Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Moje informácie o Ted Bundym pozostávali z dvoch odsekov wikipédie, aj to zbežne. Moje povedomie o ňom končilo pri mene. Joe Berlinger mi v necelých 4 hodinách prehľadne a zároveň strhujúco vysvetlil a ukázal, kým tento navonok príjemne pôsobiaci muž bol a prečo sa o ňom hovorí dodnes. Je až neuveriteľné, koľko materiálu mali tvorcovia k dispozícii. Celý portrét dotvára aj vykreslenie spoločnosti v danej dobe a pár pálčivých zamyslení. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Dokument neříká nic nového, co by někdo, jehož koníčkem jsou sérioví vrazi, nevěděl. Povrchně předává nejdůležitější informace a vytváří dobovou atmosféru let, kdy byl Ted Bundy aktivní. Ke konci mě spíš naladil na vlnu seriálu Mindhunter, který je mnohem lepší než 4 díly tohoto skoro nicneříkajícího dokumentu. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se Netflix dal do takovýchto minisérií :) Stojí to za to, i když já o Bundym viděla už mnoho dokumentů - tento je přeci jen něčím jiný. Je to tak zvláštní slyšet ho na těch nahrávkách, vidět ho na těch nahrávkách a zjistit, že někdo chce v životě takovou pozornost, že si za tím jde doslova přes mrtvoly. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvostné a perfektní. Případ Teda Bundyho hezky od začátku do konce. Včetně velikého množství dobových záběrů a rozhovorů s ním. Doprovodné komentáře zainteresovaných osob i některých obětí a jejich příbuzných vůbec nebyli hloupé, naopak jen k věci a velmi, velmi zajímavé. O případu Bundy jsem samozřejmě už něco věděl, ale vůbec to nevadí, protože tenhle dokument je prostě zpracovaný tak dokonale, že mně vtáhnul a vytáhnul až na konci. Ze všech epizod je rozhodně nejzajímavější ta poslední, asi i s nejvyšším počtem autentických záběrů - Bundyho neskutečná one man show u jeho procesu, který si absolutně ovládl (ten soudce byl sympaťák) a čekaní obrovského davu lidí před vězením, který čekal, až ho konečně popraví... a ta úleva, ta radost, to potěšení, když k tomu konečně došlo... Lepší jak Mindhunter. 100%. Prosím více takových studií sériových vrahů. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pustíte-li si libovolný dokument z patnáct let starého cyklu "Ďábelští zabijáci" nebo "V mysli sériových vrahů" (ty stupidní názvy jsem si právě teď vymyslel), dostanete vlastně to samé, akorát v osekané podobě. Tato dokumentární minisérie tedy není investigativní, jelikož nic nového nepřináší a prošetřit skrze ní už nebylo co. Deviant Bundy je natolik prozkoumaný a uzavřený případ, že se dnes běžně dává na školách za příklad ukázkového psychopatického sériového vraha, kdy se na něm a jeho (v té době) neortodoxních postupech učí budoucí kriminalisté. Tuto sérii udělala nesmírně mravenčí práce tvůrců, kteří sehnali všechny dobové záběry z lokálních TV stanic a rovněž všechny důležité lidi a vyšetřovatele, kteří byli zainteresovaní do života a zločinů tohoto individua. Sérii ovšem primárně vybudoval netradiční komentář samotného Bundyho, který se skrze nahrané pásky retrospektivně vrací ke svým postupům a nechává diváka nahlédnout do myšlení sériového vraha, o jehož myšlenkových pochodech mohl při sledování jiných krimi dokumentů jen střílet od boku a zároveň díky viděným zvěrstvům ani nevěřil, že jejich pachatel vůbec mohl chodit po světě a uvědomovat si vlastní existenci, natož myslet jako člověk. Pokud bude mít divák to štěstí a před puštěním těch 4 dílů o Bundym nebude vědět absolutně nic, pak mu jeho neznalost zajistí neskutečný zážitek z kriminálního případu, ze kterého mrazí ještě dnes. Série je ovšem zajímavá i pro diváky, kteří případ Bundyho znají, jednak díky tradičně precizní práci Netflixu, kdy je filmařská stránka dokumentu opět naprosto špičková, tak hlavně kvůli podrobnosti případu, kterou tato série přináší. 90 % ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama