Reklama

Reklama

Sto dvacet osm tisíc

(studentský film)
  • Česko 128 tisíc (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2018, 16 min

Obsahy(1)

Skoro každý desátý Čech starší patnácti let čelí v současnosti exekuci a každý den další a další lidé padají do dluhové pasti. Pro mnohé z nich neexistuje cesta ven, Karel ale stojí na druhé straně barikády - jeho prací je dluhy vymáhat. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (5)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako ano, určitou sílu to má, ale taky je to dost vyděračské. Vždyť si to vemte - exekutoři přijdou za ženou, co má malé mimino a nemá na zaplacení dluhů. Víc citově vydírat fakt nemohli, teda ženská ještě mohla mít pejska. Taky mi to přijde zbytečně vyhnané do extrémů a taky mi vadila kamera, která je úplně tupě rozklepaná (a jestli to mělo navazovat pocit realističnosti, tak ani náhodou). A ještě je to přehnaně šedé. Jinak souhlasím se všemi komentáři tady. 2* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jako chápu, o co se snaží, ale vybrat si na demonstraci něčeho ten nejextrémnější případ - matku samoživitelku s vizáží a vystupováním krásné vysokoškolačky - působí v důsledku dost lacině a vyděračsky. Rychlost, s jakou jí zkušený exekutor propadne, ve mně vyvolávalo dojem přání, co je otcem myšlenky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdejaký článek z novin o exekutorských praktikách mi přijde napínavější. Velkým kladem je zde herečka Elizaveta Maximová, hraje naprosto skvěle a uvěřitelně. A pak je zde ještě skvělá scéna s balkonem (byť trochu předvídatelná). Ale jinak se autor bojí jakéhokoliv většího vyjádření, jen popisuje, nejde do hloubky, vlastně jen skládá vedle sebe fakta, která tak všichni právě z novin známe. Představte si také, že by v tom bytě nebydlela svobodná matka s malým dítětem, ale třeba chlápek v tričku a trenkách s manželkou v županu a s natáčkami ve vlasech, kteří se třeba zadlužili, aby měli na novou, větší televizi jak z reklamy. Jasně, tenhle film pracuje s citovým vydíráním. Tomu chlápkovi v trenkách by totiž divák nefandil a exekutoři by se asi taky chovali jinak. Ten nápad s polo found footage kamerou mi taky nepřišel nijak vtipný - obecně je tady kamera zcela mizerná a detailní záběry tváří jsou často nelichotivé i nefunkční. Celkově tedy jen nadhozené a nahozené téma, bez většího přesahu či hloubky, tak leda do sloupku v bulváru na neděli, aby si holky poplakaly. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Solidní zpracování, ale rámcově souhlasím s ostatními názory a přidám, že takhle by ve skutečnosti exekuce zkrátka probíhat nemohla. Ať už má na věc exekutor sebejiný názor. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený, solidně odehraný, ale jen těžko o skutečnosti vypovídající pohled do hluboké exekutorovy duše (navíc s podivným, prakticky nijak neznázorněným a neuchopitelným vnitřním bojem). Nakonec z toho vyznívá jediné: zlý systém nefunguje. Trošku banalitka. ()

Reklama

Reklama