Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch

  • USA The Blair Witch Project (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní
USA, 1999, 81 min (Special Edition: 86 min, Alternativní 78 min)

V říjnu 1994 se záhadně ztratili v lesích poblíž Burkitsville v Marylandu tři studenti při práci na dokumentárním filmu. O rok později byl nalezen materiál, který natočili... Mystifikační horor o tajemné kanibalistické příšeře, který zaznamenal mimořádný komerční úspěch, stál pouhých 25 tisíc dolarů, přičemž utržil přes 240 milionů dolarů. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 379)

Heero 

všechny recenze uživatele

Tohle byl snad první horor, u kterého jsem byl vážně posraný až za ušima. V podstatě bez použití triků a nějakých lekacích zvuků, jen neprůhledná tma. Kamera z pohledu první osoby tomu samozřejmě dávala grády. Velmi pěkný počin. ()

cskomando odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle musí být určitě omyl. Po zhlédnutí filmu jsem natolik znechucenej, že je to škoda slov.. a přece si to neodpustím, kde je ta Čarodějnice ? Kde jsou ty vraždy ? Kterej idi*t napsal scénář... a jak mohli nedat té Heather Donahue ránu do obličeje aby ztichla ? Kdyby jen ránu..., ta člověka tak psychicky vytočila svým stupidním arogantnim chováním, řevem a už vůbec, že se opovážila mluvit !!! Zcela chápu ty, kteří jsou díky ní taky bez nervů... ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

11 let. já, můj bratr, kamarád a slovenská markíza. půlnoc. slovenský blair witch. ta slovenština to UMOCŇOVALA! dokoukali sme a chlapci šli spát. já seděl celou noc u bratrovy postele a byl posranej až za ušima :) ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ne. Já uznávám, že nejsem hororovej fanda, ale to proto, že mě vyděsí i termín splatnosti na složence. Bojím se fakticky u všeho. Tady nic. Jediné čeho jsem se opravdu obávala, bylo, že to snad nikdy neskončí. Hlavní hrdinové mi šli na nervy, chovali se jako pitomci, křičeli jako na lesy a vůbec si za celou tu situaci mohli sami, protože neprokázali špetku úcty, pokory ani inteligence. Abych byla fér tak u těch otisků rukou přes stan mi dobře na duši nebylo, ale to mi fakt nestačí k oblíbení filmu. Tři nesympatický lidi s hloupým nápadem a roztřesenou kamerou. Pro mě za tři, a to jsem mírná jako beránek. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu, že to v lidech může vyvolat strach, ale u mě tomu tak nebylo. Mimo to však tento film nic nenabízí a obsahově mi byl protivnej. Tři lidi chodí po lese a vyčítají si, že se ztratili. Jeden z nich zmizí a další dva na konci vejdou do nějakýho domu, kde... se nic nestane. Velmi neuspokojivá podívaná. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Haxan Films | Nuda. Snaží sa to o sympatický úvod, snaží sa to strašiť pomocou úprimne neviem ani čoho a pokúša sa to o veci, ktoré vo výsledku nevýjdu ani že zďaleka. Možno by som aj chválil absenciu ľakačiek, ale ten film toho následne nevyužije a na konci dňa to nie je ani scary, ani zaujímavé, ani zábavné. Iba to nudí. Záverečná scéna v budove sa priblížila k niečomu, čo by so mnou aj niečo urobilo a posledný frame je minimálne pekný, vôbec to ale nevynahradí predchádzajúcich 81 minút, ktoré som takmer prespal. Viac TU. | Hodnotenie: 3/10 | ()

arcticsky odpad!

všechny recenze uživatele

Už tenkrát, když tento filmík vylétl s úspěchem do kin jsem věděl dle přečteného obsahu a ústních svědectví známých, že to bude volovina. Po bezmála čtvrtstoletí jsem se sebral a zkusil to. A dostal jsem přesně to, co jsem čekal - těžkou nudu a vskutku hororové dialogy v tom nejhorším slova smyslu. Vše zakončeno protivným vřískáním ústřední kunďaby v díře. Díky za "zážitek"...I ta nepovedená parodie Závada Blair Witch si ten jeden bodík zasloužila, toto ne! ()

Kosťa odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, co kdo na tomhle filmu vidí. I když je možná inovativní, může mít skvělou kameru, herecké výkony, které jdou do nebes, tak já si ničeho z toho nemám šanci všimnout. Vše je spolehlivě ubito hysterickým řevem ženské, kterou mám po pěti minutách chuť zabít sám .......... ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Určite vrchol hororového žánru. Tento film rozhodne vystraší každého a ten kto hovorý, že nie tak je len samoľúby chvastavec... Nikdy nezabudnem na prvý raz keď som TOTO uvidel. Bolo to na chate a pozeral som to sám potme. Ďalšie tri noci som prebdel v potoch a strachu aký som dovtedy nepoznal. Posledná scéna, od Joshuoveho volania o pomoc až po pivnicu, je najstrašidelnejšia akú som kedy videl a zimomriavky mi naskakujú už len keď nato pomyslím. Veľmi pochybujem, že tento film niečo niekedy v rámci žánru prekoná. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% - Zajímavé, celkem napínavé. Neotřelý (i když ne úplně originální - viz Kanibalové) způsob filmového vyprávění (jako kdybychom se dívali na autentické amatérské záběry) je zároveň trochu kontraproduktivní - kdo z vás bude v okamžiku, kdy mu jde opravdu o život, utíkat v neznámém prostředí a zároveň pořád držet u oka kameru a natáčet? ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

prostě geniální koncept, všichni, co jsme někdy uvažovali o tom natočit levný dobrý film už snad ani víc žárlit nemůžeme, na detailech nezáleží, jestli je to horor, je to asi ten nejlepší ze všech, 4+ ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Nevím, ale přesto mě to zasáhlo. Vytknout by se však dala spousta nelogičností, které by ztracení v lese udělali jinak. V hodně záběrech je jen tma a není nic vidět, plus ten divný konec. Atmosféru to má, ne že ne. Pocit úzkosti a strachu se prostřednictvím hlavních hrdinů na Vás valí každou vteřinou víc a víc. Sledování jsem si užil, ačkoli mě to přišlo všechno takové "divné". Roztřesenou ruční kameru jsem od té doby viděl snad jen u Monstra. Někomu to buď sedne, nebo bude velmi znechucen. Já nejsem ani jedno. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Na poprvé výborné, na podruhé ale nemá už co nabídnout. Jen nudné putování po lese a pár povedených scén. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla poprvé, nijak to se mnou nezamávalo. Nevím proč, ale po druhém zhlédnutí jsem celou noc nezamhouřila oko a neustále jsem poslouchala sebemenší zvuky noci. Strachy jsem se málem podělala :)) Jak říkám – nevím proč, a nevím proč se to stalo až po druhém zhlédnutí. Určitě už to ale nechci vidět znovu. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch je mezníkem v mých filmových dějinách. Ležel jsem na gauči nemocný a DVD s příběhem o čarodějnici jsem do přehrávače strčil spíš náhodou. A tak začala televize vyprávět příběh, o kterém se mi zdává v noci dodnes. Tři studenti se zamotají při natáčení dokumentu v lese a neví, kudy kam. Nebylo by třeba tolik vyšilovat, kdyby pár okolností nenaznačovalo, že v lese číhá ještě někdo čtvrtý. Začíná to hromádkami kamínků kolem tábořiště a vrcholí hrůznými nájezdy na stan naší trojice. Kamarád se ztratí, zbylí přátelé se motají v kruhu a jen těžko se jim lze divit, že panikaří. Neznám jinou hororovou příšeru, která by své oběti vraždila natolik nekompromisně. V jakémkoli jiném filmu měl netvor slabinu. Ať už oheň nebo třeba několik vystřílených zásobníků. Ne tak tady. Zlo číhá mimo objektiv kamery, mimo dosah baterek. Nedává žádnou možnost k úniku. Nelze se zachránit. "Jdu si pro vás," říká. "A nic s tím nenaděláte." Žádná podobná hrůza už nikdy natočit nepůjde. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je pre mna jednym z najvacsich sklamani vobec. Hodinu dvadsat si clovek dvestokrat vypocuje Fuck a hystericke zachvaty hlavnych hrdinov, ale az na par slubnych scen, ktore sa vzapati stratia v nude naozaj nie je co ohviezdickovat. Jeden z prvych filmov podobneho zanru robeneho kamerou a autentickost sa mu musi nechat ale...ale. ()

Dlaha odpad!

všechny recenze uživatele

Banda teenagerů se ztratí v lese a začnou z toho šíleně vyšilovat, vřískat a bát se. Bohužel díky opravdu špatnému herectví je to pocit přenosný na diváka jen těžko. Krom toho není nabídnuto nic, čeho by se dalo pořádně bát a když je největším strašákem scéna s chlapem, který je otočený čelem ke zdi, tak už si člověk říká, co se to zatraceně stalo, že se to tolika lidem líbí? Nepředstavitelně monotónní dílko bez jakékoliv invence v ději, které může nahnat strach jen díky mediální masáži. Zbytečné. ()

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Paranormální příběh jednoho filmu?

Paranormální příběh jednoho filmu?

22.09.2009

Horor Paranormal Activity se očividně pokouší navázat na úspěch nízkorozpočtových hitů typu Záhada Blair Witch, Saw či aktuální District 9. Jak? Promyšlenou kampaní, která buduje mýtus… (více)

Reklama

Reklama