Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Recenze (79)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, čím přesně se proslavil Ted Bundy. Dokumentární série jde celkem do hloubky s plno výpověďmi, ač od jeho popravy uběhlo několik dekád. Ten odstup možná pomohl, protože většina protagonistů mluví věcně, s úsměvem a neroní krokodýlí slzy nad tím hrozným zlem. Bundy je prezentován jako superinteligentní vrah, ale jeho aktivity tomu neodpovídají. Víc měl štěstí na laxní policisty a nemožnost spojit zločin A se zločinem B. Takovému vrahovi stačilo hodně cestovat a nikdy by ho nechytili. Přebujelé sebevědomí mu pomohlo tak dlouho unikat, ale pak na něj dojel u soudu, když si myslel, že se obhájí sám. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem o Bundym četla už nespočetněkrát, tak pro mě byl překvapivý snad jen konec, kdy vás nepřestane překvapovat lidská stupidita. Nikomu nejde zazlívat, že je rád, že je o jednoho šílence na světe méně, sama jsem pro trest smrti, ale trošku rozumu do hrsti a nestávat se sám psychopatickým maniakem… Jde o pěkný souhrn jeho velmi zajímavého života, originálních koníčků, soudu a smrti. Líbilo se mi, že byl na konci života využit ke spoustě nových informací, jak tito lidé vlastně myslí. Určitě by to byl velmi zajímavý subjekt ke zkoumání. Ke konci svého života už snad i vypadal, že by byl ochoten dál pomáhat a možná i přivést na stopy dalších vraždících maniaků. Solidně zpracovaný dokument. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výchozí pozice pro tenhle dokument je samozřejmě absolutní neznalost případu Tedyho Bundy. Takže postupné a často šokující odkrývání jeho případu je pro diváka pohlcující, a čím víc se dokument přibližuje závěru, tím víc chce divák vidět Bundyho na křesle, a zároveň čím dál víc pochybuje o tom, že na něm skončí. Není to tak silné jako Making a Murderer, ale i tak skvělá dokumentární práce. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Skvělá dokumentární minisérie, která je děsivější než leckterý horor. Nečekejte žádné detailní popisy vražd, tohle je mrazivý pohled do mozku jednoho zrůdného egocentrika, kterého jeho víra ve vlastní neomylnost přivedla až na elektrické křeslo. Výborná práce! ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na sérii oceňuji především mimořádně poctivě odvedenou investigativní práci, jelikož dát dohromady takové množství různých dobových závěrů, všemožných výpovědí a rozhovorů, muselo dát tvůrcům neskutečně moc práce a jednoznačně jim za to patří velký palec nahoru. Díky tomu působí série velmi poutavě, necelé 4 hodiny utečou jak voda a divák se dozví kvanta informací o jednom z nejznámějších sériových vrahů v amerických dějinách. Hutná, místy až mrazivá atmosféra je perfektně podpořena tajemnou hudbou, což jednotlivým scénám značně přidává na syrovosti. Za mě spokojenost, přidat trochu více detailů ohledně jednotlivých činů a byla by to úplná paráda. I tak ale právem plný počet.10/10. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Dokumentárna miniséria o niekdajšom notoricky známom sériovom vrahovi Tedovi Bundym najmä v problematike nezainteresovanému divákovi prináša zaujímavý pohľad na dianie v rozmedzí rokov 1974 až 1989, teda v čase od Bundyho prvej vraždy až do jeho popravy na elektrickom kresle. Štyri epizódy sa primárne nezameriavajú na podrobné dokumentovanie činov vraha, ktorý vyčíňal v siedmich amerických štátoch, ale kombináciou archívnych materiálov, rozhovorov s ľuďmi z radov polície, vyšetrovateľmi, novinármi, svedkami a ďalšími, ako aj vďaka nahrávkam so samotným Bundym, skôr chronologicky spájajú kúsky skladačky toho, ako sa nakoniec dostal do rúk spravodlivosti. Práve výpovede samotného Bundyho dokazujú, že bol naozaj inteligentnou osobnosťou, ktorá aj vďaka svojej charizme dokázala lákať obete do náručia smrti. Iróniou osudu však je, že počas súdneho procesu na Floride Bundyho jeho inteligencia tak povediac dostihla, keď sa pokúšal obhajovať sám seba, keďže predpokladal, že mentálne nad všetkými dominuje. Aj tento krok však prispel k tomu, že ho to nakoniec stálo krk. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes je podarený žánrový true crime počin, veľmi dobre pracujúci s obrovským množstvom dobových materiálov, ktoré prepája s výpoveďami tých, ktorí s Bundym prišli priamo nejakým spôsobom do styku. Je pravda, že väčší priestor by v dokumente mohol byť venovaný samotným vraždám, ale aj tak je to zaujímavý pohľad na život a "dielo" tohto sériového vraha. Pri momentoch, ktoré bližšie približujú Bundyho dva úteky z väzby, sa ani nechce veriť, že sa mohli skutočne odohrať. Neuveriteľné je takisto aj to, že až pri sledovaní si divák uvedomí, kam sa od 70. rokov posunula kriminalistika či technológie. To, že niekto mohol byť v tom čase najhľadanejšou osobou na západe Spojených štátov, pričom na východe o ňom nikto nevedel, je fascinujúce a mrazivé zároveň. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom. Wau. Skvelý, krátky dokumentárny seriál o jednom z najslávnejších sériových vrahov. Seriálu na štyri časti, ktoré majú dokopy cca štyri hod. Počuť myšlienky vraha na nahrávkach a vidieť archívne zábery, či už z väzenia alebo súdnej siene je proste skvelé. Vidíme tiež postup vyšetrovania od začiatku až do konca. Máme tu tiež, krátky úsek z Bundyho minulosti. Je vidno, že ak ľudia z Netflixu chcú, tak si dajú či už na seriáli alebo filme poriadne záležať. K tomuto môžem rovno odporučiť, film Zlo s lidskou tváří, kde je rozobratý celý súdny proces. Seriál môžem odporučiť, každému kto sa zaujíma o danú tému. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Tak to se Netflixu zase podařilo. Film s Efronem tomu nesahá ani po kotníky. Solidní magor, lhář, nekrofil a zbabělec. Tímto způsobem si představuji dobře natočený dokument. ()

LuW 

všechny recenze uživatele

Výborně složený napínavý dokument a detailní shrnutí hrůz, které napáchal jeden z nejznámějších sériových vrahů Ameriky. Má to spád, smysl pro detail, a díky aroganci a narcisismu jemu vlastní i mraky dobových materiálů, audio i video snímků. Ke konci divák sleduje s otevřenými ústy zástup lidi, kteří před věznicí skandují jako na fotbalovém zápase a oslavují jeho blížící se popravu... 👀 ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Dokumentární mini série z dílny Netflixu, která rozhodně nezklame, protože tady Netflix dokazuje, že pokud mu něco jde, tak jsou to jednoznačně dokumentární počiny. Tohle je úžasné a perfektní - plné dobových záběrů a rozhovorů přímo s Tedem. Tenhle dokument je tak skvěle zpracovaný že Vás na začátku vtáhne a pustí až na konci - (já to dala na jeden zátah). O Tedu Bundym už víme vlastně vše a stejně mě hodně informací překvapilo. Když se díváte jakou show předvedl u soudu, kde se obhajoval sám, docela z toho mrazí. To, že byl souzen za 2 vraždy, ale až 2 dny před popravou řekl všem kolik je obětí ve skutečnosti je šílené. A početí dcery na cele smrti, kam za ním chodila jeho "žena", která s ním sdílela psychózu je ještě šílenější. Tohle je jedna velká, šílená jízda. Ale podívat by se na to měl si myslím každý. ()

jirin_cz 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou celkem ujízdím na true crimi, ale tohle je teda úplně jiný level. První díl nebyl moc zajímavý, ale jak se to pak rozjelo, tak to bylo jak hollywodský film, to mělo snad vše. Bohužel tonebyl film, ale realita... ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Slyšela jsem, že spousta žen po zveřejnění tohoto dokumentu se rozplývala na Twitteru nad krásou Teda Bundyho. Dámy - to že je chlap hezkej, nic neznamená. A rozhodně ho to neochraňuje před trestem smrti. Představa, že bych obdivovala a obhajovala člověka, který dělá věci jako Bundy, mě děsí stejně, jako bych byla jeho obětí. Tento dokument krásně ukazuje, jak narušený a zároveň inteligentní ten člověk byl. Jak nechtěně změnil způsob uvažování policie nad případy podobného typu, respektive nad vrahy jeho typu. Velmi povedené dílko, podobně jako jiné true crime dokumenty z produkce Netflixu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument se vším všudy.Joe Berlinger,který natočil příšerný Blair Witch 2 nahodil těžký laso a tenhle dokument musel dát sakra práce.Je to až neskutečně poutavé,skvělé střihy,plno dobových záběrů,rozhovorů...Jako tleskám ve stoje,ale tohle muselo dát sakra práci to sestříhat a toho materiálu musel mít nejmíň na další pokračování.Pravda,Berlinger byl i producent k filmu s Ted Bundym u nás jako Zlo s lidskou tváří se Zacem Efronem.S tímto seriovým vrahem je dokumentů už taky řádka a filmů nevyjímaje,ale tenhle slušně pohltil.Pochvalu taky zaslouží,že i když lítal občas rokama sem a tam,tak stále byl v tom duchu,že tam Ted někde je a číhá na svou obět. ()

ekzorcist 

všechny recenze uživatele

Všetky štyri časti tohto dokumentu pozreté naraz a bola to teda emočná jazda... Je strašidelné ako môžete v jeho egocentrických sebaistých etudách spoznať ambiciózneho kolegu či kolegyňu (alebo v horšom prípade odrazy samých seba). Presvedčený o vlastnej intelektuálnej nadradenosti si myslel, že všetkých preští a takmer sa mu to podarilo. Natočené a poskladané umne - aj s dôrazom na americkú fascináciu násilím a TV. Bez zbytočného pozlátka a happy endov. Pre mňa najviac creepy moment - 4. časť a Tedovo šepkanie o tele jednej z obetí. Dnes dvere radšej zamknuté a okná skontrolované! ()

Reklama

Reklama