Reklama

Reklama

Stíny Kraje

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Fanouškovský film Stíny Kraje je zasazen do období mezi Hobitem a Pánem prstenů. Vychází hned z několika Tolkienových knih (včetně Nedokončených příběhů) a také z informací, které se zatím ve filmu nikdy neobjevily. Je to příběh o rozmanitosti hobitích povah, o nedůvěřivosti ke všemu cizímu, ale také o touze po zakázaném dobrodružství, na které nenápadně vrhají stín bytosti obcházející hranice Kraje… (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

Fantasy filmů u nás moc nevzniká. Vzniklo tu pár pokusů o fantasy pohádky (Princezna zaklétá v čase, Řachanda) ale jinak nic moc. Náměty, které participují na již vzniklých filmech či knihách jsou tu též populární, zejména mezi začínajícímí studenty filmových škol a pár jich tu i vzniklo. Ale tohle je něco unikátního. Na začátek budu chválit. Je vidět, že to muselo dát obrovskou práci. Je tu velké množství lokací, které bylo potřeba postavit, mraky osobitých rekvizit, které bylo třeba vyrobit, spoustu postav a komparzu, který bylo třeba obléknout a v neposlední řadě ke komparzu u takového projektu potřebujete i šikovného maskéra (maskéry). Toto, ač to má sotva půlhodinovou stopáž, společně s půjčením techniky a postprodukcí muselo spolknout velké množství peněz a času a na technické stránce je vidět, že to nepřišlo na zmar. Vizuálně to vypadá opravdu nádherně. Co se týče příběhu...tam už je to z mého pohledu trochu horší. Nejsem nijak moc zainteresován do Hobbitího světa, četl a viděl jsem to už hodně dávno a tak asi nemohu posoudit, z čeho všeho autoři při psaní scénáře vycházeli a čím se inspirovali. Ze začátku to na mě působilo velmi hezky. Příběh začal se vší grácií, krásně naexponoval postavy, jenže jak jsme se začali blížit ke konci stopáže, začalo mi docházet, že to asi nikam nepovede. Konec je za mě velmi odfláknutý, je to rychle utnuté a já jsem měl pak pocit, že jsem asi úplně nepochytil proč a jak k tomu konci došlo... Na amatérskou tvorbu to je ale zase až nezvykle moc natočené v exteriérů, což mi přijde jako originální postup. Dále je to velmi dobře natočené, autoři vypráví hlavně obrazem, dialogy používají jen ve chvílích, kdy jsou opravdu potřeba, ale kvůli tomu konci to za mě spadá do průměrného amatérského filmu. Já na jednu stranu tvůrce hrozně obdivuji. Nejen že si dokázali postavit nádherné kulisy, dokázali si sehnat velkou výpravu, spoustu šikovných herců atd....ale příště by to podle mě chtělo tomu scénáři věnovat více času. Dávám 4 hvězdičky, ale mělo by to být spíše 3,5...                                                                                                                                                                                                   P.S.: Při sledování jsem v některých částech získal pocit, že je to natočené na filmovou surovinu (a měl jsem z toho radost!). Hodně mě pak zklamalo, když jsem z bts zjistil, že to je postprodukční efekt... z mého pohledu, když má něco vypadat jako z pásu, tak se to na ten pás musí natočit, takto to akorát ničí kvalitu obrazu. ()

Ajsin 

všechny recenze uživatele

Jako festivalový snímek by to zapadlo. Spousta dlouhých pohledů frčí do teď. Když už nějaká postava mluví, mix zvuku je udělaný tak skvěle, že ji buď není rozumět vůbec, nebo člověk musí snímek zastavit, zesílit a po dialogu znovu zeslabit, aby mu efekty u další scény neurvaly uši. Tak nějak jsem čekal víc... Ale vizuál to má pěkný, to se musí nechat. ()

Reklama

Petike 

všechny recenze uživatele

Atmosférou a prostredím sa trafili, napätie bolo adekvátne a nepridávali samoúčelnú akciu. Pekná filmová poviedka o tichom kúte hobitej domoviny pár rokov alebo desaťročí pred udalosťami Vojny o Prsteň. Dobré žmurknutie na fakt, ako väčšina hobitov vôbec netuší, aké majú šťastie žiť v mieri a pokoji, a ako sú chránení pred hrozbami zvonku bez toho, aby o tom vedeli. ()

cxxj 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl něco, kde jsem fakt nechtěl ani hledat problémy a chyby, ale naopak jsem je chtěl úplně přehlížet a zajímal jsem se o každou jednu postavu. Těch zde není moc, ale každá je něčím jedinečná. Tvůrcům se podařilo zachytit náturu hobitů, rostoucí neurčitou a neznámou temnotu i lehké odkazy na dvě trilogie. Každému fanouškovi LoTRa doporučuji všemi deseti.  Abych jen nechválil a zároveň vysvětlil 4* místo 5*. Ten zvuk je fakt otrava. Je nutné v průběhu sledování neustále štelovat hlasitost. Zároveň bych zvládl klidně i trochu delší minutáž, nicméně rozumím, že se jedná o zlomkový rozpočet a vlastně jde o fan made dílo. I přesto jsou vizuály extrémně povedené a hudební podklad, tedy kromě hlasitosti, je taky velice povedený. Znovu, musím chválit a doufám, že to není poslední dílo tohoto ražení. ()

milhaus1987 

všechny recenze uživatele

Teda já smekám,povedlo se Vám dokonale vykreslit atmosféru. To že tady píšou lidi že hudba hraje víc a mluvené slovo je zase potichu je sice fakt,na druhou stranu tohle se děje ve filmech s milionovými rozpočty docela často. Takže tady bych to rozhodně nebral jako něco hrozného. Příjemné postavy a skvělá hudba dokresluje toto velice zajímavé dílo. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama