Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cassian musí překonat nedůvěru ostatních členů tajné mise. (Disney+)

Recenze (31)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi lze jednoznačně říci, že prostřední díly příběhových oblouků mají připravit půdu na "finále", a proto jsou zákonitě pomalejší. Asi by bylo lepší, kdybychom se vždy dočkali tří dílů naráz, zážitek by se hned umocnil. I tak lze ale na epizodě najít spoustu zajímavých aspektů. Tento seriál je především o lidských postavách, které mají hmatatelné city, ambice, starosti a touhy. A tohle se zkrátka musí ocenit, protože málokdy to vidíte u naprosto vedlejší postav. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

12. epizod 1. série seriálu Andor v podstatě funguje na bázi čtyř trilogií, kdy každé tři epizody dohromady utváří jeden příběh. Epizoda 5 je tak druhým dílem trilogie režisérky Susanny White a tím pádem prostřední části, která by primárně měla fungovat jako napínavý prostředek, který výrazně naláká na poslední třetinu. A to se páté epizodě daří. Protivníkem povstalecké buňky tentokrát není jen Impérium, ale i nedůvěra mezi jednotlivými členy povstání, především vůči Cassianu Andorovi. Pátá epizoda tak do velké míry funguje jako paranoidní thriller, kde by si měl Andor hlídat i záda. Potěšující ovšem je fakt, že se prakticky nic na kvalitách seriálu nemění a jde pořád o výtečně napsanou a uchopenou látku, která sází na povedené herecké výkony, správně temnou atmosféru a nadále pocitem toho, že v Andorovi někdo se světem Star Wars skutečně pracuje svěže. Andorovy spolupracovníci na planetě Aldhani se prokreslují, nejvýraznější z nich je Karis Nemik v podání Alexe Lawthera. Cassian Andor má poté nadále daleko ke svému budoucímu já z Rogue One: Star Wars Story a sledovat ho v jiném období a s jinou personou je nadále osvěžující, kdy se ukazuje, že tento hrdina je skutečně dostatečně zajímavý, aby utáhl vlastní seriál. I když bedra nestojí jen na něm. Denise Gough je jako imperiální Dedra Meero nadále cílevědomá a chladně působící, Syril Karn v podání Kylea Sollera poté očividně před sebou má ještě zajímavou cestu. Nezajímavější to ovšem pořád zůstává u Mon Mothmy v podání Genevieve O'Reilly, kdy politický pohled na současnou situaci v předaleké galaxii nadále působí zajímavě. Důležitým faktorem nadále zůstává fakt, že postavy v Andorovi minimálně působí dojmem, že mají nějaký rozsah a prokreslenost. Akcí se tak sice nadále šetří, to ovšem automaticky není chyba. Právě díky skvělému scénáři, znamenitému uchopení, krásnému vizuálu, nádherné výpravě (rozdíl mezi studiem a realitou se prostě pozná snadno a příjemně) a prozatímnímu bravurnímu vytěžení potenciálu konceptu špionážního thrilleru ve světě Star Wars. Snad si tak výborně nastavenou kvalitu udrží nejen šestá epizoda, ale i druhá polovina 1. série.... ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A už mi zase chybí atmosféra a nějaké napětí. Pár scén se vyloženě povedlo, ale jako celek mi to přijde spíše jen jako výplň, kdyby tenhle díl scukli do 15 minut, bylo by to ideální. Takhle pouze 3* a 60% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gilroy si s diváky hodně pohrává. Skalní fandové SW nedostali své užvaněné roboty, různé bizarní vesmířany, laserové přestřelky ani světelné meče. Dokonce ani pořádného záporáka. Už druhou epizodu pozorují přípravy k loupeži, která nejspíš proběhne syrově a rychle...realisticky. Gilroy si vypůjčil pouze jednu známější postavu z filmu a pár designových fragmentů z Lucasova univerza. A detailně vypráví miniepizodu z doby, která v kontextu velkého příběhu SW, vůbec nic neznamená. Přesto si i takový seriál své fanouchovce najde. Protože pojetím a zpracováním vysoce převyšuje cokoliv, co zatím ze světa SW vzešlo. Dokonce i když je to na úkor akce a dobrodružné sci-fi pohádkovosti, která bavila děti i dospělé. Je v tom velký paradox. Andor je totiž taky fanservice. Tentokrát ale pro ty z nás, kteří volali po dospělém pojetí, nehloupých dialozích a postavách, které budou mít hloubku. Mando je spíš pro děcka, Andor pro náročné diváky. Víc Gilroye v SW, by byla bomba, ale asi to nedopadne. Ne bez trochu dynamičtějšího příběhu, aby si na své přišli i nedospělci. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Honelníci" SW si tu idú vyhoniť brko, zvyšok kuká v nemom úžase, jak tu nekomu jebe! Chlapci, koľko je vám rokov? Mamča už prebalila?! Ako sa zdá, pre niektorých nerdov bude tento seriál prvým orgazmom, tak bacha - nepostriekajte steny! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto uvěřitelné postavy, s propracovanými motivy, pořádnou osobností a navíc dostatečně rozlišné, jsem dlouho neviděl. Každého něco pohání a díky tomu jsou i padouši lidské postavy a ne pouhé figurky, které musí být obsaženy kvůli kompozici děje. Skvělá práce zejména scénáristů. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: V partičke okolo Andora panuje nedôvera. Je podozrievaný až do samého deadline akcie a nakoniec dá karty na stôl a povie pravý dôvod jeho pripojenia sa k teamu. Zatiaľ vplyvný ľudia, ktorý na Corusante ťahajú za nitky čelia hrozbe odhalenia. Prevedenie: Už druhú časť sa naša partička chystá na vykradnutie imperiálne garnizóny ale až na niekoľko dobrých dialógov je časť hrozne nudná. Verím tomu, že od tejto časti sa odpichneme a pôjdeme na to, čo ide tejto frenčíze najlepšie a to je hutná atmosféra a perfektná akcia s hromadou farebných svetielok. 68% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Evidentně pokaždé první dva (ze tři) mají být nudnější a poslední bude nářez od začátku do konce. Osobně se mi to moc nelíbí, obzvlášť když opět se rýsuje idiocie Andora (třetí epizoda) jako problém v budoucnu. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď, když už jsem si toho jednou všiml, je absence mimozemšťanů v tomhle SW universum opravdu bolestivá. Pátý díl se hodně zaměřuje na přípravy akce naší kladné party a až opravdu uměle vytvořené "napětí" mezi nimi. A to je citelná slabina, protože to, co je na Andoru pro mě přidaná hodnota, není pohled rebelů, ale onoho Imperiálního byrokratického soukolí - a to je nyní hodně upozaděno. Možná se časem nějak rozklíčuje kariéra našeho snaživce - neboť dostávám až na sílu vložené umělé fráze z úst jeho mamičky, které rádoby osvětlují situaci v jeho rodinných vazbách. Uvidíme. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyvíjí se to pomalu, ale všechny příběhový linky i postavy jsou docela zajímavý. Výprava super, všechno vypadá realisticky. Některý herecký výkony mi moc nesedí, ale celkově dobrý. ()

Reklama

Reklama