Reklama

Reklama

Vůně podzemí

  • Francie Underground Fragrance (více)
Trailer
Francie / Čína, 2015, 75 min

Obsahy(1)

Příběh tří lidí žijících v "podzemí" Pekingu - mladíka, který následkem nehody dočasně oslepne, tanečnice u tyče, která si chce najít novou práci, a starého muže, který se snaží získat řádné odškodnění za svůj dům. Yong Le, mladý pracovník, jenž se přistěhoval z jihu, zachraňuje starý nábytek, který následně znovu prodává. Obývá malou místnost v Podzemním městě v Pekingu. Labyrint podzemních chodeb bývalého protileteckého krytu slouží jako levná ubytovna pro lidi, kteří si do metropole přišli splnit své sny. Když ale mladík následkem nešťastné pracovní nehody dočasně oslepne, musí k orientaci ve spoře osvětlených zákoutích sklepa používat provaz. Dokud se na jeho druhém konci jedné osudové noci nesetká s dívkou jménem Xiao Yun, která je stejně jako on migrantkou. Xiao se zoufale snaží najít nové zaměstnání, aby mohla přestat pracovat po nocích jako tanečnice u tyče. Seznámení s Yongem Le a jejich vzkvétající vztah ji povzbuzují v jejím honu za slušnějším místem. V přízemí se mezitím starý Lao Jin už léta snaží od úřadů získat řádné odškodnění za svůj dům, který má být zdemolován. Jeho zdravotní stav se zhoršuje a úspory pomalu mizí. Spoléhá na to, že Yong Le prodá jeho nábytek za dobrou cenu. Životy těchto tří lidí následujících svůj "čínský sen" se protnou v obrovském tavicím kotli zvaném Peking. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co si režisér tímhle fimem chtěl dokázat? Námět bydlení v podzemí, ve kterém se setká gogo-tanečnice s dočasně slepým týpkem, je sice fajn, ale celý ten film působí hrozně bez duše a nezajímavě. Ostatně stejně jako ty mrakodrapy, které v tomto filmu představovaly současnou Čínu a snažili se v něm zapůsobit svojí monumentálností. Marně. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Dvě skvělé scény nedělají dobrý film, ten se bohužel sám v sobě utápí a ke konci nevím ani co tím chtěl autor vlastně říct. Zase další film, který už si znovu jen tak nepustíte. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kontrasty temného života v podzemí a žití nahoře mezi nablýskanými supermoderními domy....Ale nic hlubšího v tom není. ()

Zed70 

všechny recenze uživatele

Středověk s moderními technologiemi. Tak nějak vypadá odvrácená tvář Číny, která je turistům skryta. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Na mé čistě evropské koukání je to trochu zvláštně (skákavě) vystavený příběh/nepříběh, kde se něco jako děje/neděje a vlastně je mi to celkem jedno. Chtělo by to vymačkat více šťávy, protože téma rozhodně zajímavé je a naznačené propletence též. ()

Reif 

všechny recenze uživatele

Občas se mi stane, že takhle v pražském metru potkám lásku svýho života, jenže vlak jede dál a my vystupujeme každý jinde. A tak si řeknu, že se třeba ještě potkáme... Nejspíš se nepotkáme. Podobný problém zažívá Yong, jenže v dvacetimilionovém pekingu to má ještě těžší. A taky proto, že vlastně neví, jak ta jeho láska vypadá. Ale není to v Číně jedno? ()

Reklama

Reklama