše určitě stojí za to film vidět, opakovat jej však zřejmě nebudu. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

V první polovině je Nevěsta i přes hlavní téma spíše meditativním filmem. Sytě barevné, často statické, či zpomalené záběry kamery a k nim nádherná prakticky místní hudba. K tomu silný příběh, v této době ještě zajímavě vypadající. To vše se láme scénou svatby, ta zprvu též kvalitní, jenže v druhé části již příšerně naivní, až směšná, dialogy především. Žel svatbou to nekončí, po ní je snad ještě hůře... totiž v úvodu komentáře chválená kamera, to tu s idyličností přehání. Rádoby krásných a zpomalených záběrů je ještě více, což je nejvíce znát v závěrečném souboji bez kalhot... musel jsem se smát. Alespoň poslední záběr na trojici a propojení s minulostí, se povedl. Ale zamrzí, že dění neodhalí, jak vlastně dopadla Leonardova žena? Silná, až překvapivě silná scéna a nic? Nevěsta je zajímavým filmem, který ale značně doplácí na svou idyličnost. 60% ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama