Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Odkaz

  • USA Ghostbusters: Afterlife (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Režisér Jason Reitman a producent Ivan Reitman uvádějí další kapitolu z původního příběhu Krotitelů duchů. Ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (508)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stresové situace mě uklidňují." Pokud je tohle odkaz, kterej mají Ghostbusters zanechat budoucím generacím, tak je to docela průser. Tohle totiž nebylo ani originální, ani napínavý a už vůbec ne zábavný. Byla to nekonečná nuda protknutá rodinejma hodnotama, nějakým tím digitálním duchem a několika vtípkama pro společensky nepoužitelný fyziky. Snad jen postava Podcasta měla potenciál mě bavit. Za mě je to úplně zbytečnej snímek a skutečnej odkaz je uloženej v originálu. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman napsal krásný, upřímný a dojemný scénář, který si bere dobré  z prvních dvou filmů (tedy hlavně z prvního) a zároveň jim umně vzdává poctu.  Současně je tato pocta směrovaná jeho otci Ivanovi Reitmanovi.  Jen pro srovnaní Krotitelé (krotitelky) duchů (2016) měli rozpočet 144 mil. dolarů a Krotitelé duchů: Odkaz 75 mil. dolarů. Peníze nejsou vždy vše.  Tento film zapůsobí v kině i na malé děti, které jinak pobíhají po kině jako torpédo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krotitelé duchů nové Generace a je to zábavná podívaná pro všechny věkové kategorie.Příběh se odehrává 3 dekády po prvním díle, kde sledujeme matku s 2 dětmi stěhující se do malého města, konkrétně na farmu, kde jim děda zanechal své dědictví a dobrodružná jízda může začít.Má to nádech Stranger Things a možná za to může i mladý Finn Wolfhard, který tam hraje, ale velmi mě bavila Mckenna Grace ( mimochodem úžasná kariéra v 15 letech ..Malignant, Ready Player One!!), která hraje dívčí vědátorskou nerdku a je bez debat nejzajímavější i nejlepší postavou. Občas zafunguje i humor, byť nic šíleného se nekoná, vizuál je v pohodě, ale CGI monster mi přišlo jako slabší stránka filmu, naopak potěšili Marshmallows, kteří byli morbidně roztomilí a klidně by si zasloužili ještě 10 minut navíc.Film samozřejmě hodně sází i na nostalgii a odkazy, které samozřejmě fungují. V závěru je film i hezky srdceryvný a něžnější pohlaví by mohlo dojmout, což se počítá.Není to žádná velká pecka, ale jako hororová komedie pro děti, kde se zabaví i dospělí to funguje dostatečně.Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5.7/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Who you gonna call?" Odignorujeme-li pět let starou ženskou verzi, jedná se o návrat do světa Krotitelů duchů po pěkné řádce let. Původní osmdesátkové filmy mě dokáží oslovit i dnes - ať už jde o herce, slušné efekty či chytlavou znělku. V Odkazu se viditelně mísí staré s novým - díky (okatým) odkazům a původnímu obsazení cítí člověk všudypřítomnou nostalgii, zatímco na druhé straně je vidět snaha o oslovení mladšího publika. Během projekce jsem si nejednou vybavil Stranger Things - a ne, nebylo to kvůli Finnu Wolfhardovi - a v závěru jsem se nemohl ubránit dokonce vzpomínce na čtvrtého Harry Pottera. Na jednu stranu bylo fajn vidět starou gardu - v rámci možností - opět pohromadě, na druhou stranu zde ale byli spíše jenom kvůli nostalgickému efektu. Nové obsazení mi až na Paula Rudda a Logana Kima přišlo takové nijaké. Lepší tři hvězdičky! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

No nevím, pro děti 6-15 let je to asi ideální žánr, ale pro kohokoliv staršího je to naprosto nedostačující a neuspokojující záležitost. Předchozí filmy jsem neviděl, a tak jde jakákoliv nostalgie mimo mne a mohu čistě hodnotit jen samotný film. A ten je jednoduše honba pár dětí za duchy a jejich nahánění do klece, nic víc, nic míň. Postavy mi přišly v druhé části filmu trochu otravné, vizuál je pěkný a barvitý, ale nic víc v tom najít nemůžu. Slabší, než jsem čekal, ale hádám, že fandové série film přežijou, zbytek když bude mít dobrou náladu stejnětak, já jsem jej však ke konci už trochu protrpěl. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (24)

  • V prvním filmu z roku 1984 se Janine (Annie Potts) ptá Egona (Harold Ramis) na jeho koníčky. Ten jí na to odpoví, že sbírá spóry, plísně a houby. V tomto filmu objeví Phoebe (Mckenna Grace) Egonovu pracovnu a první, na co v ní narazí, je sbírka plísní a hub. Hned potom ve skříňce v Egonově kombinéze najde tyčinku Crunch. Je to ta stejná, kterou dal Egonovi Peter (Bill Murray) v prvním filmu. (efenberger)
  • V šachové partii odpovídá Phoebe (Mckenna Grace) na tah 1.e4 tahem 1...Jf6. Toto zahájení je známo jako Aljechinova obrana, podle šachového mistra světa Alexandra Aljechina. (JohnO.O)
  • Severoamerické tržby byly 129,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 204,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama