Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Recenze (126)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krásný zvířecí příběh! Z těch zvířecích asi jeden z nejkrásnějších a nejvážnějších. Togo má poměrně jednoduchý děj a i když se během filmu nic moc neděje, protože se vlastně jedná o takový road trip napříč aljašským pohořím s psím spřežením, tak závěr je neuvěřitelně emotivní. Ten mě popravdě totálně oddělal. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na to, že to točilo to strašné kýčařské studio Disney to ještě nedopadlo tak strašně...i tak jde ale o rutinní filmový výrobek plný klišé, bez překvapení a s předem známým dějem...v dobrodružném ranku chybí pořádně drama a irituje ta vypočítavá na city útočící hudba...a nezachrání to ani charismatický Dafoe... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZATÍM CO ZBYTEK AMERIKY OSLAVOVAL BALTA, MUSHEROVÉ Z CELÉHO SVĚTA SE PRALI, ABY ZÍSKALI JEDNO Z TOGOVÝCH ŠTĚŇAT…“ ///    Příběh psího spřežení a jeho „šéfa“ Toga. Co vod toho čekat? Říkám si, že Willem Dafoe se fakt stal slavným, když si zahrál v Disneyovce… pak jsem připravenej na velký citový vydírání pejskem… Prostě takový dobrodrůžo pro celou famílii o největším zvířecím hrdinovi v dějinách.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Jsem „musher“.  /// Thx za titule „JustMeeKatie“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nezaujalo. Willem Dafoe se sice snaží a pejsci vypadají nádherně, ale jinak se jedná o průměrný dobrodružný film, kde se cestuje z místa A do B a nic moc zajímavého se počas cesty nepřihodí. Chybí napětí i strhující scény a velmi zábavné to bohužél není taktéž, Škoda, že je film z produkce Disney, možná s Rkovým ratingem z toho mohla být výživná a syrová chladná jízda. 5/10: ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možno je to troška príliš dlhé, možno koniec ako keby nemal konca kraja a scéna s kryhami je možno až príliš nenormálne veľkolepá, ale pre mňa jeden z najlepších amerických filmov roka. Fantastická výprava, skvelá snežná výprava, parádny Willem Dafoe, skvelí psi a vzrušujúci, napínavý, dojemný i vtipný scenár. Na Toga len tak skoro nezabudnem. Toto som od režiséra remaku Bod zlomu naozaj nečakal. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Good dog :) Krásný snímek o jednom nezdolném a nezastavitelném psím hrdinovi a jeho rodině. Scenérie Aljašky jsou překrásné, CGI ucházející, závod o čas velkolepý a místy téměř neuvěřitelný. Napínavé, dramatické, s funkčně odvyprávěným příběhem a správně uzavřeným dějovým obloukem. Na konci se dostaví i slušný déšť emocí. Dafoe v roli Seppaly exceluje, ale Togo mu šlape vydatně na paty - fantastický psí herec. Titulní postava i jeho pán si tenhle filmový pomník plně zasloužili. Disney naštěstí nic nezanedbal a zvládl na základě jejich hrdinství vyprodukovat opravdu milý a hřejivý (teplotně ovšem mrazivý) dobrodružný film pro celou rodinu. Otestováno. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přátelský, pozorný, laskavý k lidem. A velice hbitý a zdatný pomocník. Jenže o huskym Togovi měl jeho musher od začátku jiné mínění a hlavně jiné plány. Nakonec z toho bylo přátelství na celý život zvýrazněné jedním velkým hrdinstvím. Psovod Willem (pan Spolehlivý) Dafoe, který řídí saně tažené desítkou psů a Togem v čele, totiž musí vyrazit na nebezpečnou misi vstříc dodávce séra. Léta páně 1925 totiž v malém aljašském městečku prohrávali boj se smrtící epidemií záškrtu. Brutální podmínky znemožnily dovoz léků jinou cestou, takže ledem a sněhem se prodíralo psí spřežení. Úkol 1/ zajistit sérum, úkol 2/ neumrznout k smrti. Dafoe je samozřejmě hlava tvrdohlavá, takže kvůli ušetření cenného času se rozhodne mimo jiné přejet nestabilní ledový příkrov. Asi všichni víme, jak to celé dopadne, aljašská příroda je krutá i nádherná zároveň, efekty jsou poměrně slušné a ač je příběh prostý, šlape mu to dobře. Potíž je v tom, že Ericson Core (který stojí za docela zrůdným remakem Bodu zlomu) točil dobrodružství pro Disneyho. Nikdy nejde na dřeň, nikdy to není dostatečně syrové a mrazivé. Takhle je to „jen“ dobrodružný film pro celou rodinu. I když i to se počítá. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozprávka podľa skutočnosti, ktorú treba miestami vnímať s absolútnym nadhľadom. Dramatizácia určitých okamihov ďaleko prekračuje moje vnímanie tolerancie, no tak či onak, aj ja prispejem “štvrtou do batohu”, lebo ako celok, tento snímok pôsobí veľmi pekným, dobrým dojmom, ktorému sa dá odpustiť kadečo - bez toho, aby človek poukazoval na jeho nedostatky. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Na tohle dobrodružství jsem se opravdu těšil, a nijak jsem se ve svém očekávání nemýlil. A bylo to velkolepé se vším všudy. Obzor potemněl a Togo se sotva dovlekl zpátky. Nakonec bych zmínil, že díky tomu už vím, proč a zač staví psům pomníky. Byla to skvělá ukázka toho, co psi dovedou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok, ktorý krásne demonštruje bezhraničnú lásku zvieraťa k človeku, ja takéto filmy skrátka veľmi môžem. Navyše tento je aj pomerne dobrodružný a miestami riadne napínavý. Človeku sa to až nechce veriť, že sa to naozaj stalo, no vraj stalo. K Dafoe ako hercovi mám nejaké výhrady, nie je mi sympatický, no tu sa to vďaka perfektnému príbehu, nádhernému prostrediu, emotívnemu záveru a výbornej kamere dalo prekúsnuť. Rozhodne odporúčam do pozornosti. Silný nadpriemer. 85/100 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kdo miluje filmy se psí tématikou, tak ten si tady pošmákne. Togo nabízí dva příběhy v jednom - v prvním jde o záchranu malého aljašského města před epidemií a v druhém o vztah Leonharda (skvělý Dafoe) a jednoho speciálního tažného huskyho Toga. A obojí je založené na skutečném příběhu, kde sice nejde o záchranu planety, ale mnohé řekne o lidském odhodlání a našem vztahu k psím chlupáčům. Co na filmu obdivuju nejvíc, to je práce s psími "herci". I bez CGI dokáží vyjádřit myšlenky a emoce, tomu tleskám (navíc jak malý, tak velký Togo jsou nádherní psi). Akční sekvence jsou skvěle natočené, stejně tak rodinné momenty mezi Leonhardem a jeho úžasnou manželkou. Film se nás snaží trochu emocionálně ždímat, když se máme bát, jeslti Togo cestu fyzicky zvládne, ale naštěstí to nepřekročí do slzavého vydírání. (A přiznejme si, ačkoli Togův tým uběhl největší kus cesty, dodání séra pomohla řada dalších psů, z nichž část to určitě fyzicky odnesla.) Trochu škoda, že film šel rovnou na Disney+, v kinech by mu to slušelo taky. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kudla v kapse se mi otevírá vždycky, když se nějakej rutinér ujme látky, která by bez potíží mohla attackovat filmový topky za uplynulej rok. Togo je totiž svým pojetím zcela obyčejná pohádka pro celou rodinu, ve který z příběhu o zuřící epidemii a strhujícím bojem s časem i neúprosnou aljašskou přírodou nevidíme krom hezkýho vizuálního pozlátka skoro nic. Standardní Disney scénář nikdy nevybočí z klišé a neukáže byť trošku utrpení. Celý to podbarvuje rutinní soundtrack od Ishama bez špetky originality, přitom to v poslední scéně rozjede Richter jenom proto, aby tekly slzy. To finále i díky hudbě působí jak z jinýho filmu. Ale nechápejte mě špatně, ono je to koukatelný a v podstatě v rámci možností a rozpočtu i pěkný drama. Dafoe je výbornej a pes není digitální! Jen potenciál prostě nebyl využitej. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney si odo mňa v roku 2019 užili obrovskú dávku kritiky a bohužiaľ aj veľmi zaslúženej. A začínal som mať pocit, že sa úplne stratili a neprinesú ani jeden film, ktorý by ma nejako výrazne oslovil s výnimkou "Avengers: Endgame". Čo sa ostatného týka, tak mali tam veci, ktoré sa mi páčili, no neohromili a potom boli filmy, ktoré vyslovene sklamali. O to väčšie prekvapenie je pre mňa, že "Togo" hodnotím ako skutočne silný Disney film roku 2019, ktorý absolútne ušiel môjmu radaru a mrzí ma to. Pretože skutočne som mal pocit, že tu investovali zo svojej kreativity absolútne maximum. V prvom rade jtu Willem Dafoe. Opäť v zaujímavej role, ktorú som mu uveril všetkými desiatimi. Rozpráva to zaujímavý príbeh, ktorý som chcel vidieť do konca a okrem toho ten pes, ktorý hrá Toga je vynikajúci. Páčia sa mi aj časti v minulosti ako bojuje o svoje miesto, ako kreatívne dokáže utekať, a ako prejavuje svoje líderské schopnosti. Sú to vtipné momentky, ktoré ma skutočne pobavili. No potom keď prejdeme do tých dramatickejších časti, tak tie sú rovnako skvelé a intenzívne. Napriek tomu, že niektoré efekty nie sú úplne najlepšie. No to je skutočne maličkosť oproti kvalitám, ktoré film má. Skvelá atmosféra, výborné herecké výkony a všetko pôsobí maximálne úprimne. Okrem toho nepotrebujeme ani nijakým spôsobom počuť myšlienky Toga, aby sme vedeli čo sa v ňom odohráva a o čo mu ide. Stačia nám jeho reakcie, činy a pohľad do očí. A neviem ako to urobili. Každopádne v mojich očiach ide o skvelý film, ktorý odporúčam všetkým fanúšikom Disney aj psov. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Místy pohádkový v takové té Disney atmosféře podávaný příběh o jednom paličatém musherovi a jeho vedoucím tažném psu. Ono se toho moc jiného říct nedá, protože zde nic jiného nebylo. Zima a tažní psi. A záchrana životů malých dětí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý emocionální film. Vzrušující pohádka o psovi a jeho musherovi s westernovou krajinou. "Togo" má ducha klasické disneyovky a srdce zahřívací akce. Ve snímku s dvěma velkými partnery je něco hluboce duchovního a sentimentálního. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekný film, ale digitálne scény fakt nevyšli, normálne akoby z praveku alebo rovno z toho roku 1925. Príliš amatérske. Ale záver krásny, ale najmä vďaka slávnej melódii od Maxa Richtera - On the nature of daylight. Melódia, ktorá sa vyskytla už v toľkých filmoch, že magazín Cherwell napísal: Prestaňte ju už dávať úplne všade. Svedčí to o vašej lenivosti. „On the Nature of Daylight“ sa zatiaľ objavilo vo filmoch ako Stranger than Fiction (2006), Shutter Island (2010), Disconnect (2012), dokumentárny film Jiro Dreams of Sushi (2012), The Face of an Angel (2014), Agnus dei (2016) a  teraz aj Togo. A naozaj vie dostať z diváka tie pocity, ktoré film potrebuje. Zvyšuje tým filmom normálne kredit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenápadný ale velice příjemný rodinný film, který i když je pod taktovkou Disney, rozhodně není vyloženě pro děti. I přesto, že filmu chybí výraznější napětí a konec je zbytečně natahovaný, je to jeden z těch lepších filmů o vztahu psa a člověka. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Napsal jsem obsah filmu. Teď o pocitech: Chci to ukázat zbytku rodiny. Už jsem v minulosti o štafetě psích zápřahů, které dovezly sérum do městečka na Aljašce slyšel, nicméně vybavoval jsem si jen mlhavě. Film vypadá super a budí ohromný respekt. Některé věci jsou možná zobrazeny nadneseně, nicméně realita byla s největší pravděpodobností ještě o hodně drsnější, přestože ne tak fotogenická. Proto neříkám ani ň a mlčky vyjadřuji úctu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mo různých ukázkách jsem čekal fakt bombu, no ale příběh je sice zajímavý a provedení místy až drastické že si říkáte to snad není ani možné, ale co tomu chybělo pořádné drama co se vám vryje pod srdce, hudba která vám vytváří slzy a tenhle příběh by hned vypadal mnohem líp. Na pár maličkosti byli pasáže trošku nezajímavé a když se snažily do filmu tenhle příběh vmačkat co nejvíc dvakrát se nepovedlo, pěkný film u kterého i zamrazí a zahřeje ale má nedostatky. Příroda je dechberoucí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímky se zaměřením na zvířecí miláčky, z nichž jde na "sto honů" cítit fakt, že s Vás chtějí "vydojit" i tu poslední slzičku a poslední papírový kapesníček, šli vždy tak nějak mimo mne. Vždy jsem si myslel, že tento typ snímků je určen primárně pro naše něžné a citlivé polovičky, které to zkrátka ocení více. Jaké ale bylo mé překvapení, že snímek Togo je vlastně nádherně nasnímanou záležitostí zasazenou do spektakulárních reálií Aljašky, do níž je tento slzopudný aspekt zasazen s mimořádným citem pro detail. Všechno od prvních štěněcích krůčků, přes sbližování Toga s postavou Willema Dafoea a konče finální katarzí s nevyhnutelným osudem činí z tohoto snímku vysoký nadprůměr, jenž si dobije srdce všech diváků bez ohledu na pohlaví či momentální citové rozpoložení. Tohle se zkrátka velmi povedlo, pročež si toto epické dobrodružství s úžasnými psy jaksepatří užijete. Výborná práce! „If you were lucky enough to know a great one, they never really leave. They stay with you as long as you live. Harnessed to your heart, giving their all.“ ()

Reklama

Reklama