Reklama

Reklama

Moderní láska

(seriál)
  • USA Modern Love
Trailer 2
USA, (2019–2021), 8 h 33 min (Minutáž: 24–35 min)

Hrají:

Sofia Boutella, Gary Carr, Olivia Cooke, Brandon Victor Dixon, Tina Fey, John Gallagher Jr., Andy Garcia, Julia Garner, Anne Hathaway, Catherine Keener (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Nepravděpodobné přátelství. Znovuobjevená ztracená láska. Manželství před rozpadem. Rande, které nemuselo být rande. Netradiční nová rodina. To jsou jedinečné příběhy o radostech a strastech lásky inspirované skutečnými osobními esejemi z oblíbeného sloupku New York Times „Moderní láska“. (Prime Video)

Recenze (9)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne príjemná seriálová jednohubka s rozumnou minutážou jednotlivých epizód. Nie všetky sú, pravda, rovnako kvalitné, ako to už býva u týchto antalógií zvykom, no mnohé z nich dokážu vyčariť či už jemný úsmev, alebo iné požadované pocity. A svojim spôsobom ma vlastne až mrzí, že sa tu ide štýlom jeden diel - jedna zápletka, k niektorým dvojiciam by som sa totiž vrátil veľmi rád. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Súbor priemerných, podpriemerných až o hovne príbehov, ktoré majú čo do činenia s láskou, avšak v modernej forme, čiže homoláska (to je ten najviac o hovne, doslova), rasovo zmiešaná láska (väčšina prípadov a všetko pozitívne konotácie), bipolárna láska, láska k staršiemu mužovi, ktorého považuješ za svojho otca, lebo incest neni až tak zlý, to aj Gejza Lakatoš potvrdí. Vyskytnú sa v obmedzenej podobe aj tradičné rodiny rovnakého pohlavia aj rasy, ale tam už sú problémy, tam to už až tak nefunguje. Samé podivné náhody v tých novodobých seriáloch. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Takoví Bakaláři po americku. Víc načančaní a dražší. Lepší kamera, nikoliv však nezbytně lepší herecké výkony. Tohle přesně patří na televizní obrazovky. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Antologie o lásce, jejíž epizody mají různé obsazení a náměty a spojujícím prvkem je jediné - New York, který je opět ve své nejlíbivější formě. Kvalita jednotlivých epizod je proměnlivá a přiznávám se, že jednu jsem rovnou přeskočila. 1. epizoda je o vrátném jednoho z těch domů vyšší kategorie, který funguje jako zpovědník a otcovská figura pro svobodnou matku Cristin Milioti. Místy je to roztomilé, místy je to ale až fakt nepříjemné, protože být pod hledáčkem někoho, kdo očividně nemá den volna... nedík. Malá coda v 8. epizodě pak Guzmina řadí do kategorie creep. 3/5* 2. epizoda je o druhých šancích. Dev Patel se rozešel se svou spřízněnou duší po její nevěře a doteď se z toho nevzpamatoval, Catherine Keener o něm píše článek (protože, ach to klišé všech klišé, on má randící appku) a vzpomíná na svou nenaplněnou lásku k Andymu Garciovi. Tradiční romantika, které ta půlhodina tak akorát stačí. 3/5* 3. epizoda stojí a padá s Anne Hathaway, která hraje bipolární Lexi. Podle mě povedené (muzikálové) zobrazení jejích manických i depresivních epizod je působivé i v tom, že ač by Lexi sebevíc chtěla, deprese ji nepustí z domu ani na krok. Za mě nejlepší epizoda, která nejlépe funguje i po emoční stránce. 5/5*. 4. epizodu zachraňuje Tina Fey a John Slattery, jejichž manželská krize pramení z toho, že kromě dětí už nemají nic společného. Vzájemná komunikace nefunguje, vztah skomírá, obsazení zachraňuje vše. 3/5* 5. epizoda tematizuje jedno velmi nešťastné rande, které skončí v nemocnici. Následuje velmi upřímný rozhovor mezi Sofií Boutellou a Johnem Hallagherem, kteří jsou velmi příjemně přirození. Jen mi trochu není jasný ten (sex)appeal Sofie s blonďatým přelivem, ale co už. 4/5* 6. epizodu jsem, přiznávám, vynechala. Podle ukázek mi nebyla sympatická hlavní postava a zcela upřímně už ten námět samotný byl pro mě nope. N/A 7. epizoda se zaměřuje na dvojici gayů, kteří adoptují dítě dívky, která žije jako nomád (nikoli digitální). Až na WTF cameo Eda Sheerana šlo o poměrně nepřekvapivou záležitost, kdy se Andrew Scottovi musely roztikat biologické hodiny (ha!). 8. epizoda pak všechno svazuje dohromady příběhem staršího páru, který se seznámí po sedmdesátce (asi) při běhání a prožije posledních pár let muže spolu. Mladá láska ve stáří se příliš často nevidí. Je to ale nejkratší příběh, jehož dost podstatnou část ukrajují závěrečné medailonky předchozích postav. Je to takové to povinné oslovské propojení všech příběhů v rámci New Yorku, což ani nemuselo být. A tím myslím, že to tam opravdu být nemělo. 3/5* ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci šalát príbehov, ktoré spolu vôbec nesúvisia, avšak dotvárajú všetky odtienky lásky. Hlavne excelentný považujem prvý diel s Cristin Milioti, ktorý ukazuje úplne iný druh lásky - otcovský, ale za to pokrvne nespojený vzťah nájomníčky a vrátnika - perfektné. Tretí diel s bipolárnou Anne Hathaway bol perfektný a veľmi realistický - trošku aj o sebaláske a sebaakceptácii. Veľmi pekné. 4,3* ()

Teachman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 4/10. Podle mého názoru tento seriál dostatečně nenaplnil svůj potenciál. ()

Reklama

Reklama