Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cassian je opět na útěku a doufá, že se stihne vrátit na Ferrix dřív, než bude pozdě. (Disney+)

Recenze (30)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cassian je opět na svobodě a po sedmé epizodě se k režii vrací Benjamin Caron. Hned na začátku 11. epizody se poté z jednoho droida vymáčne více emoci, nežli za celou dobu historie Star Wars. POV traumatizovaného droida, který je plný hněvu i smutku a aktuální rozpoložení B2EMO jen podtrhuje dosavadní depresivní atmosféru celého Andora. Síla opět tkví v silných dialozích a hereckých přednostech. Stellan Skarsgård jako Luthen Rael nadále exceluje a v této epizodě předvádí nejen schopnost prezentovat silné monology, ale též předvést své fyzické schopnosti v boji vůči Impériu. Prozatím dost možná nejlepší akční sekvence celého seriálu se sice velikostí nemůže rovnat těm největším vesmírným bitvám z celovečerních filmů, provedením, tempem a rytmem ovšem zvládne diváka solidně posadit na prdel. Samotného Cassiana Andora v této epizodě čeká zásadní moment v jeho životě, kdy se nejen zrcadlí závěr Rogue One: Star Wars Story, ale do velké míry dává finále 11. epizody závěru filmu, který Andora poprvé přestavil, nový rozměr. Diego Luna zde zvládne prodat Cassianovo rozpoložení jedním zničeným pohledem. I skrze cestu na svobodu se poté ukazuje další fungování světa, kterému vládne Impérium a zobrazuje se, že i když mezi někým vládne jistá rozepře, Impérium je nadále úhlavní nepřítel a i proto občas stojí za to hodit křivdy stranou za vyšší dobro.  Mon Mothma v podání Geneive O´Reilly stojí před zásadní překážkou, která může ohrožit její vlastní krev, více prostoru poté dostává opět Forest Whitaker jako Saw Gerrera. Pověstný extremista se opět projevuje jako horská hlava povstání proti Impériu, který se už zde projevuje jako napůl zlomený voják přelámaný válečnými konflikty. Dá se počítat s tím, že počínání Gerrery dostane větší prostor až ve 2. sérii a vyšlape další cestu k Rogue One, už zde ovšem Whitaker zvládne udělat další dojem navíc a opět na Rogue One vrhnout krapet jiný odstín. Andor přitom všem nadále zvládne fungovat jako špionážní thriller, kdy je jen otázkou pro příští týden, zda se vše zacyklí a nebo budou jisté záležitostí ponechané pro 2. sérii, která dorazí někdy v roce 2024. Andor se ovšem pořád nezvládne omrzet a to i díky dále výraznějšímu a výraznějšímu soundtracku Nicholase Britella, který si opatrně říká o to, aby nahradil Johna Williamse pro budoucí filmy ze světa Star Wars. I přes fakt, že paradoxně nemůže být Britellův soundtrack Williamsovým motivům vzdálenější.... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Kassian po úteku z Imperiálneho väzenia kontaktuje Ferris a dozvedá sa smutnú správu. Senátorka pod ťarchou svojich povinností zapredá vlastnú dcéru. Luthen sa dostáva do úzkych ale dokáže z problémov celkom šikovne vykľučkovať. Prevedenie: Pôvodne som chcel dať časti iba štyri hviezdy ale konečne sme sa aspoň okrajovo dostali do vesmírneho súboja a to na tomto univerze baví asi najviac. Dosť smutné je, že linka okolo senátorky tápe stále v kruhu a rovnako som čakal nijaké vyostrenie aj okolo blonďatej gestapáčky ale inak atmosféra je super. 91% ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná jsem seriálu nevěnoval dostatečnou pozornost nebo je v jistých ohledech opravdu zkratkovitý, aby do té krátké stopáže narval vše, co chce odvyprávět, ale dlouhou dobu jsem si myslel, že onou dcerou Ferrixu je Bix a že tu vůbec nejde o letitý odkaz na Andorovu matku. Občas konec dílu mluví za díl samotný. ()

cenitel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O Well by jste si tak v 5. díle neopreli ani kolo a úplná otočka o 360 stupňů. Důkaz, co říkám pořád, z každý holky uděláte pěknou u nějaké to může trvat, protože musí zhubnout. Ale teď by ji chtěl každej 😍 A teď k příběhu: Skarsgard to zandal s tou lidí, fajn tríčky, stále mají co nabídnout. Celkem zajímavý tu je spletené, ale cíle je jasný. Škoda, že o Krugerovi jsme se nedozvěděli víc, celkem nic moc i o té nějaké elektrárně. Asi by to chtělo více času, rozehráli tady několik linek a každá má jen pár min., těžké stíhat vše. Na něco se trochu zapomíná, ale vzhledem k tomu, že je tam toho moc, nejde věnovat pozornost všemu. Moc velké sousto, ale zapadá to celkem dobře do sebe ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Luthen umí víc než jen působivě promlouvat, vynikající. Když ta vesmírná scéna skončila, musel jsem zatleskat, přestože to v prázdnym pokoji nikdo nemohl slyšet. Oceňuju i výskyt mimozemských postav, dokonce hned s klasickýma obličejovýma implantátama a techno blbostma místo rukou. Plus nejemotivnější scéna – B2 smutní. Tímto jsme taky asi vyčerpali skoro všechny záběry z traileru, je to tak? Do finále letíme v podstatě naslepo? A jestli na něm něco zásadně nepodělaj, tak máme co do činění s kvalitativně snad nejkonzistentněj skvělou první sérií seriálu, kterou jsem viděl. Aspoň pro mě byla absolutně bez hluchých míst, vaty nebo propadů směrem dolu, pouze s pravidelnýma výstřelama do ještě vyšších výšin. Nesouhlasim s celkem rozšířenym názorem, že začátek seriálu je nuda. Je mi líto diváků, kterym to přijde místama roztahaný, ale já nemůžu bejt spokojenější. It’s high, very high. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Rybáři patří k mimozemské rase Keredianů. Obě postavy nebyly vytvořeny digitálně, ale herci měli kostým, včetně funkčního protetického nože. (Veskoslav)
  • Roboti vždycky měly ve Star Wars místo. Měli ale jeden zásadní problém. I když R projevoval smutek a emoce, hlavní postavy to ignorovali. A až v této epizodě napravili tvůrci tento nedostatek a poprvé v historii můžeme vidět, že postavy soucítí s emocemi robota B2 a chovají se k němu jako k živé bytosti. (Veskoslav)
  • Arrestor Cruiser třídy Cantwell, označovaný také jako křižník třídy Cantwell 410, byl křižník používaný Galaktickým impériem pro lov pirátů a pašeráků. Byl postaven v loděnicích Kuat Drive Yards (KDY) na planetě Kuat. Díky třem vysílačům tažného paprsku měl dost velkou sílu na udržení a zajetí lodí používaných piráty a pašeráky. Byl taktéž vybaven hangárem, který pojmul letku stíhačů TIE a bombarderů TIE-SA. Poprvé se objevil ve filmu Solo: Star Wars Story (2018). (Veskoslav)

Reklama

Reklama