Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Impérium dostihne Cassiana, ale jeho minulost a totožnost zůstává utajena. (Disney+)

Recenze (28)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okrem pridlhej oslavy v hlavnom meste nas "osviezili" aspon Kassianovym ubytovanim v "detencnom zariadeni" a v pracovnych skupinach. Konecne ho ta otravna lahkovaznost na chvilku opustila. :) Inspiriacie s par vazeniami a rovnosatami, ci trestami mi pripomenula zo tri filmi a Squid Game.:)  I to vsak coskoro prestane bavit. Na Kassianovej planete zatial dve lesbicke povstalkyne vyckavaju, kedy sa ukaze a blondava ambiciozna vysetrovatelka si zobrala vysetrovanie k srdcu. Inak sa toho moc nedeje. Priemer. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál geniálně ukazuje beznaděj běžných občanů v ryze imperiálním světě. Je krásně vidět, že když se Impériu nedaří, tak trestají nevinné. Vykreslení imperiálního režimu je znázorněno dokonale a já jsem, že se tvůrci do něčeho takového pustili. Tempo by to sice mohlo mít o něco svižnější, ale ale naprosto rozumím, že se tvůrci snaží o dokonalé a reálné vykreslení postav. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Scenárista House of Cards in da haus a ocelová pěst Impéria konečně představená v plné kráse. Je to až k nevíře, jak člověk, který přiznaně nemá rád Star Wars (Tony Gilroy), dokáže rozvíjet vesmír Star Wars líp jak nějakej Filoni. Poslední dvě epizody pak utáhly šroub natolik, že se té depce nevyrovná snad ani úmrtí potomků v Rodu draka. Navíc to prostě vypadá úchvatně a milionkrát dráž jak Mando, Boba nebo Obi-Wan dohromady. Zahoďte ty klíče od StageCraftu, protože to zjevně vůbec nefunguje. Dal bych nevím co za možnost bingenout celou první sérii naráz a taky tvůrcům rozmluvit nápad pojmenovat ten seriál Andor, když se to klidně mohlo jmenovat po Impériu nebo Rebelech, aby se na to dívalo víc lidí. Nehledě na to, že by Disney taky mohlo začít líp propagovat ty camea, když už je v tom seriálu má. Každopádně 4 epizody do konce, čekám slušnej hell. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí příběh 1. série seriálu Andor načrtnutý v předchozí epizodě režisérem Benjaminem Caronem ve zbylých dvou epizodách dostal na starost Toby Haynes, který se již chopil režie prvních třech epizod. Dle očekávání dochází na navázání na cliffhanger z předchozí epizody, Andor ovšem nepřestává šokovat a opět servíruje něco, co v rámci známého světa Star Wars působí jako z jiné galaxie a nadále servíruje poměrně nepříjemnou podívanou, kde se Impérium nadále prezentuje jako nepříjemný tyran a vše je nadále poměrně pomalu budované. Pro spousty diváků půjde pořád o překážku a jeden z důvodů, proč se ve sledovanosti Andor nevyrovná jiným hraným Star Wars seriálům, mnohé ovšem tento fakt ponechá nadále nadšené.   Zasazení do vězení vyvolává po celou dobu mráz po zádech a především v momentech, kdy se ukazuje způsob toho, jak to vlastně ve věznici na Narkině 5 funguje. Nenávist proti Impériu v Cassianovi Andorovi i díky tomuto faktu snadněji bublá a bublá, Andor totiž poukazuje i na selhávání systému a zobrazuje též, že se někdo z bezvýchodné situace snaží vytěžit nějaký zisk i když je to vlastně do velké míry marná snaha.   Syril Karn v podání Kylea Sollera naštěstí dostává více prostoru a nadále se vykresluje jako zajímavější a zajímavější postava, Denise Gough poté v roli Dedry Meero působí, že si roli povýšené imperiální poručnice užívá. Mon Mothma v podání Genevieve O'Reilly poté mezitím nadále slouží k prezentaci toho, jak je nutné v těžkých časech hrát divadlo a každá chyba se počítá.   Narkina 5 dokazuje, že Andor nepotřebuje akci za akcí, protože strhující skutečně dokáže být i bez ní. A to skrze představení beznaděje a brutálnějšího útlaku. Už zde navíc dochází k dalším náznakům toho, že monstra plodí monstra. A minimálně skrze nástup jednoho starého známého nejspíš již brzy dojde na příklad v akci.... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Házení perel sviním. To bylo první, co mě napadlo, když jsem se dnes dočetl, že je Andor propadák kvůli nízké sledovanosti. Místo pěti řad budou jen dvě, protože dětičky se nebaví. Žádné světelné meče, srandovní roboti a loztomiloucký emzáček. Bobba i Obi-Wan byly ubohé fanservice, mizerné kvality. A přesto jsou velebeny. Svět se posral. Tím, že je ohlášena jen druhá řada, přestává Andor jako větvení dávat smysl a teď už je to opravdu jen sonda do dospělácké verze SWW. Bolestně odkrývá skutečnost, že o kvalitní počiny není zájem. Tím, čím byl Joker pro náročnější fandy komiksu, se bohužel Andor pro SWW nestane. Přestože je to TOP sci-fi thriller. Pasáže z vězení, jsou luxusní. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Před jeskyní Sawa Gerrery můžeme zahlédnout modifikovaný Z-95 Headhunter, předchůdce T-65B X-wing starfighter. Model byl představen během Klonových válek jako levnější, rychlejší a hlavně jednomístný stroj oproti mohutnému ARC-170. Později byl nahrazen V-wing těsně před pádem Republiky. (Veskoslav)
  • Vězeňské barvy, tedy bílá a oranžová, nejsou na obrazovce poprvé. V seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) měli stejnou barevnou kombinaci vězni v imperiálních továrnách na Lothalu nebo zajatá jedijská mistryně Luminara Unduli. (Veskoslav)
  • Jeden z vězňů u stolu 5 je Ruescott Melshi (Duncan Pow). V událostech Rogue One: Star Wars Story (2016) je již seržant, člen elitních jednotek SpecForce Pathfinders a blízký přítel Andora. Je taktéž jedním z těch, kteří zachrání Jyn Erso z vězeňského transportéru, a jeden z důstojníků, co vede pozemní útok na Scariffu. (Veskoslav)

Reklama

Reklama