Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cassianova zoufalá snaha uniknout zatčení ho přinutí spojit síly se záhadným cizincem. (Disney+)

Recenze (62)

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Ce pasa vy zmrdi! Já jsem Andy Cassian z prdelákova a já vám tý feminazi krávě co dojebala všechny Hvězdný Splátky ukážu! *Prásk prásk* Buenos Nachos ty Imperiální zdechlino po menopauze! To je tak když v jedný těžařský kolonii dojde k průseru jak vrata a najednou je dodávka materiálu na stavbu tý veletajný zbraně v prdeli. V kůži místního voficíra asi nikdo v tu chvíli nechce bejt, obzvlášť v případě kdy vás na dálku může vypnout nasranej cyborg co máchá nějakym podivnym klackem kolem sebe. Ale dějou se horší věci, jako například to, že na planetě někdo zapomene pár mileniálů kterým zrovna vřou hormony vo sto šest. To se pak každej sektorovej důstojník diví jak tam bez dozoru vznikl další pseudojeblej indiánskocosi kmen, ve kterým se mluví jazykem kterej by zvedl ze židle i Huttskýho gangestera. Díky bohu za ty neznámý únosce dětí, kterým se jich zželelo natolik, že jim natloukli do hlavy i něco jinýho než ty hipísácký hovna o lásce a míru. Protože pak můžeme po dlouhý době vidět tu epickou story ze špinavějšího prostředí tam kdesi v předaleký galaxii. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech epizodách tvořících úvodní film jsem velmi potěšen, že je Andor víceméně tím, v co jsem doufal a co jsem si už dlouho od Star Wars přál. Tj. seriálem v rámci možností realističtějším, špinavějším, nejednoznačnějším a dospělejším, než je obvykle u Star Wars zvykem. Přitom mám pocit, že jsme zatím viděli jen relativně krotkej začátek a největší nářez nás teprv čeká. Díkybohům, že Star Wars zas jednou nikam nespěchají a dýchají, akční scény nenastávají jen kvůli tomu, aby nějaký byly, a netrvají přehnaně dlouho... (Samozřejmě nic proti rychlýmu tempu a spoustě akce, když to funguje, viz Klonový války nebo Mandalorian; a naopak fuj, když to nefunguje, viz Epizoda IX.) Trochu mi "pomalost" úvodních dvou epizod připomněla začátek Epizody IV, kde se taky nikam překotně nepelášilo, ale v klidu se ukazovaly výjevy ze života v tomhle neobvyklym univerzu. Skoro se nám dostává i sociálního dramatu z prostředí pracující třídy. Kladně hodnotím i pohled do vnitřních poměrů korporátních bezpečnostních složek – ty sekuriťáci se jim fakt povedli od výběru herců přes situace po dialogy. Co musím ještě kromě uměřenýho vyprávění, herců, dost slušný výpravy a triků vypíchnout, je skvělá kamera – např. hned první záběr na světla nebo pohled shora na speeder jedoucí přes políčka vesmírný rýže (ze který asi dělaj ty modrý nudle) ke konci třetí epizody. A výborná je i místama poměrně netradiční hudba. Nevím, co na to řekne běžný publikum, ale doufám, že bude mít Andor úspech a že nebude moc lidí nadávat, že je to nuda, protoze tam nejsou světelný meče, od začátku něco nevybuchuje a zatím tam ani není přímo Impérium. Ačkoliv, jak říkal ten korporátní řiťolezec: "Corporate Tactical Forces are the Empire's first line of defense, and the best way to keep the blade sharp is to use it." ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predčasné Finále po dvoch priemerných epizódach. Najslabším článkom sú Flashbacky detí divochov z detstva a ich stret s high tech posádkou stroskotanej lode. Topkou je spackany záťah v pomere 1 rebel ku 12 členom security tímu. Toto sa nedalo pokaziť, až kým sa to nepokazilo celé. Tak trochu v štýle black hawk Down, kde sa celá jednotka ocitne v strede nepriateľov ktorí sa hneď aktivizujú proti prítomnosti neželaných jednotiek. Proste Učebnicový príklad zlyhania. Za to určite 5/5, tá atmosféra sa dala krájať. A potom utíchli údery kladiva o kov a začal lov. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Andor je zradený a Morská stráž si už ide po neho. našťastie v tajomnom kupcovi nájde spojenca s ktorým sa dostanú preč planéty. Prevedenie: Prečo? Prečo tento seriál nemohol takto začať? Vata prvých dvoch dielov, ktorá bola absolútne zbytočná tu dokonalo absentuje a venujeme sa iba akcií a jednotlivým pohnútkam či už hlavných alebo aj vedľajších postáv. Dokonca aj tie feedbacky do minulosti konečne mali hlavu a pätu. Tento diel som si veľmi užil a verím, že v podobnom duchu budeme aj pokračovať. 95% ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žeby konečně scénář, co nepsalo 5letý děcko? Podobně jako u Rogue One je vidět, že hlavní cílovka nejsou děti/dospívající, ale spíš dospělí. Motivy i postavy jsou mnohem realističtější, než v ostatních SW od Disneyho. Typická "výchovná" politická agitace ustupuje do pozadí a dává přednost ději. Výprava a kostýmy jsou podle mě super, hlavně uniformy "korporátní bezpečnosti". Takhle nějak si představuju vykreslení aspektů technokratickýho fašistickýho impéria. Líbí se mi celkově i casting a to, že i vedlejší postavy se chovaj jako skuteční lidi, a ne jen jako kompars na pozadí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Bezpečností síly se na planetu Ferixx dopravily pomocí transportérů Mobile Tac-Pod. (Veskoslav)
  • Osobní zbraň Cassiana Andora (Diego Luna) je Bryar Pistol, modifikovaná puška. Stejnou zbraň ve „Star Wars Legends“ používal Kyle Katarn, hlavní hrdina hry „Dark Forces“. Ironií je, že Kyle Katarn v původní hře ukradl plány Hvězdy smrti. Tento příběh je součástí univerza „Star Wars Legends“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama