Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pustíte-li si libovolný dokument z patnáct let starého cyklu "Ďábelští zabijáci" nebo "V mysli sériových vrahů" (ty stupidní názvy jsem si právě teď vymyslel), dostanete vlastně to samé, akorát v osekané podobě. Tato dokumentární minisérie tedy není investigativní, jelikož nic nového nepřináší a prošetřit skrze ní už nebylo co. Deviant Bundy je natolik prozkoumaný a uzavřený případ, že se dnes běžně dává na školách za příklad ukázkového psychopatického sériového vraha, kdy se na něm a jeho (v té době) neortodoxních postupech učí budoucí kriminalisté. Tuto sérii udělala nesmírně mravenčí práce tvůrců, kteří sehnali všechny dobové záběry z lokálních TV stanic a rovněž všechny důležité lidi a vyšetřovatele, kteří byli zainteresovaní do života a zločinů tohoto individua. Sérii ovšem primárně vybudoval netradiční komentář samotného Bundyho, který se skrze nahrané pásky retrospektivně vrací ke svým postupům a nechává diváka nahlédnout do myšlení sériového vraha, o jehož myšlenkových pochodech mohl při sledování jiných krimi dokumentů jen střílet od boku a zároveň díky viděným zvěrstvům ani nevěřil, že jejich pachatel vůbec mohl chodit po světě a uvědomovat si vlastní existenci, natož myslet jako člověk. Pokud bude mít divák to štěstí a před puštěním těch 4 dílů o Bundym nebude vědět absolutně nic, pak mu jeho neznalost zajistí neskutečný zážitek z kriminálního případu, ze kterého mrazí ještě dnes. Série je ovšem zajímavá i pro diváky, kteří případ Bundyho znají, jednak díky tradičně precizní práci Netflixu, kdy je filmařská stránka dokumentu opět naprosto špičková, tak hlavně kvůli podrobnosti případu, kterou tato série přináší. 90 % ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Konečně detailně propracovaná kauza Bundyho. Mám ho projetýho z nespočtu dokumentů nebo podcastů, ale všude chyběl nějaký obsah z tohoto podání. Tohle je hotové "investigativní video". Vsuvky v podobě komunikace s novináři nemají chybu, byl to opravdu neodolatelný manipulátor. Bez těchto videí, kde vidíme, jak promlouvá směrem k veřejnosti, by si člověk neuměl na jeho osobu udělat obrázek. Takto není divu, že holky sedly na lep. Pohledný, čistý, sečtělý, s klidem vystupující student, obratně reagující, logicky odůvodňující. A takoví jsou nejhorší násilníci. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem (podle názvu dokumentu), že uslyšíme mnohem více toho, co říkal ke svému vražednému běsnění přímo Ted Bundy. Za jeho výpověď nebo rozhovory s ním bych to určitě neoznačila, protože převažovaly jiné věci (výpovědi jiných nějakým způsobem do věci zapojených lidí, záběry z jednání u soudu, z míst činů atp.). I přesto se jedná o zajímavý vhled do celé kauzy, do zhlédnutí dokumentu jsem o ní příliš nevěděla, takže jsem si velmi ráda rozšířila obzory. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda ma očarila nie len informačnou hodnotou, ale aj zaujímavou atmosférou okolo rozhovoru s vrahom. V ďalších troch bolo smutné to, že sa vo veľa veciach podobali 1. dielu, rôzne veci sa opakovali alebo boli podobné. Nepotreboval som znova počuť to isté, iba s tým rozdielom, že sa jednalo o iné vraždu. Ale ako takú atmosféru a ako takú informačnú hodnotu si to držalo po celý čas. 7/10 ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pěkně obsáhlý dokument o sympatickým vrahovi. Je v něm řečeno vše od narození až po smrt. Určitě se musí pochválit zpracování těch pásek, ty datumy byly fakt suprově zobrazeny. Jinak bych v tom neviděl zas takový zázrak. Bylo tam toho sice řečeno dost, ale něco význačného mi přece jen chybělo. Trochu mi připadalo, že je dokument natáčen pro mladší publikum, jako že s nechutnými praktiky byli filmaři opatrní. Uvítal bych díly o něco kratší, slyšeli jsme z toho příběh jako by obyčejného člověka. Těšil jsem se na Tedyho doznání, které bylo velmi krátké. Nejzajímavější bylo vždy, když se Bundy objevil přímo na obrazovce se zvukem. 80/100 ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama