Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bez možnosti volby je Cassian naverbován, aby infiltroval imperiální pevnost na Aldhani. (Disney+)

Recenze (30)

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediné, co se tomu po čtyřech epizodách dá vytknout, je rychlé a příliš časté přestřihávání mezi jednotlivými příběhovými linkami, které znemožňuje náležitě si je vychutnat. Ale už dlouho jsem neviděla scífko, u kterého by byla laťka nastavena tak vysoko. Vymazlené vizuály, sebejistá dramaturgie, výprava i casting, a hlavně - vůbec to není hloupé (ano, dívám se na vás, Star Treku a Orville). ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nova rozbehnuta linia ma zaujala viac. Rozhodne o dost vaicej "hmatatelneho a vizualneho sci-fi". :)  Naviac, Anton Lesser ako mozog "tajnych" je viac nez dostojnym protivnikom. Aj ked v seriali zrejme skostnatelym a tradicnym. A potesila i Faye Marsay, zabijacka "mrcha" z GoT ako leaderka odporu, Vel. :) Nadherna priroda, Glen Tilt Park v Skotsku. Zapletka, hoci jednoducha, bude zrejme zabavna. Snad nam ukazu "oko" - roj krystalov, ktore vzburenci spominali. ()

Reklama

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem EXTRÉMNĚ nadšen. Čtvrtá epizoda potvrdila a ještě víc upevnila trajektorii Andora stát se možná mým nejoblíbenějším Star Wars počinem. Nebo aspoň jedním z nejoblíbenějších (ať nemusím posouvat Siege of Mandalore na druhý místo, to se mi úplně nechce). Těžko se mi hledá jakákoliv výtka, za mě tu funguje prostě úplně všechno. Vlastně je to u Star Wars trochu nezvyk, protože jakkoliv je miluju, k vetšině filmových epizod i seriálů vždycky nějaký dílčí výhrady najdu nebo prostě jen musí člověk sem tam přimhouřit nad něčím oči. Tady jsou každá minuta a každej aspekt stoprocentní. Snad to moc nepřeháním, nebo jen trochu, a snad to nezakřiknu, ale spíš mám pocit, že se máme ještě hodně na co těšit. K tomu musím dodat, že jsem fanoušek politiky v prequelech (včetně tý v Klonových válkách – nic proti světelným mečům, droidům, superzbraním, vesmírným bitvám, ale přesto k mým oblíbeným dílům často patří ty se senátem, bankama, intrikama, debatama apod.). A pro lidi jako já je Andor vlhkej sen. A to jsme zatím viděli jen první náznaky. Je pro mě téměř bezmezný potěšení dívat se na tyhle neakční kecací scény, ale bez oný typický určitý neobratnosti a topornosti prequelů (i když ano, i to na nich dneska svym způsobem miluju), s dialogama napsanýma a režírovanýma někým jiným než poloautistickým Lucasem a bez ohledu na diváky prvního stupně ZŠ. Prostě wow. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za celkem chytré mrknutí na skalní fandy považuji obsazení Mon Mothmy (Genevieve O'Reilly), které seriál propojuje nejen s Rogue One, ale i s Epizodou III. Samozřejmě něco takového prostý konzumní divák zcela regulérně nezaregistruje. Je to špatně? Asi ne. Jasně to definuje cílovou skupinu seriálu. Děj jako takový ale opět zpomalil (celkem očekávatelně), nicméně už nepůsobí zmateně a hloupě. Vysvětluje se i proč ta idiocie s “převaděčem spojitosti” minule (nebylo by teď co řešit 1/4 epizody). Prostě začíná být jasné, že každá debilita Andora, je jen nedostatek fantazie scénáristy :). ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Tajomný kupec po záchrane z Ferixu ozrejmí Cassiusovi, že na planétu neprišiel po súčiastku ale aby ho najal na samovražednú misiu na zverbovanie zásielky imperiálnych zbraní. Vzápätí spoznáva aj svoj team, ktorý ho neprivíta práve vrúcne. Prevedenie: Po dokonalej akčnej časti prichádza zas neopísateľná nuda, ktorá nám síce posúva príbeh ale sme stále v rovine kedy sa na pozadí síce hýbe motúzikmi ale vo finále sa pred divákom nič nedeje a to je ubíjajúce. Hlavne keď vieme aký je v tomto seriály potenciál. 46% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Bitva o Mimban se odehrávala v roce 10 BBY a válčili mezi sebou Impérium s Mimbaneskou osvobozeneckou armádou. Bitvy se účastnila 224. imperiální obrněná divize. Cassian Andor (Diego Luna) zde byl jako kuchař a Han Solo (Alden Ehrenreich) jako voják imperiální pěchoty. Konflikt skončil vítězstvím Impéria, které ale utrpělo vysoké ztráty z důvodu nasazení „všeho, co je dostupné“. (Veskoslav)
  • Pozorný divák si může všimnout na „letištním“ terminálu příletů a odletů názvů tři planet – Balfron, Jonsior a Mawan. Všechny tři planety se tak poprvé představí i v rámci oficiálního kanonu, nejenom Legends. Planeta Balfron je známá svými kasiny. Co je podstatné, tak Han Solo a Lando Calrissian se zde poprvé potkali s tzv. Tonnika sisters – identickými dvojčaty Breou a Senni. Poprvé jsme je mohli na filmovém plátně vidět v Nové naději (1977) v kantýně v Mos Eisley. Mawan je pak planeta, která se poprvé objevila v knižní sérii „Star Wars: Jedi Quest“ a kde mistryně Jedi Yaddle, v rámci Legends, měla zemřít. (Veskoslav)
  • Imperial Security Bureau, zkráceně ISB, je Imperiální Bezpečnostní Agentura, která byla založena galaktickým imperátorem Palpatinem jako tajná organizace pro vymáhání práva, oddaná cíli odhalení a zničení nepřátel nového řádu a Galaktického impéria a udržování stability na imperiálních územích. (Veskoslav)

Reklama

Reklama