Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (580)

verbal 

všechny recenze uživatele

Xiu Lin a legenda o třech kreténech je v podstatě takový Tygr a drak pro nezletilé mongoloidní čínské i jiné dyslektiky, a bylo by to bývalo bylo i vcelku snesitelnou a pěkně udělanou přitroublou pohádkou, osazenou sympatickými profláklými i méně profláklými čingliš držkami, a slaboduše účelovým útokem Mrvelu na miliardové ťamanské trhy tak na tři hvězdy. Bylo by, kdyby se mi u toho nezanítily rohovky, nenaskákal genitální opar a nezmítala mnou akutní nauzea při sledování snad toho nejodpornějšího, nejprkennějšího, nejtrapnějšího a nejrakovinotvornějšího činmerického babochlapa Awkwardiliny. Ta hnusná, toporná a až xblití žinantní zrůda, silně připomínající prdel sedmdesátiletého Džekího Čena, mi naprosto dokurvila jakýkoliv estetický zážitek a donutila mě u filmu myslet jen na zhnisané mandrilí anály, nemocniční kontejnery s biologickým odpadem a Zdeňka Trošku. Opravdu by mě zajímalo, čí peníze, vliv nebo seksuální perverzita rozhodly o prasení hlavněproudých produkcí tímhle neumětelským, slizkým a vizuálně nesnesitelným monstrem.  Je to něco, jako by Džexna donutili angažovat do Pána prstenu výhradně ochotnické downy, transvestity a retardované cigoše. Čili nezbývá, než utřít z brady zvratky a subjektivně ztrestat jinak jakž takž neškodný film odnětím dvou hvězd nepodmíněně za nehumánně brutální kástingové martýrium. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nenápadný Shang-Chi je ve skutečnosti synem vůdce největší zločinecké organizace na světě. A i když se před tatíkem skrýval deset let, teď se musí vrátit do světa, před nímž tak dlouho utíkal. Rodinné setkání ale úplně radostné nebude a promluví do něj i bytosti, které nejsou z našeho světa… Shang-Chi a legenda o deseti prstenech ve své první půlce překvapí rychlým tempem, sympatickým hrdinou a skvělou akcí. Bohužel čím víc se blíží film ke svému závěru, tím víc se sází na triky a ukazuje se, že režisér Cretton si ukousl možná trošku velké sousto. Celkově jde o fajn marvelovku opepřenou čínskou mytologií, která nabídne přesně to, co čekáte, když si na ni kupujete lístky. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Marvelem jsem již delší dobu přejeden a očekával jsem, že to bude horší, docela se mi to líbilo asi, že to nebyla úplně klasické marvelovka bych řekl. Holt to prostředí, bojové umění, Čína, hodně fantasy a ještě k tomu kung fu královna Michelle Yeoh, která je krásná a stále vitální jako za mlada. To by šlo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bych si představoval tu novou verzi Mulan (kterou sem ještě neviděl), akorát teda s kung-fu týpkem, plus kdyby se to celý odehrávalo v současnosti, a měla by to na starosti výhradně "naše" ryzí odnož Marvelu namísto producentské krutovlády Disney brandu. Fakt moc pěkná akční VTIPNÁ asijská pohádka s comicsovým hrdinou, kterýho chci odteď potkávat tak často, jak jen to bude možný! [IMAX] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Short term 12 od tohto rezisera sa mi velmi pacil, takze ma ani neprekvapuje, je, ze cim je ten film komornejsi, tym je lepsi. Najviac ma tak bavili retrospektivy a skvely Tony Leung. Par akcnych scen sa vydarilo, niektore su zase digibordelom. Takze nakoniec tradicny marvelovsky slabsi nadpriemer a v ramci tohto univerza existuje o dost viac slabsich filmov (ale aj niekolko o dost lepsich) 7/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • V komiksu měl Shang-Chi bronzovou až jasně zlatou barvu kůže kvůli omezení barev nabídnutých tiskárnou. Toto bylo však považováno za zbytečně urážlivé, i když šlo jen o odlišení vizuální stránky hrdinů. Jak šel čas, vyvinula se tisková technologie a tento prohlém zmizel, ale Shang-Chiho zlatá minulost je stále předmětem různých diskuzí. (3T)
  • Kapesní dimenze Ta-Lo se objevila poprvé v komiksu „Thor Vol. #301“. (Kubaaa97)
  • Jedná se o první film od Marvel Studios s asijským protagonistou. (3T)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama