Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bez možnosti volby je Cassian naverbován, aby infiltroval imperiální pevnost na Aldhani. (Disney+)

Recenze (30)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nova rozbehnuta linia ma zaujala viac. Rozhodne o dost vaicej "hmatatelneho a vizualneho sci-fi". :)  Naviac, Anton Lesser ako mozog "tajnych" je viac nez dostojnym protivnikom. Aj ked v seriali zrejme skostnatelym a tradicnym. A potesila i Faye Marsay, zabijacka "mrcha" z GoT ako leaderka odporu, Vel. :) Nadherna priroda, Glen Tilt Park v Skotsku. Zapletka, hoci jednoducha, bude zrejme zabavna. Snad nam ukazu "oko" - roj krystalov, ktore vzburenci spominali. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediné, co se tomu po čtyřech epizodách dá vytknout, je rychlé a příliš časté přestřihávání mezi jednotlivými příběhovými linkami, které znemožňuje náležitě si je vychutnat. Ale už dlouho jsem neviděla scífko, u kterého by byla laťka nastavena tak vysoko. Vymazlené vizuály, sebejistá dramaturgie, výprava i casting, a hlavně - vůbec to není hloupé (ano, dívám se na vás, Star Treku a Orville). ()

Reklama

Veskoslav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Depresivní Korusant ukazuje, že svět neonů, barev skončil s příchodem Impéria. Vše je teď betonová šeď. Člověk by mohl argumentovat, jiná část, jiný styl oproti prequel trilogii. Ale zcela to podtrhuje depresi spojenou s Impériem. Je to stejné jako si musely imperiální vojska zcela odstranit jakékoliv barvy ze zbrojí kromě šedé, černé, rudé a bílé. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálnost a hmatatelnost. To je to, co odlišuje Andora od ostatních seriálů. Každý tah je promyšlen, není tu žádný dialog navíc. Každý totiž má svou roli a to já dokážu ocenit, i když většina stále bude škemrat, že je to "pomalé". A ano, ono to je vskutku pomalé, ale tak je to i u nás v našem světě. Nic se neděje tak rychle jako v seriálech, takže je příjemné dostat nějaký reálnější zážitek. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za celkem chytré mrknutí na skalní fandy považuji obsazení Mon Mothmy (Genevieve O'Reilly), které seriál propojuje nejen s Rogue One, ale i s Epizodou III. Samozřejmě něco takového prostý konzumní divák zcela regulérně nezaregistruje. Je to špatně? Asi ne. Jasně to definuje cílovou skupinu seriálu. Děj jako takový ale opět zpomalil (celkem očekávatelně), nicméně už nepůsobí zmateně a hloupě. Vysvětluje se i proč ta idiocie s “převaděčem spojitosti” minule (nebylo by teď co řešit 1/4 epizody). Prostě začíná být jasné, že každá debilita Andora, je jen nedostatek fantazie scénáristy :). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Pozorný divák si může všimnout na „letištním“ terminálu příletů a odletů názvů tři planet – Balfron, Jonsior a Mawan. Všechny tři planety se tak poprvé představí i v rámci oficiálního kanonu, nejenom Legends. Planeta Balfron je známá svými kasiny. Co je podstatné, tak Han Solo a Lando Calrissian se zde poprvé potkali s tzv. Tonnika sisters – identickými dvojčaty Breou a Senni. Poprvé jsme je mohli na filmovém plátně vidět v Nové naději (1977) v kantýně v Mos Eisley. Mawan je pak planeta, která se poprvé objevila v knižní sérii „Star Wars: Jedi Quest“ a kde mistryně Jedi Yaddle, v rámci Legends, měla zemřít. (Veskoslav)
  • Bitva o Mimban se odehrávala v roce 10 BBY a válčili mezi sebou Impérium s Mimbaneskou osvobozeneckou armádou. Bitvy se účastnila 224. imperiální obrněná divize. Cassian Andor (Diego Luna) zde byl jako kuchař a Han Solo (Alden Ehrenreich) jako voják imperiální pěchoty. Konflikt skončil vítězstvím Impéria, které ale utrpělo vysoké ztráty z důvodu nasazení „všeho, co je dostupné“. (Veskoslav)
  • Modrý Kyber krystal patřil k nájezdníkům rasy Rakata. Kdysi nejmocnější a technologicky nejpokročilejší rase galaxie, zakladatelům Nekonečného Impéria. Jedná se o časovou linii cca 35 000 až 25 000 BBY, kdy jejich Impérium definitivně zaniklo, protože ztratili své spojení se Sílou a nemohli ovládat své technologie. V roce 1000 BY rasa definitivně vyhynula. Samotná rasa Rakaty byla povětšinou velice citlivá na sílu, specializovali se na její temnou stranu. (Veskoslav)

Reklama

Reklama