Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

janesX 

všechny recenze uživatele

Pekná pocta modrookému psíkovi, tak milo tvrdohlavého, že ho vlastný pán musel počúvať. Celkom chápem aj prehnané scény s praskajúcimi ľadmi a dokonca rozumiem aj tej drsnej scéne s plávajúcim ľadovcom, lebo aj malé dieťa vie, že tento príbeh dopadne dobre a tak bolo na mieste ho trochu okoreniť. Pre mňa je každý film točený podľa skutočnej udalosti "stokrát" lepší, než dokopy tie všetky fantasy rozprávočky pre malých aj veľkých, kde sa čaruje podľa potreby - keď sa niečo poserie - kúzelnými paličkami a hneď je všetko vybavené. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj keď som psíčkar, tak pre mňa je toto len priemerný dobrodružný film v ktorom sa musí chlapík so záprahom psov vydať v krutej zime na nebezpečnú cestu kvôli séru pre miestne deti. A behom cesty si spomína na to jak od malička vychovával lídra svorky, ktorý ho zo začiatku privádzal k šialenstvu, ale nakoniec si ho obľúbil najviac. Dobrodružná cesta je príliš CGI a plná šialených nereálnych kúskov, takže išla úplne mimo mňa a žiadne napätie som necítil. Vzťah Dafooea so psom ma tentoraz tiež nejak nedojal. Skôr ma oveľa viac bavil vzťah Dafoea, ktorý tu je za tvrďáka, ktorý prísne cvičí psov, s jeho dobrosrdečnou ženou, ktorá má Dafoea omotaného okolo prstu a zakaždým dôjde na jej slová. Tá manželská línia fungovala oveľa lepšie ako tá zvieracia. Takže celkovo to je priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to geniální film.. Místo digitálního bordelu, jsou tu skuteční psi a velmi silný příběh. Zároveň se vracíme do doby, kdy byl Togo ještě štěně a každou chvíli utíkal z kotce ven... Prostě rozený vůdce, i když na to Seppala (Willem Dafoe) dlouho nechtěl přistoupit. Když přidáme krásné záběry přírody, je to ještě lepší film nez Revenand, akorát tím, že to natočil Disney, je to film spíše rodinný, než nějaký tvrdý thriller, ale u mě tím líp...Jediné, co bych vytknul, že se tu řeší jen Togo a málo ti ostatní psi, kteří byli přece taky důležití, ale chápu, je to film - pocta Togovi - takže několik krásných Husky, kteří ho ztvárnili bylo prostě báječných....100% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Togo je divácky vděčnej film, v tom tkví jeho hlavní síla. Tvůrci si to určitě uvědomovali, tak se nebáli některejch naprosto nereálnejch kousků a i děj nechali jednoduchej jak dětský vymalovánky. No a u hodnocení se pak divák dostává zpět k první větě, navíc ovlivněn vánoční náladou, film o hvězdičku nadhodnotí. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh pekný, posolstvo taktiež, vizuál brutálny, no napriek tomu ma tento film nejako extra nenadchol. Možno to bude tým, že nie som milovník psov. Možno mi to prišlo celé prehnané - obzvlášť tá scéna, kde ide Leo so záprahom naprieč jazerom, kde ako riadená explózia lietajú kryhy všade naokolo, alebo keď sa ocitnú na okraji útesu a v poslednom centimetri Leo hrdinsky zachráni situáciu... Takéto extrémy ja tak veľmi nemusím, hoci chápem úmysel zvýšenia dramatizácie. Ale inak OK, aljašské scenérie boli úchvatné, a napokon všetko dobre dopadlo :) 2* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je Togo jako štěně nemocný, tak se i stalo ve skutečném příběhu. Stejně tak filmová scéna, kdy Togo proskočí oknem a běží několik kilometrů domů. (ARI50)
  • Toga predstavovalo viacero psov, kanadská dvojica Hugo a Mackey, ďalšími „dublérmi” sa stali americké psi Riptide (Mississippi), Sage (Georgia) a Diesel (New England), ktorý zvládol najviac scén. Všetky zmienené psy si vybral tréner Thomas Gunderson. (classic)

Reklama

Reklama