Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mise na Aldhani dosáhne bodu, odkud není návratu. Jako krytí jí slouží velkolepá podívaná. (Disney+)

Recenze (47)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem hodně, dostal málo. Popcornová mission impossiblle ve verzi SW. Konečně tam krom všech odstínů lidské byla i jedna mimozemská kůže. Lesbičky si také můžou odfajfkovat splněnou propagandu, ale jinak se nic moc nestalo. Dlouho připravovaná loupež nakonec působila levně, nevěrohodně a hlavně opět jak je již zvykem hloupě - z pohledu Impéria. Plus za nostalgii ze senátu, ale jinak skutečně nic moc. Předvídatelná zrada a celkově hloupost všech nedovolí náročnějšímu divákovi hodnotit výš, než jak slabší průměr. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxně je tento seriál důkazem dosavadní neschopnosti Disney hlavounů, vybírat vhodné tvůrce pro své projekty. Tím že nechali Gilroye napsat a zrealizovat Andora, působí teď seriály jako Obi-Wan i Boba Fett, jako trapné šaškárny. Doteď to byly jen průměrné šaškarny, v duchu...lepší, než nic. Snad bude Andor začátkem nové éry, nebo aspoň odnože SW pro náročnějšího diváka. A to píšu už teď,  v polovině seriálu. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Po dlhých prípravách sa nám banda púšťa na samovražednú misiu na imperiálnej základni. Samozrejme nič nemôže ísť podľa plánu a tak aj za nemalej asistencie nočnej oblohy sa nám postavia do cesty aj jednotky Imperiálnych ozbrojených síl. Prevedenie: Nepáči sa mi jediná vec, že na časť s tak nadupaným ťahom na bránu sa musíme prebrodiť dvomi dielmi absolútneho hnoja. Produkcia sa s tým nijako nepára a šije to do postáv jedna radosť tak je teda úplne bezpredmetné, že ste si k nijakej vybudovali náklonnosť stačí jeden výstrel z blastera a je hotovo. Zvratov hneď niekoľko a Impérium na nohách. To chceme a to je to čo verím tomuto seriálu pridá na dynamike. Dúfam, že nás nečakajú ďalšie tri časti politických kecov. 95% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

12-dílná 1. série seriálu Andor je rozdělena do čtyř bloků o třech epizodách, které dohromady tvoří jeden větší příběh. Epizoda 6 je tak především vyvrcholení trilogie režisérky Susanny White a vyvrcholení je to skutečně fenomenální. Různí akcionáři sice mohli nad oznámením Andora kroutit hlavou a zoufat si proč se radši nejde cestou seriálu o Darthu Vaderovi, nastavený špionážní a temnější přístup je ovšem neskutečně vtahující a Andor minimálně prozatím nadále zůstává něčím, co je v rámci brandu Star Wars svěží.   Seriál, který vychází z filmu Rogue One: Star Wars Story zůstává věrný myšlence o tom, že souboj mezi Povstáním a Impériem nutně není černobílý a že si povstalci též často nebáli ušpinit ruce. Šestá epizoda je jedním důkazem za vše, kdy tu strana dobra předvádí něco, co by se od klasických hrdinů úplně čekat nedalo. Síla Andora nadále zůstává v tom, že i přes zdánlivě komornější a na širší svět Star Wars kdovíjak nezávazné události je zde jasně naznačeno, o co přesně se hraje a především se titulní hrdina Cassian Andor v podání Diega Luny rázem více a více vykresluje a potvrzuje, že si svůj seriál dokáže obhájit.   Scenárista Dan Gilroy (bratr showrunnera Tonyho Gilroye) nadále odvádí solidní práci, kdy Andor nadále působí jako neskutečně sofistikovaně napsaná podívaná, která skutečně představuje temnější svět Star Wars a ani s menší přítomností humoru se nastavená vážnost situace nezmírňuje. Konečně dochází na akci, ke které poslední dvě epizody směřovali a díky uchopení White je to celé správně napínavé a díky solidním hereckým výkonům je vše uvěřitelné. Atmosféře sám o sobě pomáhá soundtrack Nicholase Britella, který je prozatím každou epizodou lepší a lepší.   U Andora prozatím platí, že se sice s akci šetří, jakmile na ní ovšem dojde, jednoduše stojí za to. Při bravurní přestřelce funguje pocit toho, že by některé postavy mohli vydechnout naposledy, dojde přitom i k sekvencí v oblacích, kterou ovšem ovládá především nádherné vizuální zpracování, které dokazuje, že má Andor perfektní vizuál a sázka na skutečné prostředí je též nadále tím správným ovocem, které celému seriálu prospívá.   Šestá epizoda Andora je ten typ epizody, která diváka chytne od začátku do konce a následně v něm vyvolá plamen naděje, že si podobnou kvalitu udrží i zbytek seriálu. Sedmá a osmá epizoda přitom sice budou mít problém, že pouze vybudují schody k již třetímu velkému finále v rámci 9. epizody, i ta cesta k vyvrcholením jednotlivých segmentů ovšem funguje tak skvěle, že vlastně není důvod se prozatím obávat. Pokud někde soudruzi z Impéria neudělají chybu, dá se věřit, že i druhá polovina 1. série Andora bude stát za to.... ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé minifinále drží trend, takže se jedná opět o chytře napsanou a strhující záležitost. Celé to vypadá nádherně, drží to napětí a opět to ve mně vyvolává radost, že jsem fanouškem Star Wars. Je ostudné, že se o tom nemluví víc jen pro to, že tam není prvoplánový fanservis a merchandisingové blbůstky, přitom takhle mělo SW vypadat už od roku 2015. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama