Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus jsou osmnáctiletá dvojčata vychovaná pastýřem, která vedou poklidný život u řeky Tibery. Remus je přesvědčen, že se dokáže vzepřít vůli bohů, a že je předurčen stát se králem města, které s bratrovou pomocí najde. Ale jejich tragický osud je již zpečetěn… Na konci této neuvěřitelné cesty oba bratři založí jednu z největších říší všech dob – Řím. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxi Ripresa nostra lajsla po osmapadesáti letech reparát pohádky o bratrech s vlkem. A napodruhé žádní vymydlení, nažehlení a mohutně progelovaní homokulturističtí opruzenci, téměř anemicky teploušsky šermující gumovými mečíky, nýbrž páreček špinavých, rachitických animálních hovad, krvavě se řezajících hlava nehlava vším, co jim přišlo pod ruku, na které se radši vysrala i vlčice, aby jí při tom kojení nepohryzali bradavky. Kdyby to to Raiuno stoplo tak po sedmdesáti minutách toho jejich solidně vizualizovaného syrového a surového starověkého běsnění, patrně bych teď hýkal nadšením. Ale to oni ne, a tak následuje narkoleptická skoro hodina náboženského vytržení, kdy Remoska sežral houbičky, s vytřeštěnýma očima celou tu dobu chodí zhuleně po lese a polemizuje, jestli by příliš nenasral boha, kdyby mu vysypal popelník, těsně následován svým semidementním dvojčetem s dokonalou kundou na břiše, jež na něj při tom přitrouble čumí jako flanďák do chlapeckých sprch. A taková zabijácká hemoroidiáda se trestá minimálně nepodmíněným odnětím dvou hvězd. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane výborný film s hutnou atmosférou špinavého a neľútostného barbarského dávnoveku. Zaujímavý príbeh, dôsledne realistický vizuál a ultrabrutálne bojové scény. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní historická řežba, která nás přivádí do roku 753 BC a pojednává příběh o bratrech Romulus & Remus, prvními zakladateli Římského Impéria a zrození prvního krále! Kus mystična a historie zabalená ve velmi autentickém hávu v překrásné přírodě a brutálními close-combat souboji, kde se s Gore nešetří ( vykuchání jelena mazec). Byl jsem překvapen s jakým přehledem Italové servírují drsnou, syrovou a nekompromisní akci a atmosféra tehdejší doby je ztvárněna báječně. Solidní záležitost, kterou by měl vidět každý fanoušek historie. 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O bratrech Romulovi a Removi toho moc nevíme, protože je to děsně daleko, a tak jejich příběh zkomolily báje a legendy. To ale vůbec nevadí, tvůrci tak dostávají volnou ruku. Strastiplné putování je špinavé a syrové, les tajemný - mlha prostě dokáže divy, bažiny nebezpečné. Výborný vizuál je místy notně strašidelný. Oceňuji, že bratři nejsou kulturisti vyhnaní steroidy, vypadají proto uvěřitelněji. Samozřejmě se nabízel přesah do fantasy, páč kněžka ohnivého boha (jeden si hned vzpomene na GOT a Rudou kněžku) mohla konat divy, na druhou stranu není to Excalibur, nýbrž snaha jít více v duchu realismu. Akční scény jsou velmi dobré a krvavé. A kupodivu ty dvě hodiny utekly jako voda v rozbouřené řece... Silné 3* zaokrouhluji nahoru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No priznám sa, keby tu nepadali mená ako Romulus, Remus a Tiber, tak by som ani nevedel o čom sa tu točí - dosť svojsky podaná legenda o vzniku Ríma. Hneď na začiatku jeden veľký chaos. Najprv tu oboch bratov aj s ovcami spláchla rieka (to vyzeralo, ako keby sa bohovia práve vtedy rozhodli rieku vytvoriť), potom krátke zajatie a ďalej už len nekonečný útek cez les... dosť nuda, žiadna epika, žiadne emócie, žiaden putavý dej... Na druhú stranu treba uznať, že po technickej stránke to nebolo najhoršie - pekná kamera, zaujímavé skoro až artové vyznenie, dobrí herci a hlavne výborná dobová atmosféra plná špiny a krvavého masakru. Krvou ani vnútornosťami sa tu veru nešetrí. Priemer. 60/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Perfektní historická řežba"... Keď som uzrel tieto slová na začiatku nemenovaného komentára, takmer mi vypadli oči z jamiek (preklad pre Prahu a Sudety: z důlků). Šialené tempo slimáka bez tykadla mi za prvú polhodinu prinieslo pocit, že sa asi pozerám na ešte niečo horšie ako na Noeho. Teraz nemyslím toho psychopata Gaspara Noého, ale Aranofského pokus o biblický Film Noe (2014). Z polospánku vás vyruší len občasný zvuk tamtamov, keď sa polonahí chlapi mlátia a vzrušene hádžu do ohňa. Vizuálne to všetko vyzerá ako v praveku, tu musel páni tvorcovia otvoriť encyklopédiu na nesprávnej strane. Rok založenia Ríma podľa legendy 753 pred Kristom, oblečenie Romula a Réma v módnom štýle "hadr okolo bedier z najnovšej kolekcie staviteľa pyramíd". Niektorí dokonca vyzerajú ako z doby ľadovej, až som z napätím čakal, kedy na mňa konečne vyskočí Australopithecus. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

První král přináší pohled na neznámý svět, v němž síly přírody a primitivní humanity zápasí s pověrama. Je zde divoký svět otevřený zkoumání a dobývání Všichni zápasí o přežití různými kosmologiemi a mysticismem. Postavy sní sen o slávě a destrukci. Aby se stal Romulus králem, musí zabít své dvojče. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na začátku historie každého města stála obyčejná osada a nejspíš tomu nebylo jinak ani v případě Říma. A tak k tomu také Rovere a spol. přistoupili, takže víc než o cokoliv jiného se jedná o strastiplnou cestu špinavých trhanů, kterým nejde o nic víc, než si najít místo, kde by si mohli uplácat pár chatrčí a v nich pak v klidu žít. Jestliže znáte příběh Romula a Rema jen rámcově, tak se nejspíš nebudete moc chytat a o moc lépe na tom nebudou ani ti, kteří vědí trochu víc, protože těch motivů je tu jenom pár. Ale podle mě to zase tolik nevadí, protože i přes absenci nějaké výraznější dějové linky se jedná o vizuální žrádlo, ve kterém tvůrci nešetří naturalistickými rubačkami a kvalitním gore. Solidně působí i mystický podtext, který je ovšem trochu nadužívaný a místy nudí. Nicméně není to nic, co by se nedalo přežít. Pokud jste fanoušky Valhalla Rising, bude se vám líbit i tohle. Pokud vám Refnův epos nesedí, neztrácejte tady čas. 70% ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, odkud čerpal seriál Romulus. Nicméně, zatím co seriál mohl některé věci rozvést a vytvořil tak docela zajímavý náhled na to, jak to mohlo vypadat při založení Města, tohle byla lehce krvavá, temná (ale spíše jen tím, že se podstatná část filmu odehrávala v noci) a především velice zmatená řežba. Seriál, k němuž jsem měla taky nějaké výtky, byl o mnoho lepší (a hlavně byl k dispozici v proto-latině).;-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná. 1) Základní otázkou u podobných děl pro mě je, jak přesně film vystihuje tehdejší životní styl, náboženské představy a jazyk. Vlastní legenda o bratřích je pak jen podružná._____ 2) Jaký je tedy podíl historie/fantasy? Nevím. Prostá úvaha vede k závěru, že s historií snímek nemá společného vůbec nic. Nasvědčuje tomu absence smysluplného děje a důraz na vizuální stránku věci (to většinou filmaři dělají, když nemají co říci). Hezky natočený, obsahově prázdný snímek se pyšní různými technickými detaily, které mají vytvořit dojem autentičnosti: protolatina, absence umělého světla, jen velmi malé použití CGI._____ 3) Představované náboženství ohně nezní moc historicky, spíš jen pohansky. Myslel jsem si, že od Kopčemových dob uměl rozdělat oheň každý._____ 4) Líbily se mi lokace v kraji Lazio._____ 5) Výstižně svůj pocit z filmu vyjádřil Pitryx (hodnotil odpad). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Historické drámy mám veľmi rád, ale pod podmienkou, že sa autori filmu snažia dodržať reálne historické udalosti a súvislosti. Neviem, k čomu bolo toto dobré, ale tvorcovia tohto filmu buď historické hľadisko scenára nedostatočne konzultovali alebo sa absolútne odtrhli z reťaze. Na historických filmoch rád chválim výpravu, kostýmy, kulisy, scenérie,... no obávam sa, že tu niet čo chváliť. Predstava, že Romulus a Remus boli kdesi na úrovni neandrtálcov, je nanajvýš úsmevná. Naturalizmus, ktorý dominoval väčšine scén (najmä v krvilačných stretoch), nevnímam ako výraznú prekážku, ale mám pocit, že tu toho bolo až príliš. Na tento film som sa naozaj tešil, pretože príbeh bratov, zakladateľov Ríma, je skutočne fascinujúci. Ale toto bola naozaj fraška! Ale aby som len nekritizoval, tak chválim to, že postavy hovorili protolatinčinou a že tu bolo zahrnutých aspoň zopár reálií typických pre toto tajuplné obdobie. Takže aspoň 1*. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, ale ku koncu ma to už moc nebavilo, akoby tomu niečo trošku chýbalo, alebo to viedli k neatraktívnemu koncu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Este viac brutality a normalne by som tej krasnej vlcici poradil, aby sa na nich vysrala, lebo jej pohryzu bradavky, a to je zle pre vlky, velmi zle. Vlky tiez chcu zit : 50 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Viděl sem jen polovinu,ale bez zájmu ,jak to vlastně pokračuje dál.Naprosto děsnej film,asi reálnej,ale zábava si tady dala volno.Typická Evropa.10%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když už přišlo na řežbu, stálo to, kurva, za to. Místy to ale bylo nepochopitelně unylé a nijaké, nad čímž jsem jenom kroutil hlavou. Vizuálně se mi to ale líbilo velmi, nějaké přikrášlování se také nekoná, takže dohromady ještě tak ty čtyři hvězdičky. 70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presne ten film, že keby som bol na ňom v kine, kušem sedačku. Dvakrát. Dve hodiny striedanie scén plných krvy a súbojov s rozjímaním o bohoch a šialených kráľoch. Nvm prečo si Taliani natočili takýto naturalistický survival film, ale mňa to nebavilo, ani po vizuálnej ani po historickej stránke. 1 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Parádní historická řežba, podpořená neskutečnou vizuální působivostí, toť italský film Romulus a Remus. Ano, opakuji italský. Že zrovna z těchto končin přijde taková paráda, jsem totiž opravdu nečekal, o to víc jsem z daného výsledku ale překvapen a potěšen. Jediné, co se tedy dá této podívané vytknout, je naprosto miniaturní zápletka, díky čemuž jsem si vůbec nedokázal najít cestu k postavám a následně se tak od toho odvíjela i nefunkčnost jakýchkoliv emocí, či dramatičtějších okamžiků, nicméně v kontextu se vším ostatním, co Romulus a Remus nabízí, se dá tento fakt s jistou dávkou tolerantnosti lehce překousnout. Ať už totiž již zmiňované strhující vizuální pojetí, nabízející naprosto kulervoucí, nekompromisní a megasyrovou atmosféru, tak opravdu neuvěřitelně famózně zpracované souboje, které jsou vážně tak přehledné, brutální a efektní, že jen smekám, dále parádní herecké výkony, plné fakt výrazných ksichtů a především i v první polovině filmu vážně zběsilé tempo, to vše tu představuje takový filmový zážitek, že ono zmiňované negativum sice zamrzí, ovšem nic nezmění na tom, že každý příznivec napumpovaných, adrenalinových a vážně krvavých jízd by si neměl tuto chuťovku i tak nechat utéct. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

zaujimave o tomto moc neviem takze zas dalsie poznatky k dobru a celkom aj dobre natocene atmosfera bola dost temna a bolo tam aj dost krvi . krvou a vnutornostami sa tu moc nešetri bola s toho citit taka realita v tej dobe nechcel by som v tedy žit ()

Reklama

Reklama