Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bez možnosti volby je Cassian naverbován, aby infiltroval imperiální pevnost na Aldhani. (Disney+)

Recenze (30)

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý úvod do "druhého ze čtyř třídílných filmů", které tvoří první sérii Andora. Skarsgård si to pořád hrozně dává a imperiální zákulisí vyloženě potěšilo. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrce seriálu Andor Tony Gilroy sám prohlásil, že 12-dílná 1. série seriálu Andor dohromady utvoří zhruba čtyři tříhodinové filmy. 4. epizoda tak působí přesně jako první třetina třídílného příběhu, kdy všechny tři režíruje Susanna White (Kouzelná chůva a Velký třesk) a seriál se prozatím drží toho, co nastavil v prvních třech dílech. Prakticky nulová přítomnost humoru, pohled na temnější variantu světa Star Wars. A opět to skvěle funguje.   Andor se definitivně začíná stávat součástí něčeho většího, jeho zasvěcenec Luthen Rael v podání Stellana Skarsgårda se poté mezitím vydává na Coruscant. Coruscant se poprvé od Pomsty Sithů představuje v hrané podoby, kdy i tentokrát působí jako ta správná vesmírná metropole, i na něm se očividně podepsal zub imperiálních časů a absence větší naleštění. Luthen Rael si poté i nadále krade mnoho svých momentů pro sebe a je snadné stát na každém jeho dialogu, ve čtvrté epizodě se ovšem představuje jedna stará známá, která v tomto seriálu též sehraje významnou roli.   Genevieve O'Reilly se vrací jako Mon Mothma, kdy skrze ní bude možné nahlédnout pod politickou pokličku předaleké galaxie a právě nahlédnutí do politické situace pod imperiální nadvládou bude dalším zajímavým faktorem. I Mothma se zde představuje v tak trochu jiném světle. S Raelem mluví víceméně v šifrách, dvakrát nemůže věřit ani svému manželovi Perrinovi v podání Alastaira Mackenzieho a celkově to vypadá, že linka s Mon Mothmou bude ještě velmi zajímavá.   Inspektor Syril Karn v podání Kylea Sollera minule při snaze o dopadení Andora splakal nad výdělkem a následky jeho postavě dodají další zajímavé vrstvy, které snad ještě budou prozkoumané. Ve čtvrté epizodě je ovšem představena nová hrozba v podobě Imperiální sekce bezpečnosti. Na první pohled zaujme důstojník Partagaz v podání Antona Lessera (Qyburn ze Hry o trůny), především ovšem i dozorkyně Dedra Meero v podání Denise Gough. I skrze ní se na fungování Impéria nahlíží zcela novým způsobem, především se ovšem ukazuje, že pokud Syril Karn působil cílevědomě, Meero působí, že nastaví novou laťku.   Andorova linka se zatím buduje, výprava na planetu Aldhani ovšem ukazuje výhodu toho, že se tvůrci rozhodli seriál natáčet na skutečných lokacích. Planeta Aldhani působí nádherně a i když natáčení ve virtuálních studiích není tolik rozpoznatelné, reálné kráčení v reálných oblastech je jednoduše něco jiného. Před Andorem stojí ještě dlouhá cesta a cíl jeho mise se mu prozatím zdá jako jasná cesta na sebevražedný pult, o to zajímavější ovšem bude sledovat cestu, na jejímž konci se stane Cassian Andor tím Cassianem Andorem z Rogue One. Už tady je navíc naznačené, že se v zájmu vyššího dobra nebudou povstalci bát ušpinění svých rukou.... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po napínavej tretej časti Andor znova ubral tempo. Časti s Mon Mothmou a Skarsgårdom boli herecky úchvatné a dejovo letmo tajomné. Pasáže s Cassianovou novou skupinou ma však nechávali pomerne chladným a trochu sa ťahali. Imperiálne zákulisie zatiaľ ok, ale uvidíme, kam sa posunie. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky Skarsgardovy (nebo možná někomu jinému.... připisuji to ale jemu, protože první dva díly byli otřesné a v nich nehrál) se tenhle seriál na úroveň kterou si opravdu užívám. Stále mi ale vadí Andorova mimická plochost. Na to čím vším se prošel bych čekal výraznější paletu emocí...80% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé, to každopádně. Ale pořád to není asi můj šálek kávy. Potěšilo trošku, že jsme se pohybovali trosku na známých místech a nahlédli více do imperiálních složek. Zajímavé. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu skvěle se na to dívá. Ten vizuál světu SW náramně sluší. Stejně jako dospělý tón vyprávění. Tato epizoda dává SW nebývalou hloubku, podíváme se do zákulisí odboje i impéria, pryč je naivita dialogů a dětská odlehčenost. Přestože děj není zrovna strhující, tak jsem moc spokojený. Jsem si totiž dost jistý, že příští epizoda nám to bohatě vynahradí. Z těch tří velkých návratů k superznačkám, to u mě zatím Andor vyhrává. Rod draka i Prsteny moci, mají sice slušivý kabátek, ale z pohledu obsažnosti a progresu...žádná sláva. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Představují se další a další skvělí herci. Casting je parádní a každý odvádí poctivou práci. Příběh se již rozjel a představuje rebelskou činnost, kterou zatím neznáme. Je to špionážní práce. Sabotáže. A pořádná dávka odvahy překonat těžká zadání. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Tajomný kupec po záchrane z Ferixu ozrejmí Cassiusovi, že na planétu neprišiel po súčiastku ale aby ho najal na samovražednú misiu na zverbovanie zásielky imperiálnych zbraní. Vzápätí spoznáva aj svoj team, ktorý ho neprivíta práve vrúcne. Prevedenie: Po dokonalej akčnej časti prichádza zas neopísateľná nuda, ktorá nám síce posúva príbeh ale sme stále v rovine kedy sa na pozadí síce hýbe motúzikmi ale vo finále sa pred divákom nič nedeje a to je ubíjajúce. Hlavne keď vieme aký je v tomto seriály potenciál. 46% ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediné, co se tomu po čtyřech epizodách dá vytknout, je rychlé a příliš časté přestřihávání mezi jednotlivými příběhovými linkami, které znemožňuje náležitě si je vychutnat. Ale už dlouho jsem neviděla scífko, u kterého by byla laťka nastavena tak vysoko. Vymazlené vizuály, sebejistá dramaturgie, výprava i casting, a hlavně - vůbec to není hloupé (ano, dívám se na vás, Star Treku a Orville). ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za celkem chytré mrknutí na skalní fandy považuji obsazení Mon Mothmy (Genevieve O'Reilly), které seriál propojuje nejen s Rogue One, ale i s Epizodou III. Samozřejmě něco takového prostý konzumní divák zcela regulérně nezaregistruje. Je to špatně? Asi ne. Jasně to definuje cílovou skupinu seriálu. Děj jako takový ale opět zpomalil (celkem očekávatelně), nicméně už nepůsobí zmateně a hloupě. Vysvětluje se i proč ta idiocie s “převaděčem spojitosti” minule (nebylo by teď co řešit 1/4 epizody). Prostě začíná být jasné, že každá debilita Andora, je jen nedostatek fantazie scénáristy :). ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem se tu zase ztrácel v tom, co se vlastně všechno chystá dít, možná za to ale může i fakt, že jsem si oproti jiným před Andorem nezopakoval Rogue One a po 6 letech si ho moc nepamatuju. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nova rozbehnuta linia ma zaujala viac. Rozhodne o dost vaicej "hmatatelneho a vizualneho sci-fi". :)  Naviac, Anton Lesser ako mozog "tajnych" je viac nez dostojnym protivnikom. Aj ked v seriali zrejme skostnatelym a tradicnym. A potesila i Faye Marsay, zabijacka "mrcha" z GoT ako leaderka odporu, Vel. :) Nadherna priroda, Glen Tilt Park v Skotsku. Zapletka, hoci jednoducha, bude zrejme zabavna. Snad nam ukazu "oko" - roj krystalov, ktore vzburenci spominali. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálnost a hmatatelnost. To je to, co odlišuje Andora od ostatních seriálů. Každý tah je promyšlen, není tu žádný dialog navíc. Každý totiž má svou roli a to já dokážu ocenit, i když většina stále bude škemrat, že je to "pomalé". A ano, ono to je vskutku pomalé, ale tak je to i u nás v našem světě. Nic se neděje tak rychle jako v seriálech, takže je příjemné dostat nějaký reálnější zážitek. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem EXTRÉMNĚ nadšen. Čtvrtá epizoda potvrdila a ještě víc upevnila trajektorii Andora stát se možná mým nejoblíbenějším Star Wars počinem. Nebo aspoň jedním z nejoblíbenějších (ať nemusím posouvat Siege of Mandalore na druhý místo, to se mi úplně nechce). Těžko se mi hledá jakákoliv výtka, za mě tu funguje prostě úplně všechno. Vlastně je to u Star Wars trochu nezvyk, protože jakkoliv je miluju, k vetšině filmových epizod i seriálů vždycky nějaký dílčí výhrady najdu nebo prostě jen musí člověk sem tam přimhouřit nad něčím oči. Tady jsou každá minuta a každej aspekt stoprocentní. Snad to moc nepřeháním, nebo jen trochu, a snad to nezakřiknu, ale spíš mám pocit, že se máme ještě hodně na co těšit. K tomu musím dodat, že jsem fanoušek politiky v prequelech (včetně tý v Klonových válkách – nic proti světelným mečům, droidům, superzbraním, vesmírným bitvám, ale přesto k mým oblíbeným dílům často patří ty se senátem, bankama, intrikama, debatama apod.). A pro lidi jako já je Andor vlhkej sen. A to jsme zatím viděli jen první náznaky. Je pro mě téměř bezmezný potěšení dívat se na tyhle neakční kecací scény, ale bez oný typický určitý neobratnosti a topornosti prequelů (i když ano, i to na nich dneska svym způsobem miluju), s dialogama napsanýma a režírovanýma někým jiným než poloautistickým Lucasem a bez ohledu na diváky prvního stupně ZŠ. Prostě wow. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Italian job. No super. A kdy přijde konečně něco originálního?! Nicméně přesto si začínám s hrdiny utvářet nějaký vztah, politická rovina se taky pěkně zamotává a prohlubuje a jsem prostě zvědavý, jak to celé dopadne. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejde o to, že tam nejsou světelné meče... v tomhle díle mi došlo, proč mi to nepřipomíná Star Wars. Odstíny lidské rasy jsou všechny, to ano... splněno. Ale mimozemšťané, kterých je SW universum plné, ti tu chybí. Natož nějaké jejich menšiny. Linka hlavního hrdiny je vesměs velmi nezajímavá, fádní až nudná. Ale co mě (patrně neplánovaně) opravdu chytlo, je byrokracie Imperiální správy. Zákulisí toho velkého soukolí. Od drobných osobních intrik, bojůvek o větší kus koláče, až po organizovaný zločin. Zajímavý pohled do universa, když ze scény odejdou ti s meči. Ale jak říkám. Absence mimozemských ras je citelná slabina seriálu. ()

Reklama

Reklama