Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cassianu Andorovi a jeho spoluvězňům se naskytne vhodná příležitost jednat. (Disney+)

Recenze (70)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toby Haynes na režijní židli v rámci seriálu Andor zakončuje svou vězeňskou trilogii, kdy dochází k očekávané snaze o útěk z vězení. A opět zde převážně září Andy Serkis jako Kino Loy. Serkis tak v rámci světa Star Wars dostal druhou šanci, kdy se tentokrát nemusí jako v případě Snokea schovávat za motion capture a zvládá předvést, že je Serkis nedoceněným hereckým matadorem, kdy je navíc vyvrcholení příběhu jeho postavy v této epizodě neskutečně kruté a jen se ukazuje, jak moc vyspělou a depresivní podívanou Andor je. Rázem dochází na více akce a i když je samotná akce kvalitní, síla tkví pořád především v působivých dialozích, především v monologu Stellana Skarsgårda v roli Luthena Raela. Diego Luna je tak v roli Cassiana Andora poměrně zajímavý a především jeho samotná postava se více proklesluje, samotný Andor má ovšem spíše smůlu v tom, že zatím si pro sebe světla reflektorů kradou postavy jako právě Loy či Rael. Vězně žene kupředu nenávist k Impériu a snaha nedodat krutému režimu přesně to po čem touží, v rámci Andora se nadále daří nepříjemně vykreslit žití v době Impéria. A to nejen v rámci momentů ve vězení, ale i skrze pokračování linky Mon Mothmy v podání Genevieve O'Reilly, kdy se opět jede na politickou notu a opět je vtahující sledovat činy postavy, která se hodlá proti standardům Impéria bouřit, nesmí to ovšem vykonávat až příliš okatě. Andor má pořád jasné příznaky špionážního thrilleru a nadále se nebojí ukázat fakt, že se aktuálně žije ve světě, kde je nutné vykonávat oběti pro vyšší dobro. Atmosféře pořád přispívá soundtrack Nicholase Britella a to především právě v lince při snaze o útěk z vězení. Jedná se o relativně malý prostor, přesto Haynes na režijní židli zvládne s malým kašpárkem sehrát velké divadlo a přitom neupozadit solidní vizuál. Je to pořád svět předaleké galaxie odehrávající se ve sci-fi kulisách, přesto je z Andora pořád cítit nádech realistické podívané, kdy vlastně naplno dává smysl, že showrunner Tony Gilroy neměl nikdy ke klasickým Star Wars dvakrát vřelý vztah. A přesto tímto seriálem dodává nutný svěží vítr. Kdyby byli Star Wars v alternativním vesmíru pod vlastnictvím Warner Bros., David Zaslav by nejspíš neodolal a díky příliš nízké sledovanosti by 2. sérii Andora díky ušetření nákladů narychlo zrušil. O Andora v rámci divacké sledovanosti prozatím moc zájem není a je to škoda. I když totiž nejde o prvoplánově vděčnou Star Wars podívanou, Andor minimálně představuje ten svěží vítr, po kterém jsou již delší dobu slyšet volání. Po 10. epizodách si seriál nadále drží skvěle nastavenou laťku a je velmi snadné věřit, že si tuto laťku dokáže udržet minimálně do finále 1. série.... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER Skarsgård je bůh monologu. “Calm. Kindness. Kinship. Love. I’ve given up all chance at inner peace. I’ve made my mind a sunless space. I share my dreams with ghosts. I wake up every day to an equation I wrote 15 years ago from which there’s only one conclusion, I’m damned for what I do. My anger, my ego, my unwillingness to yield, my eagerness to fight, they’ve set me on a path from which there is no escape. I yearned to be a savior against injustice without contemplating the cost and by the time I looked down there was no longer any ground beneath my feet. What is my sacrifice? I’m condemned to use the tools of my enemy to defeat them. I burn my decency for someone else’s future. I burn my life to make a sunrise that I know I’ll never see. And the ego that started this fight will never have a mirror or an audience or the light of gratitude. So what do I sacrifice? Everything! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Andor sa rozhodne nevymyká všetkým stereotypom a schémam tvorby z univerza SW, ani nie je zďaleka prvým pokusom o výrazné vybočenie zo zabehnutých koľají. Stále sa však jedná o zjav, ktorý len ťažko zrovnávať s drtivou väčšinou toho, čo si pod názvom Star Wars diváci predstavujú, ako i celkovou produkciou Disney. A to je jedine dobre. Andor totiž neobhajuje len svoje vlastné nesporné kvality, ale je i potenciálnym predskokanom množstva budúcich adaptácií omnoho rôznorodejších príbehov z univerza (s trochou šťastia inšpirovaných aj niektorými skvelými príspevkami z Expanded Universe). Zostáva len dúfať, že mu kolísavá sledovanosť nepodrazí nohy. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

A tohle je jako seriál? Vizuálně na úrovni 200M+ blockbusteru a do toho Andy Serkis a Skarsgard s jeho proslovem a dostaneme něco, co tu od Pomsty Sithů snad ještě nebylo ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už snad ani není od Disneyho. Andor nemá právo být takhle nářezový a brutálně masakrovat jakoukoliv SW tvorbu od Epizody III. Nové věci měly světlé momenty, nejlepší byl právě Rogue One, ale tohle je někde jinde. Konečně zase áčkový filmaři dělají v předaleké galaxii. Vizuál, režie a konečně i herci dávají naprosté maximum a vyplácí se. Žádný vrtání se v minulosti, žádná prvoplánový camea, žádné zostuzování odkazu. Fanoušci se konečně dostali, co si zasloužili, a je to nádhera! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Epická Jedna cesta von, nie je čo vytknúť, iba tak na zovšeobecnenie je krásne ako sa v každom jednom seriály či filme väzni pri úteku správajú ako úplní svätci a ak to človek porovná s realitou, väčšinou sa ide cez mŕtvoly. Dozorcov aj spoluväzňov. Je naozaj škoda že má Andor tak nízku sledovanosť, pretože na toto sa Pán prsteňov nechytá ani zďaleka, a to musí potvrdiť aj zarytý fanúšik LOTR... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra, tolik emocí v jedné epizodě se jen tak nevidí. Na jedné straně máte naději, když se někdo po dlouhé době nadechne čerstvého vzduchu. Na straně druhé beznaděj, že váš boj jen tak neskončí a vítězství rozhodně není na dosah. Oběť. To je motiv epizody a je setsakra silný. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Kassianovi sa podarí zosnovať plán úteku a zapojiť aj svojich kolegov väzňov. Väznica sa onedlho dostáva pod ich plnú kontrolu a útek je na spadnutie. Senátorka za zahľadenie stôp, ktoré by Impérium priviedli k Povstalcom platí veľkú daň. Prevedenie: Vynikajúci diel plný akcie a emócií ktoré boli doteraz veľmi pomaly stupňované aby sme sa dostali do tejto scenáristickej oázy radosti z poctivo a dobre natočeného seriálu. Len to teraz neposrať nijakým patetickým koncom ale myslím že s týmto režisérom sa toho báť netreba. 98% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S ohledem na to jak vygradovala situace v “koncentráku”, jsou jakékoliv jiném linky neskutečně otravné a rušivé (a že jich je). Nezajímají mě. Chci vidět co se děje s Andorem a ne se zbytkem déčkových postav StarWars universa. Když konečně dojde na to co chci vidět nestačí se divit. Opět idiocie. Všude se válí izolační boty. Ne jen na mrtvolách, ale i v regálech. Kolik vězňů si myslíte, že si je obuje. Ano. Nikdo! Scénář dělá z postav lobotomy. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, trochu jsem se toho po rozkolísanosti předchozích epizod bál, ale opravdu je desátý díl tím vůbec nejlepším z řady a staví Andora na pozici toho lepšího, co spletitý svět SW nabízí. ()

Reklama

Reklama