Reklama

Reklama

Tady byla Britt-Marie

  • Švédsko Britt-Marie var här (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Britt-Marie má 63 rokov, po 40 rokoch opustila manžela a zanechala svoj dlhý život panej v domácnosti. Nájsť si v malom mestečku prácu je pre otravnú pasívno-agresívnu tetu, ako o nej hovoria, dosť náročné. Mestečko Borg nemá nič, čím by sa pýšilo, okrem mladého futbalového tímu. Keď si Britt-Marie nájde novú prácu ako trénerka tohto tímu, je to začiatok cesty plnej zápasov, výziev, ale aj úprimnej lásky (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (4)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Odkaz pekný, príbeh natočený s citom a potrebnou atmosférou, ale celkovo až príliš monotónne bez nejakej výraznejšej zapamätateľnej scény. V zásade sa dá povedať, že sa bavíme o profesorskej réžii, ktorá ponúkne zaujímavý filmový zážitok, ale nijako výrazne diváka nestrhne. Podľa mňa len jemne nadpriemerný snímok, ktorému môže konkurovať množstvo iných európskych filmov. 60 % ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Když člověk zavře oči na dost dlouho, dokáže si vybavit všechno, pro co se v životě rozhodl jen kvůli sobě. Uvědomí si, že možná pro nic. Uvědomí si, že všechna rozhodnutí možná udělal kvůli někomu jinému. Ale že nikdy není pozdě začít znovu.” - I přes jistou naléhavost související s tématem tohoto filmu plyne příběh šedesátnice Britt-Marie tak příjemným a poklidným tempem za doprovodu pohodové muziky, že prostě nemůžu jít s hodnocením pod čtyři hvězdičky. (70%) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Britt-Marie je šedesátnice uvězněná ve stereotypu, který jí nicméně vyhovuje protože díky němu má její život řád. Ve chvíli kdy se náhodou dozví, že jí manžel podvádí se jí ovšem její svět rozpadne a Britt-Marie si začne hledat práci.Najde jí jako trenérka dětského fotbalového týmu a ačkoliv nemá s fotbalem zkušenosti a samozřejmě přijdou zádrhele, nakonec tahle epizoda obohatí životy všem. Další z adaptací knihy Fredrika Backmana (na kterého se chystám už pár let) je opět příjemná, místy úsměvná a svým způsobem poučná, nicméně ze všech jeho adaptací je zatím nejslabší. Film sice příjemně plyne, ovšem nenabízí žádný výraznější moment a najednou prostě dojde k očekávanému konci. Nic víc, nic míň. Narozdíl od Muže jménem Ove tak není žádný důvod proč bych se měl chtít k Britt-Marie vracet...60% ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama